Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 12

• 43 703
  • 714
  •   1
Отговори
# 435
# 436
  • някъде другаде
- Не е достатъчно да свършиш всичките си задължения за деня и да си кажеш: Най-после! А сега - пей сърце! Защото за да пее, то трябва да е влюбено- в някого, в нещо, в живота, независимо на колко години си и какво ти е минало през главата. То просто се храни с любов и тогава е здраво и силно.  Не винаги получаваме това, което искаме, но винаги можем да дадем - добра дума, мил жест, ласка, милувка - напълно безплатни са, но дадени навреме, спасяваме нечия болна душа. И правим света по-добър, по-приветлив, по-красив, защото така го лекуваме, себе си също.
Рая Видинска

# 437
Тази мисъл е в десетката. Авторът Уорън Уирсби – за първи път го чувам:

"Истината без любов е бруталност,а любов без истина е лицемерие"

# 438
  • Телиш/Плевен

# 439
  • някъде другаде
"Само с възрастта разбираш колко е хубаво да ти е удобно със себе си. Да не се тревожиш излишно. Казваш каквото мислиш. Не се страхуваш от отхвърляне. Откриваш великолепието на тишината. Обличаш това, което на теб ти харесва, защото хич не ти пука за модата. Имаш черно-бели снимки. С удоволствие слушаш песните от своята младост. Не се вълнуваш дали храната ти е здравословна, защото и без това не е. Свеждаш приятелите си до един-двама. Можеш да лягаш когато си поискаш и да ставаш пак така. Любимият ти парфюм е в природата  - с аромат на треви и гора. Кантарът не те плаши.
То какво ли би могло да те уплаши!"
                                                         РАЯ ВИДИНСКА

# 440
Пазете се от празнотата на заетия живот
Сократ

# 441
"Човек се нуждае от три неща - търпение, сладкодумие и умение да пази тайна."
                                                                                                                                                           Еврейска поговорка

# 442
"Искам любов и оргии,оргии,оргии най-безразсъдни,най-буйни,най-позорни,но животът казва:това не е за теб – пиши статии и тълкувай литературата" – В.Г.Белински (литературен критик),1840г.,в писмо до В.П.Боткин,(есеист). Yum

# 443
  • Телиш/Плевен

# 444
"От казване до правене има половин море."
                                                                                             Италианска поговорка

"Мъдрият човек ще те поправи, без да те обиди, и ще те научи, без да те унижава."
                                                                                                                                                                        Лео Буртисан

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 15:52 от Juana del Solar

# 445
"Всяка сутрин се раждаме наново. Това, което правим днес е от най-голямо значение." Буда

# 446
"Добре е да запомните, че красотата на телата ви не определя стойността на душите ви."
                                                                                                                                                               Неизвестен автор

# 447
# 448
Жените трябва да носят рокли. Красиви, нови рокли. Стига са носили на гърбовете си мъже, грижи и проблеми.
Джани Версаче

# 449
„Аз съм оръдие само на идеята за освобождението на Македония и обединението на българския народ. Това съм го доказал с целия си живот, като съм пожертвал за тази идея всичко освен живота ми, който случайно е оцелял“. – Тодор Александров,

Общи условия

Активация на акаунт