Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 12

• 43 591
  • 713
  •   1
Отговори
# 465
"Прави си планове за утрешния ден, и птичката на покрива ще ти се присмее."

Японска поговорка

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му за плановете си
                      Тина Търнар

# 466
# 467
”Книгите не се пишат, за да вярваш в тях, а за да размишляваш върху тях.”
     Умберто Еко

# 468
„По добре черен хляб, отколкото черни забрадки“
Борис III

# 469
# 470
“Четенето е…То е да пътуваш някъде, без да се качваш на влак или кораб, и да опознаваш нови невероятни светове. Четенето е да живееш живот, за който не си бил роден, и да имаш възможността да съзреш нещо от чужда гледна точка. То е да се учиш, без да се налага да се изправяш пред последиците от провала, а също и кой е най-добрият начин да успееш…Според мен у всеки от нас се крие бездна, празнина, която да запълним с нещо. За мен това нещо са книгите и преживяванията, които предлагат.” –
“Последната книжарница в Лондон”, Мадлин Мартин

# 471
"Забравете обидите, никога не забравяйте добротата!"

Конфуций

# 472
„Всеки човек има сърце, и всяко сърце има своите наклоности. Едни смятат нещо за добро, аз – за лошо. Аз приемам нещо за хубаво, друг – за лошо. Но съвсем не е задължително, аз да съм мъдрец и не е задължително, ти да си глупавият.“ - Японска поговорка

# 473
Времето е ваше, но всичко друго е наше.“
„Тази година завод за полупроводници, догодина - за цели.“
Аз работех като преводач - превеждах овците от един хълм към друг.“
ТОДОР ЖИВКОВ

# 474
"Повярвай, че можеш и си изминал половината път до успеха." - Теодор Рузвелт

# 475
Наскоро си мислех за една мисъл, че повече съжаляваме за това, което не сме направили, отколкото за това, което сме и сме сгрешили, но не мога да се сетя на кого е точно.

# 476
Наскоро си мислех за една мисъл, че повече съжаляваме за това, което не сме направили, отколкото за това, което сме и сме сгрешили, но не мога да се сетя на кого е точно.
"В крайна сметка човек обича желанието си,а не желаното" – Ницше

# 477
„Бъди добър с хората, защото всеки, когото срещаш, води тежка битка.” - Платон

Хората си мислят, че характерът им зависи от датата на раждане, зодията, цвета на очите и името, но съвсем забравят за възпитанието.-Антъни Хопкинс.

„Хората не искат истината, те искат излюзиите, с които живеят по-лесно.“ – Зигмунд Фройд

Животът е като пътуване. Не се застоявайте много на спирките, където не сте щастливи!

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 22:37 от Мichel 21

# 478
"Не позволявай училището да попречи на образованието ти!" - Марк Твен

# 479
Димитър Попов и фразата за спекулата: „За бога, братя, не купувайте“

Общи условия

Активация на акаунт