Пъзели 67

• 21 450
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
И аз да се включа с нещо наредено - Castorland, 1000 части

Много нежна картина, но ме поозори. Обикновено с рамката успявам да сортирам и половината пъзел, но на този частите му сякаш всички бяха в една бежаво-кафеникава гама и хич не ставаше ясно кое къде е. Така си остана и докрая - мъка. Satisfied Само роклята на момичето беше лесна.

Сега ще ви учудя. Много се изкушавам да си купя някой китайски пъзел от Тему, ей така да видя какво е, никога не съм редила китайски. Обаче за моя изненада хич не са евтини, около 17-25 лева си се въртят, което за китайски пъзел някак не ми се дава. Казвам го това, като в същото време изсипвам през седмица по стотина лева в ибей за лего.

И аз се бях изкушила, исках да се разнообразя с тях, но също се отказах заради цените. За едното разнообразяване не си заслужава.

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 18:44 от Delta_12

# 676
  • София
Миналата седмица поръчах два дървени от Тему, когато дойдат ще дам отзиви.

# 677
  • София
Schmidt 1000

От игри с награди на мечето Барни преди незнайно колко години

# 678
Аз съм доволна от дървените от тему, два-три мънички съм редила, но с обикновени не бих рискувала.

Малко от любимите ми джелини. Голям кеф са, започнеш ли, няма спиране.

Funny Gelinis
Ravensburger, 2 x 1000

# 679
  • гр. София

Ето този дървен пъзел ми е от Тему, само цената не ме устройва 16 лв за малък размер, но от качеството нямам оплаквания.

# 680
  • София
Ето това ми е пъзела от Латвия

Уф аз поне още седмица няма да имам време за пъзели

# 681
Такааа, нали това ми е хобито за релакс... Този пъзел го разваля! Даже се замислих дали да не го прибера(а по принцип не правя така)
Както може да се досетите по рамката, не е от най-качествените😒

# 682
Vox беше споменала за думата пъзелисти (аз нали със закъснение коментирам), това тръгна от предаването Игри на волята и на мен лично не ми допада, но факт е, че доби популярност сред населението.

И на мен май не ми се е случвало да не ми се реди. За сметка на това ме хващат яко нервите като не мога да редя. А нещо доста зачестиха тези моменти.

И малко снимки
Миг от пролетта
500 части
Black Sea Puzzles

Този е от пътуващите, не съм сигурна кой го пусна, но благодаря Hug Редихме си го двете с детето и беше много приятен.

# 683
Vox беше споменала за думата пъзелисти (аз нали със закъснение коментирам), това тръгна от предаването Игри на волята и на мен лично не ми допада, но факт е, че доби популярност сред населението.

"Пъзелисти" звучи като пъзел-професионалисти Grinning И на мен много не ми допада, както и повечето термини, добили популярност покрай Игри на Волята (като "изометрии" и "понтон"). "Пъзеланковци" от една страна е сладко, от друга ми звучи като нещо средно между "мързеланковци" и "Патиланци". Може би "пъзел-маниаци" ми е най-приятно като звучене.

# 684
Пъзеланковци мисля си е от фб, не съм сигурна за корените на думата Satisfied
Понтон си е реална дума, освен ако не са я използвали с някакъв странен контекст Smiley

Но благодаря, че писа, имам още доста снимки, но и ме мързи да ги публикувам накуп Satisfied

Сред цветята: Хамелеон
500 части
Black Sea Puzzles

И този не помня на кого беше, но благодарности HugHeart

Даже съм успяла да го наредя за време, отнел ми е 1:10:01.

Чудя е дали състезателната ми кариера не залязва вече (то па една кариера Joy). Отдавна нищо не съм редила за време, то и този хич не е от скоро. Накрая май само по състезанията ще ми остане Rolling Eyes

# 685
  • София
Може би "пъзеланци"? От "патиланци".
Този хамелион съм си го подготвила за по-топлите месеци.
Аз се боря с 2000-те парчета. Доникъде съм, но всеки ден успявам да сглобя по 10-20 парченца. Няма да се отказвам. Да напредна още няколко дни и ще покажа как върви.

# 686
Пъзеланковци мисля си е от фб, не съм сигурна за корените на думата Satisfied
Понтон си е реална дума, освен ако не са я използвали с някакъв странен контекст Smiley

Реална дума е, просто...не мога да го обясня - неприятно ми е звученето, а и имам усещането, че те са много горди, че казват "понтон", а не "платформа". Както и да е, това си е мой проблем, мен ме дразнят и други дреболии. Например, вече ми е досадно, че на български има само думата "пъзел", с което се обозначават и други логически ребуси, не само нашите jigsaw puzzles. И каквато и конструкция да редят в предаването, го наричат пъзел. Иска ми се някак да се разграничат двете неща и да не наричат всички видове ребуси "пъзел" (знам значението на думата puzzle на английски и че всякакви главоблъсканици имат общото наименование puzzle, но дори и те си имат това jigsaw, с което ги различават). Майка ми преди казваше винаги "картинна мозайка" и аз малко ѝ се смеех, но сега виждам, че наистина така са ги надписвали в миналото и сякаш все повече ми харесва.

Отплеснах се малко, но тъкмо Бухти да може да публикува и още един пъзел в отделен пост. Simple Smile

# 687
Хайде да ги мятаме, че да почнем новата година на чисто Smile

Поредна загадка от мен

Eurosound Contest!
1000 части
Jumbo

Нареден в скрит текст
Скрит текст:

Не съм сигурна, че схванах всичко по този пъзел. Тези на сцената реших, че трябва да са АББА. Но обърнатите защо са толкова шокирани и гледам назад не съм сигурна.

# 688
Бухтичка, усеща се липсата ти в темата. Хайде тази година се завръщай:)

# 689
Приоритети, кво да се прави Unamused
Втори ден на работа и никак не изглежда като скоро да имам повече време нито за писане, нито за редене...

Games Night!
1000 части
Jumbo

Нареден в скрит текст
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт