Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 12

• 43 432
  • 711
  •   2
Отговори
# 480
Когато имаш нужда да вярваш в някого - избери себе си.....

# 481
  • Банско
Не се доверявай на този, които се доверява на всички

Карлос Руис Сафон /Сянката на вятъра/

# 482
Русия от благодарност на своята верна и храбра съюзница Румъния й отсече Бесарабия, като я награди с едно парче наша земя, Добруджа!
И за опашката на дявола ще се хвана, ако трябва, но ще изтегля България!
Стефан Стамболов

# 483
  • София
"За да озариш света на другите е необходимо да носиш Слънцето в себе си." - Ромен Ролан

# 484
"Моят най-добър приятел е този, който може да извади наяве най-доброто от мен."

Хенри Форд

# 485
....И вървяха владетели и малки, и големи по земята. И владееха твърд и небо, камък и вода, скотини и люде, но не и смъртта. И отнемаше тя очите на някои, на други добротата, на трети - разума, ала никога не забравяше да отнеме и тялото. И людете ставаха равни пред нея, за да могат да минат през една и съща врата - гроба. И ако човек поглежда по - често към своя край, би станал по - съвършен, и то не от някакъв небесен страх, а от самосъзнанието, че е човек, най - извисеното творение на естеството, което е длъжно да победи егоизма и честолюбието и да отгледа в себе си цветовете на доброто.

Из "И се възвисиха Асеновци"
Слав Караславов

# 486
един от многото лафове на Димитър Пенев
Казах на Ицо да вземе пресаташето Путко Мафани в щаба. Този Путко ще го спасява от картони. Ще си седи Стоичков на пейката и ще си води мача, а ако съдията дотича и поиска да го накаже за някой друга реплика, Ицо ще каже: Ама аз се обръщам към Путко Мафани.

# 487
"Ако А е успехът в живота, тогава А е равно на Х+Y+Z. Работата е X, Y е играта, а Z - да си затваряш устата."

Алберт Айнщайн

# 488
  • София
Никой не прави ключалка без ключ. Така и животът не дава проблем без решения.

Анонимен

# 489
Любими от Сталин
Не е важно как са гласували, а кой брои гласовете. - нашата българска действителност

Има човек — има проблем, няма човек — няма проблем.   Simple Smile

# 490
  • някъде другаде
"Трябва да се учим от децата. Те обичат без съмнение. Прегръщат се без предупреждение. Те се смеят без да мислят. Пишат цветни неща по стените. Те вярват в поне десет невъзможни мечти. Не стигат до най-високото чекмедже, но докосват небето с върха на пръстите си."

# 491
" В търговията няма приятели. Няма и врагове."
                                                                                                      Португалска поговорка

# 492
По-добре първи на село, отколкото втори в Рим.
Гай Юлий Цезар

# 493
По-добре първи на село, отколкото втори в Рим.
Гай Юлий Цезар
Това, ако наистина го е казал е страшна тъпотия!
Аз съм го чувала като Първи на село, а не втори в града, което е тотална глупост

# 494
Познанието е да имаш правилните отговори. Осъзнатостта е да задаваш правилните въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт