🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 44 003
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Варна
но като цяло каста за втори сезон трябва да се пипне. Повече хора като Георги трябват и по-малко като Мимо. повече като Бистра и по-малко като Лора.
О, не.. Игри на волята ли ще правим?
Не искам хора , които са били професионално в спорта. Един -двама за цвят, може.

# 1 126
На мен ми харесва, че участниците не са професионални спортисти или някакви много натренирани ентусиасти. Но наистина за втори сезон трябва да помислят да вкарват хора, справящи се в социални ситуации и които са по-схватливи.

Мая нямала нужда да общува с други хора; Алекс си бил вълк единак, Тренера и Марина също, останалите тъкмо да разберат правилата и те се сменят и са в ступор. Всички в лагер 2 без Кирил и Георги са тотал щета откъм схватливост, 2 месеца не могат да измислят каква е стратегията какво да правят, когато диска си падне при тях.

Жоро, Дзами най-добре се усетиха как да играят играта. Кирил също донякъде, Миро много добре знае как се играе, но се пази и е предпазлив. И дотам. Дори и Гогов и Вера са назад в стратегията. Бистра и тя.

# 1 127

Значи ако продукцията вземе под внимание градивната критика, другата година ще изчисти грешките и формата ще е супер.
Първо трябва да доизмисли златната гривна.
Второ всеки петък игра за храна.
А най-важното да направи истински кастинг.

Предлагам на края на игрите да дадем предложенията си в отделна тема и даже може да бъде пратена на мейла на продукцията

Да се доуточня какво имам в предвид под истински кастинг.
Не да са всичките супер спортисти на по 25-30 години , но да имат двигателна култура. Ето Тренера на 65г физически си е много добре. Всеобщия любимец  Гогов на 48г,  и вече с някое кило отгоре, но много силен играч и се съобразяват с него.   
Не знам как се провежда кастинга в момента.... Но...
На самия кастинг поне бягане, лицеви опори, баланс и по възможност плуване да се проверява. Ако не покрият физическите изисквания да им се дава пъзел за последен шанс.
Заради някой с богата езикова култура, изпъстрен с интересни събития живот, който дава заявка за добра СОЦИАЛНА ИГРА ( приятелство както го нарече 2-3 пъти Саното) може да направят изключение. Защото този човек ще даде допълнителен цвят в играта.
 Не такива като Митов, който по едно време си мислех, че си е загубил гласа. Играе го много добре статуя в ъгъла.
И няма да им се налага да запълват епизодите с глупави разговори и сцени. Визирам Киро и гимнастичките. Абсолютно малоумен сюжет.
А тези хора ще им дадат истински и интересен пълнеж с нормални разговори със сълагерниците си.
Подозирам, че Гогов е имал такива разкази, но продукцията ме занимава с Бибетата....
Не да ми вкарват такива като Лора която освен, че беше зле в игрите се оказа, че само на теория знаела готвенето.
Да ги проверяват за психическа пригодност,  не да ми показват всяка вечер жена в нервен срив като Марина която вдигна нивото филипинското море с всекидневен и ежечасен рев.
И да им осигурят нужната информация как да се подготвят за острова. Ако трябва да ги изпитват.
Да им осигурят мазила срещу гадинките

# 1 128
  • España
Аз нямам претенции за каста , искам да е шарен ! Обаче искам изборът и думата на златногривния да е закон !  Без спасяванки !

# 1 129
Да, и аз имам предвид това. както казах не е нужно да са културисти, каквито очевидно са Влади и Кирил. Но да имат елементарни умения. Ето Миро, Дзами, Тренера могат да запалят огън, ама колко са като тях?
Повечето от тях не мислят с главите си. Нямат мислене два хода напред (най-пресният пример е Марина, но има и доста други. Биляна, Петя, Лора, Иван, Мимо, Нина, Ина, Кънчо, Сашо не блестят със стратегическа игра)
аз лично нямам нищо против да гледам повече хора като Шериф. Въпреки коремчето бе добър плувец, добър сътезател, владееше социалната игра. И гледаше да пести храната.

И аз искам думата на златогривния да е закон! като каже че ще изгони някой да не може да го спасиш. Ако искаш да си дадеш гривните да ги даваш на друг човек.

# 1 130
  • Варна
Сега .. звучи много познато с "думата на едикойси е закон".
Аз пък не държа да е закон, той си има и други привилегии.. защо трябва един човек да държи абсолютната власт.

# 1 131
Защото си я е извоювал? .. и защото не е интересно на зрителите,Златногривният да е третиран като част от  "простолюдието".  
1. яденето се споделя с целия камп
2. избора кой да ходи на битки също се избира колективно
3. избора му кой да бъде елиминиран няма стойност,защото някой друг се намесва и става по-важен от уж "най-важният за Седмицата".
И каква е идеята да си Златногривен ако това не ти носи никакви лични облаги? Празна функция.

Очаквам по-динамична седмица. Последните епизоди бяха скучни с много пълнеж.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 18:59 от Adoralova

# 1 132
  • Варна
1. Златногривния може да не си споделя яденето с целия лагер.
2. Може да не пита кой иска да ходи на битка, а той да решава - Ина направи точно това.
3. Може да променят правилото - ако искаш да спасиш някого, да трябва да му дадеш всичките си гривни - гарантирам, че няма да има чак толкова спасяванки.

От какво се опасявам аз - в Златногривния се съсредоточава прекалено много власт и ако той знае как да играе играта, може да узурпира гривната и така да си нареди нещата, че да е вечно при него и да се чудят как да измислят нови правила за да му бъде отнета.
Мога да си представя ако Златната гривна попадне в участник като Зоран или Бо как ще са едноличните господари на острова.
Еми не, не е честно да се печелят толкова привилегии с една игра.

