Връзка след 40+

• 13 903
  • 404
  •   1
Отговори
# 345
И аз така знам. И не винаги става въпрос за след 10 години прекарани в бременност.

# 346
  • Пловдив
Просто различни "едно време"-та се имат предвид. Wink

# 347
Всеки си е с късмета. Какво лошо има в родители на 45-50 г.? Еле пък за чуждите хора, които грам не ви влияят на вас. Или е чудесно да се изтъкваме - ние как, пък виж ги тези....

Едно време, за което се говори, е било стигма да си разведен или дете на разведени. Сега половината хора са с по един, два, три брака.

# 348
Аз обаче не разбрах, кое е точно ''едно времето'' , защото по соца, категорично НЕ беше норма да си баба и дядо на по 37 години.

# 349
Бременността след 45 се счита за рискова, особено ако и двамата партньори са в такава възраст.
Забременяването става трудно, често има спонтанни аборти, а и генетичните аномалии не са рядкост.
Има също клиники за репродуктивни проблеми, които не приемат пациенти след  40.
Иначе да, всеки да прави както намери за добре.

# 350
Този месец бях на гинеколог. Той ми каза: "О, я каква хубава овулация имате, и доминантен фоликул с еди-какви си размери. Ако в следващите еди-колко си часа имате полови контакти, може да забременеете!"
Аз: "Ама, докторе, аз съм на 45! Да не ми казвате, че още мога да имам деца?"
Докторът: "Да!" и после пак ми повтори в следващите часове да действам. Joy

Реално аз бях отишла на профилактичен преглед и чутото го приех просто като нещо забавно, защото 1 бр. дете ми стига, но го преразказвам както си беше.

# 351
  • Melmak
Нищо странно няма в това жена да е бременна след 40, дори по естествен път.

По-горе се коментират някакви “едно време”-та, които са различни. И в моя род в началото на 20 век е имало точно случай - жена към 40 ражда бебе, докато първата й дъщеря също е бременна и е около 18-20 годишна. Не е чудо невиждано, имали са по 8-12 деца и висока смъртност.

През соца вече е малко по-различно, раждали са млади, но чак по 10 деца вече не.

Сега съвсем в различно време живеем и нито имаме масово по 10 деца, нито пък масово раждаме на 45-50.

# 352
Науката е напреднала достатъчно, за да се "види" дали бебето има някакви аномалии, от каквито не са застраховани и родители на по 20 години. Не карайте с обобщения на килограм.

Моя позната роди на 45 г. и като знам колко борба й струваше това, уважавам всяка майка, която иска и се грижи за детето си.

Иначе природата си е казала, някои жени може да имат деца и до 50+, други под 40 им почва менопаузата. Няма универсално решение за нищо. Личното ми мнение - при възможност и желание, никога не е късно.

# 353
Че аз съм на 50 и продъжавам с противозачатъчните по лекарско предписание, защото има опасност от забременяване, а знам и за още 2 колежки на тая възраст, които се пазят.

# 354
То не е само да се забременее....
Нали трябва да е здраво това дете. И да се отгледа после. По възможност с минимални психологически травми.
Забременяването е най-лесно. Ама после.... Май никой не мисли за "после".... Децата да теглят, ние нали сме забременели на 40+, свършили сме работата. Scream

# 355
  • Melmak
Щеше да е интересно ако знаем кога ще умрем. Понеже има хора до 90 години живеят. Има и млади умират, в инциденти, нещастни случаи. Гаранция няма за нищо. И на 40 да родиш, то в днешно време преди 60 не се пенсионираш. Така че все до завършване на гимназия ще го избуташ.

# 356
То не е само да се забременее....
Нали трябва да е здраво това дете. И да се отгледа после. По възможност с минимални психологически травми.
Забременяването е най-лесно. Ама после.... Май никой не мисли за "после".... Децата да теглят, ние нали сме забременели на 40+, свършили сме работата. Scream

А, и само да забременееш не е лесно на тази възраст. Те се застраховат за всеки случай, но вероятността е почти никаква. То след една възраст забременяването е като ипотеката - става все по-трудно.

# 357
  • София
Късмет си е. Имам позната, която забременя на 47 случайно. От мъжа си, но неочаквано, мислела, че е в менопауза като и спрял цикъла. Не е някаква екзотика, случвало се е и по соц-а даже Simple Smile
То ясно, че не е лесно ако някой на това се надява, но много хора имат репродуктивни проблеми и като млади.

# 358
По Закона на Мърфи, ако го искаш, няма да стане, но ако не - готви се за изненади, ако не внимаваш. Rolling Eyes

# 359
  • Пловдив
Колкото до евентуалните загрижени за моите деца или за децата на другите 40+, мога само да посъветвам околните да не разчитат на капацитета за преценка на такива хора. Аз също не бих.

Общи условия

Активация на акаунт