Връзка след 40+

• 13 902
  • 404
  •   1
Отговори
# 360
През соца родилка на 25 е била стара за тогавашните представе, раждали са масово рано над 18, но около двайстата първото дете. Баба ми е била под 40, когато съм родена аз.

# 361
  • София
През соца родилка на 25 е била стара за тогавашните представе, раждали са масово рано над 18, но около двайстата първото дете. Баба ми е била под 40, когато съм родена аз.
Хайде сега, тоя соц все едно е бил у махалата.

# 362
  • Melmak
На 18 са завършвали гимназия. Съгласна съм, че в соца по-рано се е раждало от сега… ама не е било прието да е преди 18. А все пак е имало и вишисти, не всяка е била бременна студентка. Рано са раждали, ама около началото на 20те си години… до към 25 зя първо бебе. Да забременееш като ученичка е било неприето и срамно.

# 363
Майка ми е раждала за първи път на 24 г., била е най-голямата в цялото отделение и са я записали "възрастна първескиня". Сега би минало за раждане на много млада жена. Променят се нещата.

# 364
  • София
Майка ми ме е родила на 21 и никога не се е премълчавало, че е било твърде рано. Не знам вие кога и къде сте раждани, но и по соц-а средната възраст на родилките не е била гимназиална. Хората са си учели, като завършат разпределения и прочее. Моята майка винаги е била от най-младите спрямо тези на приятели и съученици.

# 365
  • Пловдив
Малко след 20 докъм 25 за първо дете, е моето впечатление за масовия модел от соца. 24-годишна да е най-възрастната в отделението, ми се струва прекалено, не че оспорвам, но не би било типично.

# 366
  • Далечният изток
Възрастна първескиня винаги е била раждаща над 35-годишна жена. Учила съм акушерство в началото на 90-те. Няма начин 24-годишна някога да е била възрастна първескиня, абсурд!

# 367
  • Пловдив
Аз съм чувала, че някъде някога си било прието 28 и нагоре, и допусках, че е по преценка.

# 368
Майка ми няма никаква причина да лъже. Значи 24 се е считало за късно все някъде в България Simple Smile

# 369
Имало е доста студентски бебета. Имам роднина, мисля, че първите 2 деца ги ражда като студентка. Първото, като го родила, го пратили на бабата (свекървата) да го гледа почти от раждането, а тя и мъжът ѝ си продължили студентстването. Доста далеч са били от свекървата, не са ходили със сигурност всяка седмица да виждат бебето. 2 години по-късно ражда второто, пред завършване е била, но още студентка.

# 370
  • Пловдив
Майка ми няма никаква причина да лъже. Значи 24 се е считало за късно все някъде в България Simple Smile
Ама един някой си да смята, че е късно, и общоприето да се смята, че е късно, са различни неща.

-----

Студентск бебета е имало, така е, но това пак прави над 20. И не всички бебета на хора с висше образование тогава са били студентски.

# 371
  • Далечният изток
Няма такова положение "все някъде в България". Има медицински стандарти.
Майка ти може би нещо не е разбрала.

# 372
Да, но днес  навсякъде 24 годишна ще бъде обявена за супер млада родилка, ако не и най-младата в отделението. А едно време определено до 24 повечето жени са се били отчели с по 1 бебе май.

# 373
  • Melmak
Е, имало е студентски бебета, но в уни си от 19 до 23-4 за жена по онова време, за мъж след казармата с две години отгоре.

На моята майка са й казвали, че сигурно няма да ме износи предвид възрастта й на 31. Но това е бил просто смотан лекар.

# 374
  • София
Намерил се е някой простак, да не кажа селянин, да говори глупости на родилка и тя се засрамила, че е възрастна на 24...

Общи условия

Активация на акаунт