# 1 133
Правилата дават възможност да се спасява елиминиран играч, за да акцентират върху социалната игра. Факт е, че Марина беше много добре социално и получи няколко шанса. Рената получи силен тласък от Еляса и това я вкара в конфликт с Бистра. Отделно, сваля картите на масата - финален ход срещу някого е, а ако той/тя остане в играта, може да завърти стратегия срещу онзи, който се е опитал да го изгони. Киро се канеше яростно на Гогов и Лагер 1. Естествено, нищо не свърши, но с други играчи, можеше да се получи интересно.

Проблемът на участниците е, че голяма част от тях са отишли да се забавляват, да завързват приятелства и да си пеят на плажа. "Фермата" на Филипините. Не ме разбирайте грешно - много харесвам "Фермата", концепцията на "Острова" е друга, обаче. Стратегическото мислене е доста слабо.

За Митов не съм съгласна - той изтегли някаква хипер-къса клечка, горкия. Заби се в лагера с най-гръмогласните, а явно е от по-тихите. Колелото никога не му се е падало. Сложиха го от кумова срама в 1-2 (?) битки. Сега има две гривни, попадна в луфта в извънредните правила, не може да бъде избиран. Ако не му дават възможност да обиколи лагерите, и коалиция няма как да направи. И сега какво му остава - да си ръждясва на плажа, докато кове поредния навес, отнесен преди това от някоя буря.

П.п. Хексе, правило 3 е точно такова - ако искаш да спасиш някого, даваш всички гривни, които имаш. Т.е. ако Митов иска да спаси някого, трябва да му даде и двете си останали гривни.

# 1 134
Скрит текст:
Ето какво прочетох в IMDB в едно от ревютата
Also they were never going to win $1,000,000! I was so confused at the end and then realized how much of a joke it was. Those poor players thinking they had a chance at 1 million when in reality they barely had a chance to win a quarter of a million. The last 'challenge' came down to luck, it's a joke. The worst ending of a show I've ever seen, truly. Wouldn't waste my time if I knew this at the start.

Сиреч, ако там са рекламирали милион, а шансът е бил за четвърт, интересно на колко ще се смали шанса при нашите 300К

Ние го обсъждахме, то май това е големият провал на австралийското
Имаха да отварят всеки толкова кутии, колкото гривни има, но всеки имаше заложена бомба в една от кутийте, ако я улучи остава с 10к, двама от финалистите не рискуваха много, а третия си изгрмя бомбата - взеха нещо 200к общо
Но и там се стигаше на финал след 2 до 4 ирги

За нашето са казали, че ще има само 1 бомба, вместо 3. Ще видим.

# 1 135
  • Варна

П.п. Хексе, правило 3 е точно такова - ако искаш да спасиш някого, даваш всички гривни, които имаш. Т.е. ако Митов иска да спаси някого, трябва да му даде и двете си останали гривни.
В момента да, но не и в първия етап.

# 1 136
Митов, дали по неволя или той сам си е виновен (по-скоро микс от двете), е абсолютен статист. С право хората си мислят, че има “нов” играч. Какво въобще видяхме и разбрахме от и за него? С какво по-добри предаването? С какво беше интересен на публиката, а и на съотборниците си? Заобикалят го като крайпътна гара, както своите, така и чуждите. 0 “социална” игра. 0 и никаква друга.
По тъпотия на образа се конкурира само с Алекс. По-безобразно скучен и антипатичен от мъжете нямам. Дори Беркето и Кирцата са ми по-приятни. Ужасно скучен, нищо не показа, поседя гладен, посплетничи и някакъв шанс го задържа на острова до момента.
Нина и Мимо бяха така, Нина и в момента, защото са си такива - на тях им дай нещо кротко там да си правят, не искат игри, не искаш шумотевици, да има криво-ляво какво да ядат и къде да лежат като плужеци и да съзерцават вълните и могат не 2 месеца, а 2 години да изкарат.
Мая си имаше игра на друго ниво, не е седяла  безучастно като палма там.
До съвсем скоро Ванеса, Петя и Лора бяха същите статисти. Ина мина набързо по небосвода и си тръгна. Нищо и половина.

# 1 137
Хексе, сега ме накара да се съмнявам. Joy
Мисля, че и в първия етап беше така. Имаше една седмица между първи и втори етап, когато позволиха да се дава по една гривна.  Беше точно след скандала с Биляна и играта, която тя спечели.

# 1 138
  • София
Смо една седмица имаше изключение да се дава по една гривна. В останалите даваш всички гривни, за да спасиш някого.

Освен това няма как златногривният да "узурпира" властта, защото това означава да побеждава всеки път. Освен ако не е Андрей Гридин срещу каст от Мимо Гарсиевци, не виждам как ще стане.

# 1 139
Това с едната гривна беше извънредно, само за една вечер.

Към каста имам една-единствена претенция - да са играчи и да разбират играта. Не ми се гледат пионерчета на плажа, които не знаят защо са там.
Освен това добрият подбор трябва да е пъстър и разнороден и да влючва както Венцита и Жоровци, така и Мимовци.

1. Златногривния може да не си споделя яденето с целия лагер.
2. Може да не пита кой иска да ходи на битка, а той да решава - Ина направи точно това.
3. Може да променят правилото - ако искаш да спасиш някого, да трябва да му дадеш всичките си гривни - гарантирам, че няма да има чак толкова спасяванки.
За 1 и 2 Бистра отнесе адския хейт.

Общи условия

Активация на акаунт