🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 695
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 690
Анализ на вечерта.
Марина както винаги има проблем с логиката и мисленето. Нареди безумно изпълнение - себе си, Петя, Бистра и Гогов. И сложи Бистра и Гогов в една двойка, вместо да сложи Петя на Бисттра и тя да я саботира. Държа се достойно, поиска честна игра, но пак не мисли с главата си. В интерес на истината Жоро я подхлъзна. Не искакала; да участва в тази игра, не била неговата. Ако тя го бе сложила щеше да се бори на кръв, но тогава Марина щеше да е лошата. Тренера пак не бе част от цялото, не участва в обсъждането, този път оправданието бе, че е зле. Но пък е грешка на Марина, че не го повика и той да даде мнението - какво като е зле, не може ли да говори. Нали той щеше да я спира като кривне от пътя?
Кирил се нацупи, понеже му се играеше, а не стана на неговото (да се е възползвал от шансовете си да определя играта. Какво се цупи сега.). И както винаги не можа да пропусне да подяде Марина "той ден щеше да е перфектен, ако ме беше послушала"
Марина и Петя паднаха. Очакваше се. Марина изобщо не е силна в плуването, знае че ще има игра с плуване, ама ѝ се играе. Е, не се наигра с, това ѝ е поредна загуба. Тя е спокойна, защото знае че дори Петя да я бие Тренера ще я спааси. Маринче, не се ли сещаш, че като сложиш мъж и една висока жена те имат предимство в  плуването пред две ниски жени?
Бистра и Гогов издухаха Марина и Петя. В интерес на истината "вината" е на Гогов. Той явно е умел пъзелист. Марина и Петя се озориха да извадят своите елементи, изгубиха много време. А после изгубиха много елементи да бутат.
Дзами реши да съживи съюза Дзами - Бистра - Миро.
Венци много ми падна в очите, в единия момент обяснява че нямало коалиця между него Влади и Жоро, а в другия момент отиват да се срещат с Жоро; уж не бил Санчо Панса, а казва "ако ми позволи Влади". Какво ще ти позволява бе пи? мъж на тридесет години си.
Битката за храна бе епична.
Лагер 1 подходиха с най-много стратегия. Не стана ясно защо забравиха за брадвичките, но първи се сетиха да слагат леките жени върху мъжете. Биляна и Берке изглеждаха сплотени, тя се покатери върху нея. Ванеса върху Гогов.  Нина се усети и като една катеричка събираше всичко паднало.
В лагер 3 имаха две маймунки - Алекс и Венци. Катериха се като бесни.  Миро също се катери добре. Бистра е висока, възползва се от ръста си и взе много неща, подадени от Венци.
В лагер 2 дълго не можеха да се ориентират. Марина не може да стъпи върху Тренера (неясно защо най-слабият мъж тръгна пръв да поставя рамене), той става преди тя да е готова..щеше да я пребие. Тя пък стига донякъде и запецна...На мен ми изглеждаше, че малко храна са взели, но явно съм грешал. Лагер 1 повече барчета и кокоси и варива са взели, лагер 2 повече ориз.
На този етап всички са доволни, трудно е да прецени кой се е справил най-добре. В лагер 3 се надъхваха с песни за Левски 1914. Всички ли са от Левски (Ей, супер). За Бистра знам, но за другите не знаех.
В лагер 1 имаше песни на Лили Иванова...Детелини, Детелини. Дзами не може да пее.

# 691
Нямаше как да сложи Петя срещу Бистра. Едната богата другата бедна.

# 692
  • България
Много забавен епизод ще да е утрешния.
С “осветяването“ на всички коалиции.
Точно ден след като Мая даде заявка вече да е най-близкия човек на Бистрето и СЛЕД формата, с изненада ще научи, че същото това Бистре зад “златното ѝ“ гръбче е имало отделна коалиция с Миро и Дамян. Физиономията ѝ беше безценна. Ако не е целенасочен подвеждащ кадър, но и така да е, пак е безценна.

Мая е наясно за коалицията на Бистра с Миро и Дзами. Излъчиха го преди 2-3 седмици.

# 693
[quote author=ferencliszt link=topic=1704821.msg48796422#msg48796422 date=17
Алекс си мисли, че с Миро могат да победят Жоро и Кирил на битка. Жоро и Кирил са много подготвени физически, Киро се справя с пъзелите, а Алекс силно се надценява физически. При такава игра Алекс ще изгърми.
[/quote]
Нищо сигурно няма. Много зависи какви ще са точно елементите на играта. А и по-добре, ако ще гърми, да изгърми от силни играчи.

