Коя смятате за най-лошата черта в един мъж

• 11 029
  • 160
  •   1
Отговори
# 90
Telesilla, явно не си имала приятел/мъж нежен, грижовен, който знае как да се държи с жена и да обича.
Различни неща са горното и сервилност, както и "немъжко".
Не знам какво разбираш под такова поведение. Thinking
Какво разбираш под "романтика" и "не романтика", "глезене".
Мъж не съм имала, само жена, та затова не ми е мъжко Smirk Шегичка Stuck Out Tongue

# 91
  • София
Важи и за мъже и жени - да не умее и да не иска да се постави на твое място,за да те разбере.

Да разбираш някого не означава да си съгласен с него и мнението му, а само да разбираш как и защо е стигнал до това мение, грешно или вярно. А съм забелязал, че масово се очаква разбирането да доведе до катарзис от страна на разбиращия и захвърляне на мирогледа на същия в полза на другата страна. А всъщност това не е нужно да става!

# 92
Важи и за мъже и жени - да не умее и да не иска да се постави на твое място,за да те разбере.

Да разбираш някого не означава да си съгласен с него и мнението му, а само да разбираш как и защо е стигнал до това мение, грешно или вярно. А съм забелязал, че масово се очаква разбирането да доведе до катарзис от страна на разбиращия и захвърляне на мирогледа на същия в полза на другата страна. А всъщност това не е нужно да става!
Това, което описваш, е повече, когато става въпрос за конфликти и всеки иска да бъде на неговата. Част от стратегията да разбереш къде другият греши тогава, е да се опиташ да схванеш логиката му, доколко аргументите му са емоционални, какво цели, дали просто не се опитва да манипулира.

Но в случая си мисля, че става въпрос по-скоро за емоционално разбиране. Нещо от рода на - пука ми за теб Grinning Тук няма грешна и правилна гледна точка, защото всеки е прав в чувствата си.

Единствено трябва да се внимава да не се попадне на емоционален манипулатор, има хора, които са уникално добри в това да се правят на жертви и да предизвикват съчувствие например.

# 93
  • Out of the Mix
Много ги разбираш нещата, Телесила. Bowtie

Понеже подхождам и съм за открити, ясни и чисти отношения, "стратегии" няма.
Може да има при решаване на казуси, спрямо това как да се подходи, но не и в отношенията мъж-жена, нищо че много си мислят, че прилагайки някакви "тактики" и "нишани", другият би "вързал".

Рано или късно това изиграва много лоша шега, защото ако приемем, че ти си чист, а другият - не, маските в един момент ще паднат, и би било много грозно.

Малко или много един зрял индивид припознава фалша от откровеността.

Манипулаторите в повечето случаи си намират майстора в един момент, оплитайки се сами в мрежите си.

А чистият човек живее най-спокойно, без никакво психологическо бреме, особено ако успява да неутрализира токсичността на другите.

# 94
Мизогиния

# 95
Самохвалство и изтъкване, лъжи на дребно и едро и стиснатост. Мързел, простотия. Тези.

# 96
Само една ми е трудно да кажа...може би за мен би било агресия - не става въпрос за физическа, а цялостно "агресивно" поведение тип изпускам си нервите и не мога да се контролирам.

# 97
Дървен философ, мрънкащ, нагъл.

# 98
  • София
Стиснатост отново. "Не съм гладен". "Не ми се излиза". ""Не съм си купил чинии и чаршафи, защото....". "Тази година не ходих на море, защото не обичам ". "Не пия кафе, защото..."
Зън, зън, зън, червените звънчета....

# 99
За мен стиснатостта не е чак толкова лошо качество, прилагана в някакви граници все пак. Обратното е red flag особено когато човек харчи неразумно и повече отколкото изкарва.

# 100
Е, точно пък за непиене на кафе да съдя някого... има просто хора които не го харесват. Не че ги разбирам, за мен кафето е свято нещо:D Но вкусове различни.
Бившият ми беше такъв - той кафе е опитвал само ако ме е целунал докато си пия свещената напитка. Не е неговото. Голяма работа.
По негова си инициатива се научи да прави кафе, да го донесе и да мълчи докато го пия Grinning Той само ми се радваше как мъркам доволно с чашката в ръка без да е трябвало да ида в студената кухня да си го приготвя, че беше зима когато подхвана този навик.
На море и аз не ходя. Наистина не обичам - това сигурно малко хора биха го разбрали или дори повярвали ама като не ме влече какво да правя там?
Но който е стиснат си личи защото си е манталитет. За всичко, не само във финансово отношение.

# 101
  • София
Вие май не разбрахте какво искам да ви кажа?
Пояснявам:
"Не ми се прави Х, защото ще похарча У пари."

# 102
Вие май не разбрахте какво искам да ви кажа?
Пояснявам:
"Не ми се прави Х, защото ще похарча У пари."
Ама и аз съм така понякога. Не обичам излишни харчове просто.

Ако чак пък толкова ми се прави нещо, ще се прежаля, но едва ли ще е често.

# 103
Е това ако е ясно комуникирано че е по такава причина, тогава и на теб ти е ясно какво да правиш Grinning
Не че мен не ме обявяват редовно че не искам на море, защото не ми се дават пари за целта. На море буквално само в командировки съм ходила от много години. И най-добре си ми заявиха че на море бих отишла само ако друг плаща Joy

# 104
  • София
Разбира се. И на мен не ми се дават пари за шампоан и балсам. И на мен не ми се дават пари за дрехи. И на мен не ми се дават пари за транспорт.
Ще си седя вкъщи и няма да се виждам с никого, така е най-добре!
Може и да не ям, таман ще отслабна.

Общи условия

Активация на акаунт