Отговори
# 45
Керем е много интересна личност. Докато другите искат да пишат за любов и да гледат любов, той иска да пише за смъртта. 🤷

"Мисля, че смъртта е много интересно нещо, така че да, вероятно ще напиша няколко филма за смъртта. Можем да отидем много дълбоко".

Джу, резюмето на Алекс е за видео интервюто по горе. Още едно различно интервю. Алекс мерси. 🍀
Харесват ми разсъжденията му за флирта- казвам че ми харесва пък да става каквото става. 😀 Любопитно е какъв е бил този отхвърлен сценарий, но явно не е бил за ориенталския манталитет. Но бих гледала историите му за смъртта, колкото и потискащо да звучи и това е част от живота. Поне няма да е любовно клише.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 13:52 от Miraland

# 46
Нова сника на Керем във връзка със Седмицата на брандовет в Истанбул.

От утре.

# 47
# 48
Мира, кое е интервюто за сп.VARIETY?

# 49
Така. Аз изпратих 3 въпроса на Керем и събеседничката му по тема за социалните мрежи, която ме интересува. Ако получа отговор ще споделя тук. 😉

Джу, поста ми от сутринта #43

# 50
Изумителна статия-интервю за Керем Бюрсин в престижното американското списание VARIETY!
Обърнете внимание на заглавието и подзаглавието. Ето ги:

ЗВЕДАТА ОТ "ЛЮБОВТА ВИТАЕ ВЪВ ВЪЗДУХА"  ЗА  НАЧАЛОТО НА КАРИЕРАТА МУ
С РОДЖЪР КОРМАН И ЗАЩО НОВАТА КОМЕДИЯ "СИН НА БОГАТАШ"
ЩЕ "СЧУПИ НЯКОИ БАРИЕРИ"  (ЕКСКЛУЗИВНО)

Керем Бюрсин никога не е планирал да стане Турска мегазвезда.

Коментарите са излишни...

Благодаря ти, Мира, за превода на интервюто. Flowers Rose

💖💖💖💖💖💖

# 51
  • Кърджали
Изненада!
ЕФЛАТУН
Филм с участието на Керем Бюрсин и Ирем Хелваджъоулу
Бг превод: Александра
Резюме: Ефлатун е независим филм, разказващ  историята на жена с нарушено зрение, която се влюбва в гласа на мъж. Ефлатун (Ирем Хелваджъоулу) , която губи зрението си на петгодишна възраст, се вкопчва в живота с помощта на звуковите и сенчестите игри и метода на ехолокацията, научени от баща ѝ. Ефлатун, която изкарва прехраната си, като работи в работилницата за поправка на часовници, оставена от баща ѝ, изгражда за себе си свят, в който реалността и въображението се преплитат. Животът ѝ поема по съвсем различен път, когато се влюбва в гласа на Офлаз (Керем Бюрсин).
Във Видеа: https://videa.hu/videok/film-animacio/iAYh9o6KZEA8dEVV

Понеже единственият клип, който се намира е с испански субтитри, направих каквото можах да се скрият, за да не се пречкат много. Но толкова може. Не съм особено доволна, но като няма друг видеофайл, ще се задоволим с наличното.

Отварям рубриката За обща култура.
Смятам, че ще е полезно да прочетете това преди да гледате филма.
Но все пак ще го сложа  в скрит текст, че стана малко дълго.
Скрит текст:
Цветът ефлатун.

Ефлатун
(Магента) [/b] е изключително естетичен и елегантен цвят, който се определя като комбинация от лилави и розови тонове.
Този цвят е кръстен на философските мисли на Платон и често носи мистични, духовни и емоционални значения. Има и дълбоко символично значение в много култури и изкуства.
Психологически ефекти цвета.
Символизира духовно спокойствие, творчество и вътрешен мир. Този цвят може да има положително въздействие върху емоционалното състояние на хората. Някои от психологически ефекти са следните:
    Спокойствие: Цветът магента има успокояващ ефект и осигурява душевно спокойствие.
    Повишаване на креативността: Цветът може да стимулира въображението и да насърчи артистичното мислене.
    Емоционално равновесие: Може да помогне за постигане на психологическо равновесие, което допринася за намаляване на стреса и тревожността.
Цветът магента има различни значения в различните култури. В някои общества този цвят символизира лукс и разкош, докато в други изразява духовна и душевна дълбочина. Например:
    Азиатски култури: Магента обикновено символизира мир и равновесие в духовен смисъл.
    Западни култури: В света на съвременния дизайн и мода той се смята за израз на лукс и елегантност.