# 694
  • софия
Аз мисля, че Вера и Гогов са съвсем наясно с коалицията на Дзами. Мисля, че тримата си говореха по темата.
 Мътна също е в час Бистра с кого играе.
 КиреТо пак ще изблести с мъдри ходове. На тоз човек глава не му остана от толкова настъпване на една и съща мотика. Но, явно в лагер Глория това е коронен номер. В това са най - добри.

# 695
В днескашния епизод, озаглавен "Криндж парти", видяхме:

- Нестандартен старт на серията - Марина нИ рИве(?!). Иска да си тръгне достойно, което вече насочва зрителите накъде върви изборът ѝ за игра...

- Всички моралисти на острова са по-ниски от тревата. На никой не му се играе, защото ще трябва да саботират, ако искат да бият. Прекалено много доблест и чест има у тези открити момчета за подобно нещо.

- Марина слиза от лодката пеейки. Пепа веднага отива да ѝ приготвя рИване да хапне, че не се издържа...

- Владиката бива попитан, дали иска да си направи популистко харакири, играейки срещу Бистра и Гогов. Галантно отстъпва и пробутва Бистра на негово място.

- В абсолютния дух на бавния лагер, Марина прави оптималния избор, за да си тръгне. Пробва да завлече и Пепа с нея. Кир Жуан роптае. Щял да смаже Гогов и Бистра, ако играел той в тая игра. Само да беше научил правилата първо...

- Свършил е пълнежът за серията, щом дават синхрон на Митов , че даже и говори. Констатира, че нямат храна. Да си беше мълчал...

- аВера защитава прозвището си и спасява Ванеса с кеширано барче. Бат Жо, Влади и Дзами излизат на тройна елиминация  с награда - кой да си припише заслугите за това действие пред камерите.

- Все пак отличен избор на Марина за играчи. Равностойна игра, в която трябва да се намеси VAR , за да определи победителите в нея. Обаче късметът на бавния лагер изневерява и този успорван мач печелят по-едрите участници.

- За наше щастие Марина се усеща по средата на играта и почва да рИве. Мислехме, че ще забрави. Да, ама не.

- Гогов заявява, че Бистра утре ще му пръсне хастара(?!)

- Венци и Берекет в директна елиминация с каскети за фешън икона на острова. Венци призовава тайното си оръжие "джапанки с чорапи" . Берекет се признава за победен.

- Миро кръщава опозиционната коалиция - "Хабиби и малките кристалчета" , след поредната им групова визитация при чичо доктор.

- Започва "игра" за провизии. Игра няма, хората си щипкат , квот намерят. Черен петък и Коледа в едно на Филипините.

- Венци спестява маса пари на Мая от бъдеща интеревенция на носа. Истински джентълмен. Даже няма нужда да повтаря процедурата, Мая е доволна.

- Тренера качва Маринчето на гръб и усеща тежестта на непорочното зачатие.

- Берекетчето и Биляна се чудят кой, кого да носи. Накрая взимат по един кокос и кой откъде.

- Продукцията им дава 5 пъти повече храна, отколкото като бяха двойно повече хора на острова. Логично решение.

- Всички пеят по някаква неясна причина и дори Тренера приглася с "Чорлави вървим", което вероятно е история отпреди поне 40 години назад.

- Има време дори за популистки синхрон на Митов. Било е тегав епизод за монтаж.

- Гогов пее "Детелини". БГ Мамите се разтапят в екстаз. Канят го на ол инклузив фен среща с богата софра .

- Във всеки лагер се носят криндж песнички. Някой няма да издържи и шиги запука с мачетето...

- Тренера този път не се чувства задължен да спаси никой и е спокоен. Утре Тренера ще си ходи.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 23:08 от tfn2k

# 696
  • Другата България
Аз мисля, че Вера и Гогов са съвсем наясно с коалицията на Дзами. Мисля, че тримата си говореха по темата.
 Мътна също е в час Бистра с кого играе.
Това за Мая съм го пропуснала.
Вероятно защото органически ме дразни и в момента, в който се появи на екран или говори нещо, вниманието ми е отклонено немедлено.
За Вера и Гогов не съм много сигурна, затова ми се искаше Верчето да внесе малко яснота, ама...
Но “цялото семейство“ надали е в час с “морала и честността му“, и с това как се е овъртолил с хора и от двата конкурентни кемпа.

# 697
Марина сама се нахендри, а както всеки път, стратегията в Глория е на ниво и е ужасяваща. Ламтеше за гривни и съревнование с Бистра, вместо да помисли стратегически и да нареди само мъже в игрите, за да отпадне някой от тях. Например Влади и Митов срещу Дзами и Алекс. Колкото и да се опитват да са равностойни игрите, в повечето случаи жените просто нямат шанс.

