Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 12

• 43 420
  • 711
  •   1
Отговори
# 495
По-добре първи на село, отколкото втори в Рим.
Гай Юлий Цезар
Това, ако наистина го е казал е страшна тъпотия!
Аз съм го чувала като Първи на село, а не втори в града, което е тотална глупост
За Жени Калканджиева е по-важна титлата Мис България,а не че беше шеста в света. Кой по дяволите знае и помни втората подгласничка на Мис Свят!

# 496
именно помнят се шампионите и победителите/ ще се помнят големите имена генерали. затова цезар иска да е пръв.

# 497
  • оттам, откъдето започва България
Наскоро си мислех за една мисъл, че повече съжаляваме за това, което не сме направили, отколкото за това, което сме и сме сгрешили, но не мога да се сетя на кого е точно.

Може би е това: "Ако искате да спечелите, атакувайте и се бийте, без значение колко голям е рискът. Винаги е по-добре да съжалявате за нещо, което сте направили, отколкото да съжалявате за нещо, което не сте направили. И така, сега е ваш ред." Бенедикт Уелс

# 498
  • София
"Винаги заспивай с мечта и се събуждай с цел!"

"Книжка за щастливи дни"

# 499
"Мисля, следователно съществувам" - Декарт за дедуктивния начин на мислене

# 500
"Всеки майстор в началото е бил ученик." - Ралф  Yолдо Емерсън

# 501
"Никога няма да се почувстваш жив, докато не направиш нещо за някой,

който не може да ти се отплати."

Джон Бънян

# 502
  • София
Не се доказвай пред никого, всеки ще види в теб само онова, което носи в себе си.

# 503
"И главното, решаващото: никой не беше в състояние да разбере какво става между двама души, никой нямаше право да съди и да осъжда. Понякога дори двамата влюбени не бяха в състояние да обяснят какво точно изпитват; това ставаше видимо само в момента на скъсването, в различните ожесточено противопоставяни версии на историята, проектирани даже в миналото като неоспорима истина."

Цитат от книгата "Бретонско злато" на Жан-Люк Баналек

# 504
Смелостта не е да имаш силите да продължиш - тя е да продължиш когато нямаш сили
Наполеон Бонапарт

# 505
Август трябва да се отпива бавно, като скъп ликьор.Налейте си в малка чашка, отпийте глътка и погледнете през чашата към слънцето...

Августовските нощи трябва да са изпълнени със светлини на свещи, чаши вино, мъркане на котка и песента на щурците.

Августовските дни трябва да бъдат сложени между страниците на любима книга, като отметки, така, че когато през мрачния ноември извадите тази книга от рафта, да ви лъхне горещината на тези дни... И недейте да възклицавате: "О, вече е август, идва есента... " 

Не бързайте!
Спрете часовника!
Отпийте глътка...

Рей Бредбъри "Вино от глухарчета"

# 506
"Отговорът на въпросите ти не е в мен, а в теб." - Хорхе Букай

# 507
„Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега казаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!”
още една велика личност генерал Иван Колев

# 508
  • Телиш/Плевен

# 509
  • София
Есента ни напомня колко е красиво да оставиш нещата сами да се случат!

Общи условия

Активация на акаунт