Връзка след 40+

• 14 373
  • 404
  •   1
Отговори
# 120
  • France
Като прочетох случая за младото момиче, което много харесвало по-възрастни мъже, се сетих, че и аз познавах подобен случай като млада. Само че въпросната беше всъщност доста инфантилна, недорасла и с проблемни отношения с баща си (той студен и очужден, тя вечно му се доказваше). И имаше нужда от батковци, дори чичовци, за да запълнят тази празнина.

# 121
По въпроса на автора, повечето хора са ограничени и тесногръди, с ужасно скучен живот и за това коментират другите по този начин . А иначе за лирическия герой, ако беше изгодна партия, до сега да се е оженил. Таргета му е 38-40+ с деца или без деца, която го вземе 😁. По-млада жена без деца едва ли към него ще се ориентира.
Да, но вероятно той го приема като компромис и именно затова се е засегнал от тези изказвания, за които е темата. Все едно му казват, че не става и трябва да свали летвата ако иска жена. Доколко е така е субективно, но ако иска серизона връзка, а на 40+ няма и почти не е имал явно нещо е куцало /дали в качествата му, дали в подхода към жените, дали друго стечение на обстоятелствата, но има проблем/.

# 122
Ако е на 48-49, спокойно може да намери жена с деца, които вече са си хванали пътя или най-малкото са студенти и не живеят с жената. То почти като бездетна.

# 123
Е, да, ама той сигурно иска да има собствени деца. Мисълта за жена с деца го отвращава и обижда, той си се представя с някоя до 35-37, без деца, която да му роди собствено. Не го е казал, но човек се досеща.

# 124
  • SF
Като знам колко много връзки са започнали след 40, с деца и без деца.

Не мисля, че всеки търси голяма разлика с партньора си. Че този човек ще се оглежда за 25-годишна. Сигурно на всеки му се иска да види какво е с мис свят, но няма. Много мъже пък си мечтаят за пораснала, спокойна жена, близо до тяхната възраст и интереси.

# 125
Само мъж може да се засяга на подобно твърдение. Аз на 31 добре съзнавам, че макар да съм също доста младолика, няма как да се котирам добре сред 18-20-годишни момчета. Grinning И не се обиждам и засягам, и травмирам от този факт. 30+ просто не е 20+. И 40+ не е 20+ Grinning

# 126
Коментарът показва простотията и ограничеността на направилия го.

# 127
  • Пловдив
Всички сме младолики. Wink

# 128

Особено тук списващите....

# 129
Е, да, ама той сигурно иска да има собствени деца. Мисълта за жена с деца го отвращава и обижда, той си се представя с някоя до 35-37, без деца, която да му роди собствено. Не го е казал, но човек се досеща.

Абсолютно. Само, че защо да избере него, а не някой 30-35г млад мъж? На това трябва да си отговори лирическия герой. А иначе, то няма мъж, който да не иска млада жена. Ама тя дали ще иска него е въпроса 😂

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 20:58 от Karina-88

# 130
  • Пловдив
Той се умълча, не щя да каже каква мома - и дали мома - търси. Аз в началото дори мислех, че авторът е потребителка жена и говори за трето лице, толкова нищо не ще да си признае в прав текст.

Цитат
А иначе, то няма мъж, който да не иска млада жена. Ама тя дали ще иска него е въпроса 😂
Азбучна истина!

# 131

Та тя може да има едно дете и те да решат да си имат и общо…..

# 132
  • Paris, France
Наскоро попаднах в разговор за връзка след 40 годишна възраст. Темата касае мъж, не семеен,няма развод,няма извън брачно дете. Коментар, който ме изуми,малка част ме отврати е "на него вече му е късно,може да вземе жена с дете(деца). След тези думи се отдалечих от разговора. Въпроса ми е... Защо "хората" могат да си позволят да "планират,да казват кой как да живее,какво да прави,че даже и в спалнята какво да се случва,в личния живот да натрапят,кое е редно и кое не. Да казват "на теб ти трябва,това това,а онова не може" . Може би има наименование за това, което още не го знам....

Ама те не планират. Просто коментират, както правим ние тук.

"Може да вземе жена с деца/дете" не е = на "Може да вземе единствено жена с деца/дете".

Казват, че ти трябва това или онова и че онова може, а онова не, защото им го позволяваш, попитал си или си отворил дума.

Не знам какъв е бил контекста и как се е стигнало до този разговор.

И на мене някои хора са ми казвали подобни неща, че и бях на 22, 25, 27 години и далече от 40г. Мисля, че бяха добронамерени, но мереха с техния си аршин и имаха други ценности.

Не е невъзможно, нито е забранено бездетен ерген или бездетна мома да се оженят с човек от противоположния пол, който вече има дете/деца. За повечето моми и ергени в развитите общества с ниска раждаемост много по-възрастен партньор с деца от предишна връзка е крайно нежелана опция ако партньорът не компенсира значително с финанси и социален статут и не ги повдига еволюционно.

Добре, не ти е погалила ухото тази опция. Кажи го на въпросните хора ако са ти близки или просто помоли да не си врат носовете в живота ти! Така правех аз като мома.

# 133
  • Melmak
Кой какво коментира е все тая. Хората ще коментират винаги. На човек не бива да му пука.

Имам приятел на 39, заби мацка на 26 и като гледам вървят към годеж. Дай боже да им се получат нещата.

40+ зависи и колко точно е плюса. Дали е 41 или 48.

Много мъже изпадат в една кофти категория на стария ерген, която е породена саможивост. Просто стават саможиви, а претенциите им са да хванат мис свят. Обаче търсят жена 30+, а изборът е ограничен, понеже жените масово в тези години са семейни, с деца. Някои са разделени/разведени с деца. А момите са малко или също са в категорията на ергените и имат кусур. Като хората са по-млади са по-лесни да се напаснат. На 40+ всеки с характеропатията си и става война на световете.

А и може пък самия човек да не ще ни жена, ни бебе, което си е негово право и може да си живее живота както си иска.

# 134
То поне 30+ да беше, с тенденция към 40-, ама нали имаше мнения, че максимум 30-32-годишни трябвало да бъдат.

Общи условия

Активация на акаунт