# 698
Моля оценете епизод 31 сряда

Всички въпроси са задължителни и допускат точно един отговор.
Ако не сте изпълнили някое от тези две условия, след натискане на бутона
най-отдолу,
системата ви връща нагоре към първия неотговорен (или с повече от един
отговор) въпрос.

Ако не сте сигурни какво да отговорите - избирайте средната/неутрална
оценка.
Гласуването отнема 1-2 минути а след първите няколко пъти, даже и по-бързо.

Можете да си променяте мнението, но ще свалям статистиката всяка неделя,
така че гласувания след това макар и възможни няма да бъдат отчетени в
общата графика.

Моят опит показва, че е най-добре да се гласува колкото се може по-скоро
след епизода, инак впечатленията се размиват.

# 699
В Глория въобще не могат да мислят. А Марина супер много се надценява. Статистиките говорят по-добре от всичко друго.
Ако бе хитра, щеше да влезе в ролятd на Мая - да си кюта и да се крие зад гърба на Тренера. А тя постоянно търси битки и все ги губи.
В деня в който Тренера отпадне тя изхвърча.
Цитат
Нямаше как да сложи Петя срещу Бистра. Едната богата другата бедна

pandorina, да така е, но при всички случаи имаше по-работещи решения от това което избра Марина.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 23:26 от Лорд Сняг

# 700
Аз имам чувството, че от продукцията нещо тотално са били неподготвени какво, защо и как или и в другите формати по държавите е имало такова масово отпадане по здравословни причини? Някой, който е гледал другите предавания да каже? Пак ли са седели гладни и болни с явно някаква потресаващо ниска медицинска грижа (като ниво, като подготовка и т.н.)? Това въобще адекватно ли е? Половината ще напуснат поради някакво заболяване. Ванеса е била 2 дни с 39 градуса, Шериф и той, въобще… Наистина ли това е играта? Да седят като сървайвъри там без храна, без опции, на пещерни условия с буболечки и какво ли не, без репеленти, слънцезащитни, лекарства и прочие?

# 701
  • Другата България
Нито са без репеленти, нито без слънцезащитни /постоянно са намазани с тях/, нито са без лекари.
Видно от лепенките по телата на повечето от тях. А и си казват, че посещават лекар, има лекар и на острова /това НН го съобщи в подкаста/. Някои от тях приемат и антибиотици по време на престоя си.
Няма такъв, който да е поискал да си тръгне и да са го задължили да остане. Сами преценяват.
Както и сами са решили да се запишат на кастинг и да участват във формата, били са съвсем наясно къде отиват /вероятно, че като ги гледам, някои от тях, може и да не са били/.
Но пък са искали да изживеят “приключението на живота си“, а знаем, че кеф цена няма.

# 702
Ако бяха с адекватни репеленти дали щяха да са изядени всички така брутално? Отделно всички са прегорели и се обелиха по няколко пъти, в лицата са леш.
Това, че са налепени с лейкопласт далеч не е адекватна медицинска помощ. Все пак припадат, вдигат 39 с дни, Шериф са го носили на носилка - явно съвсем адекватно са го следили, да. И другите отпаднали също. Интересно ми е в другите държави пак ли е било така?

# 703
  • България
Аз имам чувството, че от продукцията нещо тотално са били неподготвени какво, защо и как или и в другите формати по държавите е имало такова масово отпадане по здравословни причини? Някой, който е гледал другите предавания да каже? Пак ли са седели гладни и болни с явно някаква потресаващо ниска медицинска грижа (като ниво, като подготовка и т.н.)? Това въобще адекватно ли е? Половината ще напуснат поради някакво заболяване. Ванеса е била 2 дни с 39 градуса, Шериф и той, въобще… Наистина ли това е играта? Да седят като сървайвъри там без храна, без опции, на пещерни условия с буболечки и какво ли не, без репеленти, слънцезащитни, лекарства и прочие?

Имат и слънцезащитни кремове и достъп до лекар, но наистина има проблем със здравето и много отпадат. Шериф беше казал, че кракът му се подул от грешна диагноза на ниво островния лекар и след ненужна инжекция.
Много участници имат стомашни проблеми или им се налага бързо да отпаднат поради климата, острова, дивото къмпингуване. Постоянно са изложени на зарази от различни морски видове, мишки щъкат из провизиите и чиниите им.

Трябва да се помисли за по-безопасно място откъм климат и фауна догодина. Този климат не понася добре на несвикнали.

# 704
  • Другата България
Да каже някой който е гледал.
А и Верчето ако реши да сподели какво точно са имали/нямали, че само тя остана в темата.

Чета коментари във ФБ, и попадам на това:
“Кой е този втория Виктор???
Кога е дошъл???“
JoyJoyJoy

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 00:27 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт