Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 12

• 39 438
  • 673
  •   1
Отговори
# 585
  • Телиш/Плевен
Heart

# 586
# 587
  • тук, на мястото си

# 588
”Смелостта е заразителна. Ако човек я прояви, тя се разпространява.
Страхът е същият.”

Джо Абъркромби

# 589
  • някъде другаде
- Да остаряваш красиво е да остаряваш с достойнство. Молим Бог да не ставаме тежест за никого. От това по-хубаво няма. Да сме с ума си и на краката си. Но къде пише , че да навършиш определен брой години и вече не ставаш за нищо. Това, че тялото отслабва с годините, съвсем не те прави негоден. Просто вършиш нещата по-бавно, а пък и никой не те гони. Престъпление е да се занемариш, само защото така правят всички. Време е да се поглезиш, да помислиш най-после за себе си и това не е егоизъм, а разум. Не можеш да се надпреварваш с времето, но то ще работи за теб само ако му позволиш. Никога, ама никога не си повтаряй на колко години си, така и така те са подарък. Просто трябва да повярваш в себе си, а не на измислени правила. Обличай се красиво, говори красиво, мисли красиво. Останалото ще си дойде на мястото. Само да е живот и здраве.
Рая Видинска

# 590
"Има три класи хора:

Любители на мъдростта,

любители на честта и

любители на печалбата."

Платон

# 591
  • тук, на мястото си

# 592
Де да беше вярна мисълта на Дънов

# 593
# 594
# 595
# 596
Предлагам да не превръщаме тая тема в постване на картинки, намерени из фейсбук или не знам откъде.

# 597
  • тук, на мястото си
"Има само два дни в годината, в които нищо не може да се направи. Единият се нарича вчера, а другият - утре.
Днес е точния ден да се обича, да се вярва и най-вече да се живее."
Далай Лама

# 598
Предлагам да не превръщаме тая тема в постване на картинки, намерени из фейсбук или не знам откъде.
Каква е разликата - дали ще го напиша или ще е "картинка"? Съдържанието ще е едно и също, това е важното.

# 599
Каква е разликата - дали ще го напиша или ще е "картинка"? Съдържанието ще е едно и също, това е важното.

Мисля, че идеята на тая тема е да споделим мисли, които са ни впечатлили, които сме открили в книга или някакъв текст.
А така постнати картинки ми напомнят на мъдрите мисли на Паулу Коелю, които се вихрят във фейсбук.
Не съм модератор тук, не искам да звуча назидателно но ми е някак неприемливо в тая хубава до вчера тема да се постват картинки.

Общи условия

Активация на акаунт