Рехабилитация след смяна на става

• 1 390
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
Под "двигателна активност" в различните краища на страната се разбира различна дейност.  В София след фрактура на крак се пита дали ще може да кара ски, а в Добруджа дали ще може да копае и управлява комбайн.

# 16
Това имах предвид под "други подобни дейности"Simple Smile В София са много по-обездвижени като цяло. Взимат трамвай за една спирка и асансьор до втория етаж.

# 17
  • Mediterraneo
Селесте, не разбирам в какво се опитваш да ме убедиш. Аз казвам какво се случи със съпруга ми, не казвам, че е общовалидно, само, че в Испания масовата практика е такава.
И не, не е било ходенето единственото му движение, нито сега е.

# 18
Тарталета и аз не мога да разбера. Имам наблюдение, че пациенти със сменена ТБС по ковид пандемия се насочваха към отделение по физиотерапия.  Но в него период други пациенти нямаше желаещи за процедури т.е осигуряваха се пациенти.  Сега всички с болки в рамо, кръст, след инсулт се хоспитализират в отделението за процедури и пациенти с оперирани и сменени тазобедрени стави не им трябват  - факт. Но тези пациенти са раздвижени, не лежат с месеци.
На колежка сина й беше опериран в болница в областен град, изписаха го на 4 ден, клиничната пътека приключи. Ако трябваше да тръгне по каналния ред следваше да вземе направление от ЛЛ за физиотерапевтични процедури в доболнична помощ и всеки ден да ходи до кабинет за процедури.  Ами момчето докато отиде и ще се е раздвижило. Друг е въпроса, че може натоварването докато стигне до кабинета наистина да е много в първите дни. И след това да му издадат направление за постъпване в отделение за процедури.  Момчето си работеше до последно и се върна на работа на втория месец на работа.
Между другото дали пациент ще се раздвижи след операция на долен крайник си зависи изцяло от него. Има ли желание  нещата се получават. Ако обаче,  болния си мисли, че в отделението всички са му длъжни и не прави усилия няма как да се получат нещата.

# 19
В нищо не ви убеждавам, но не можете да разберете какво ви казвам. Вие още малко ще отречете рехабилитацията и кинезитерапията като специалности. С тях по-бързо човек може да се върне към ежедневните си дейности. Много спортисти стъпват на краката си, благодарение на това. Много тежки състояния могат да се подобрят и да се избегне излишна операция. След операция също. Всичко е индивидуално, зависи от възрастта също. При ходенето, битовите дейности и обичайните движения участват една ен-та от мускулите в човешкото тяло. Ако се заемете с някаква спортна дейност, или специални упражнения,  ще включите мускули, които дори не подозирате,  че съществуват. Това са контролирани движения, които са различни от обичайните  и много по-ефективни.

Общи условия

Активация на акаунт