Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 12

• 35 505
  • 625
  •   1
Отговори
# 600
Не разбирам защо да не са картинки/снимки, след като са вдъхновяващи поне за този, който ги публикува. За пример ще дам тази снимка, която съм направила на улицата, но много ми хареса:

# 601
Точно тая картинка има много ценен смисъл, но не е за тая тема. Идеята на темата е друга.

# 602
  • Банско
„Истинската сила не е в бързината и шума, а в търпението и постоянството.“

# 603
”Най-голямата грешка в живота е да чуеш или видиш шедьоври на изкуството в неподходящия момент. За мнозина Шекспир е изгубен завинаги, само защото са го изучавали задължително в училище.”
     Агата Кристи

# 604
"Има две неща, които да запомниш:

да останеш достоен, когато нямаш нищо, и

да останеш човек, когато имаш всичко."

Неизвестен автор

"Аз никога не съм разбирала и не съм одобрявала родители,

които се опитват да накарат децата си да изминат пътя,

който те самите не са могли"
                                                                               Александра Маринина, "Лични мотиви"

# 605
Преди да поискаш, помисли какво си дал!

# 606
"Дай ми Господи посредственост" – граф Мирабо,френски революционер.

# 607
"Самотата е часът, преди да срещнеш някого."
Здравка Евтимова

# 608
  • София
„Има два вида учители - 
 тези, които те напълват с толкова много информация, че не можеш да помръднеш
 и такива, които ти дават само малък подтик и можеш да скочиш до небето. “

Робърт Фрост

# 609
  • тук, на мястото си
"Дърветата, Кирчо, се пресаждат и пренасят, докато са млади. Ти ме доведе в града, насади ме, дето се вика, на стари години, ала коренче си нямам, сине! Корена ми е в село, та отивам да си го намеря, инак ще завехна, ще изсъхна и ще влезна в гроба с отворени очи."
- Из Дърво без корен, Николай Хайтов

# 610
  • Банско
"Не се плаши от страховете си. Те не са там, за да те плашат. Те са там, за да знаеш, че нещо си струва". - Си Джойбел Си

# 611
"Три пътя водят към знанието:

пътят на размишлението, това е най-благородният път.

Пътят на подражанието, това е най-лекият път.

И пътят на опита, това е най-горчивият път."

Конфуций

# 612
  • някъде другаде
И няма по-красиво усещане от това да имаш дом, където вратата ти отваря любим човек. И няма значение откъде идваш, дали си забавял крачките от твоя си болка или си бързал от радост - важното е кой си имаш у дома или кои. Няма значение дали си богат като крал или живееш скромничко и тихо, дали си преуспял, дали си загубил, нищо такова няма значение, ако те посрещат с любов. Казват, че няма незаменими хора, но изобщо не е така - в работата - да, но у дома всеки е единствен, неповторим, незаменим...
Рая Видинска

# 613
  • тук, на мястото си
"Ако имате библиотека и градина, вие имате всичко, от което се нуждаете." - Цицерон

# 614
"Умният човек ще се съгласи с умния.

Глупавият човек обикновено не се съгласява

нито с умния, нито с глупавия."
                                                                                             Аристотел

Общи условия

Активация на акаунт