Птицата турул, която се споменава доста във филма.

Турул е голяма птица от унгарската митология, наподобяваща сокол и пратеник на боговете като реликва от унгарският анимизъм. В много митове и легенди неговите предсказания се приписват на най-важните събития в историята на унгарския народ, като преселване от Урал към Дунав.
Турул е изобразен на много унгарски хералдически знаци, в Унгария има голям брой статуи на тази митична птица.
Според легендата тя предсказала най-важните събития в историята на унгарския народ и показала на унгарските номади правилния път до мястото, където се намира съвременна Будапеща. Според друга легенда птицата Турул донесла на водача на бунтовниците княз Франц Ракоци изгубения в битка меч на Атила.
През първата половина на 20-ти век. Турул е използван като символ на поддръжниците на десните консервативни сили в Унгария.

Приятно гледане!

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 20:31 от Aлекcандрa

# 52
Алекс 🌼🍀🪷 благодаря ти и за превода и за любопитната информация.
Ще има какво да гледам утре следобед.

Ето така гледат пещерата в пустинята

Лека вечер!

# 53
Алекс, благодаря за превода на Ефлатун, както и за инфото в скрития текст. Flowers Hibiscus

Малко новинки за Хафса.

Цитат
Хафсанур Санджактутан, която в момента играе ролята на Мелек в сериала „Черно сърце“, набира все по-голяма популярност сред зрителите в Италия и Испания благодарение на участието си в проекта „Ако обикнеш силно“. По специална покана на телевизионния канал Divinity актрисата записа видео обръщение към своите испански фенове. Също така в интервю за италианското издание Dreamers, Хафсанур отговори на въпроси относно работата си. Актрисата отбеляза няколко прилики с нейната героиня Лейля, като силата на характера, независимостта, решителността и чувството за справедливост като ключови обединяващи качества. „И двамата показваме издръжливост пред лицето на трудностите“, сподели тя. Говорейки за работата с Керем Бюрсин, актрисата спомена прекрасната атмосфера на снимачната площадка, отбелязвайки забавна случка, когато поради спонтанно забавление снимките на една от сцените трябвало да бъдат прекъснати.

# 54
Алекс, изключително благодарна съм за превода на "Ефлатун"! Flowers Rose
С удоволствие ще го гледам за пореден път, въпреки че вече съм го глесала
и с ангийски, и с руски субтитри.
На мен този филм много ми допадна с цялата философия, с бавния, почти меланхоличен ритъм,
толкова добре подчертан от талантливото изпълнение и на двамата главни актьори,
а също и на цветовете, които се сменят в зависимост от настроението на действието.
И режисьорът, и особено операторът, с неговото специално отношение към детайла,
са на нивото на цялостната идя и сценария,  а също и на главните характери.
Тази камерност е не съвсем характерна за актьора Керем, но той се справя (както винаги!)
невероятно добре и подчертава скритата емоционалност на своя екранен образ. Hands Ok Hand
Съжалявам ако се повтарям - мисля че и преди бях писала за тоди филм,
но така се подготвям за поредното вълнение, което ще изпитам с бг превода. Hands Ok Hand

💖💖💖

# 55
# 56
Излизат ощ снимки на героите от "Разглезен" - това са Теоман и Айла.

https://www.instagram.com/p/DCEruu6oEqp/?hl=bg

За лека и спокойна нощ - отново с усмихнатия Керем.

💚💚💚

# 57
Керем на днешното събитие ✨️

# 58
# 59

Много мил момент с момичето
https://x.com/bursinbestie/status/1854896543658041418

Мелиса хареса поста за участието му. Взаимно се лайкат. 😙

Общи условия

Активация на акаунт