Дилема - пряката ми шефка в спор заради мен с целият колектив

• 2 075
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Ако те устройват работното време и заплатата, ако те устройват разни други неща, изключая хората там, не виждам защо да напускаш. Говори с пряката ръководителка, кажи че имаш желание да работиш. От ръководството не са ли длъжни да определят служител, който да те обучава? Ти не си натрапница и чужда. Ти ходиш, за да се научиш да работиш, да си вършиш работата и си част от гадния колекив. Много години работих със знаеш ли какви изроди? На 4 година нещо в мен се пречупи и станах изрод и аз. Не можеха да повярват как им говоря и не разбираха какви им ги творя. Това е оцеляване където ти е изгодно.
Така, че стига хленчи, ами си прецени без емоции дали тази работа те устройва. Ако да - наблюдавай, учи се сама и настоявай да бъдеш обучена. И стани една от тях. Хората приемат тези, които са като тях. А извън работа бъди мила и добра, както ти харесва.

# 16
  • Berlin
Новата колежка на подобна позиция ли започва? Не разбрах от колко време си там, но не може ли да ви обучават заедно? Все пак и тя ще има нужда от Onboarding. Или тя идва с цел да вземе твоята работа и теб да те разкарат?

Иначе търси друга работа, но не напускай. Още много ли имаш до изтичането на изпитателния срок?

# 17
Един мой колега веднъж ми каза - важно е да те харесат. После вече и да правиш грешки е много по-леко в сравнение с някой който не са го харесали.

# 18
Един мой колега веднъж ми каза - важно е да те харесат. После вече и да правиш грешки е много по-леко в сравнение с някой който не са го харесали.
Това е

# 19
Новата колежка на подобна позиция ли започва? Не разбрах от колко време си там, но не може ли да ви обучават заедно? Все пак и тя ще има нужда от Onboarding. Или тя идва с цел да вземе твоята работа и теб да те разкарат?

Иначе търси друга работа, но не напускай. Още много ли имаш до изтичането на изпитателния срок?

Новата колежка изобщо не се появи. Сега всички ми се мазнят. Изпитателният срок изтича другият месец.
Ако беше дошла трябваше да заеме мястото ми - да.

# 20
Ако някъде не те искат, няма смисъл да се "бориш", борбата е безсмислена, а токсичната среда ежедневно разболяваща. Доколкото разбрах от коментарите работиш в Германия или..?

# 21
  • Бургас
Работа, условия я устройват, ама хората не я щяли и затова да напуска. Вие, които я съветвате това, така ли си решавате проблемите - с бягство?
Момиче, премисли си поведението. Явно някъде бъркаш. Можеш да промениш нещата в твоя полза.

# 22
Работа, условия я устройват, ама хората не я щяли и затова да напуска. Вие, които я съветвате това, така ли си решавате проблемите - с бягство?
Момиче, премисли си поведението. Явно някъде бъркаш. Можеш да промениш нещата в твоя полза.

Шефката ми не успя да ме спаси. Токсичните ми колеги победиха и ме освободиха от работа.
Няма как да се бориш сам срещу цял колектив. Ще помоля модератор да заключи темата.

# 23
Защо да заключва, може да има аналогични случаи?

# 24
Защо да заключва, може да има аналогични случаи?

Защото аз нищо не можах да направя. Можеха и в друг отдел да ме преместят, но отказаха.
Много неща можеха да направят, за да остана на работа. И ден болничен не си вземах докато бях на работа. И това ми е "наградата". Пак безработна.
А да, наеха германка на моето място и сто пъти ми обясниха как не било "лично".

# 25
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт