Майски бебета 2025 (2 тема)

• 35 733
  • 546
  •   1
Отговори
# 135
За съжаление в моя резултат няма такива съотношения. Пише само цифри за двата хормона, аз не мога да го разчета. Прилагам снимка.
Нали 10 дни се чака?
Не се притеснявай. Направи теста. Резултата излиза бързо. Преди време на моя близка й беше излязло 1:400 и на неинвазивния си излезе, че всичко е наред. Госпожицата е щура, умна и прекрасна сега Simple Smile
Какъв резултат ти излезе?

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 18:29 от AirplaneMode

# 136
  • Варна
На нен ми казаха 5-7 работни дни. Днес го пуснах.

# 137
За съжаление в моя резултат няма такива съотношения. Пише само цифри за двата хормона, аз не мога да го разчета. Прилагам снимка.
Нали 10 дни се чака?
Не се притеснявай. Направи теста. Резултата излиза бързо. Преди време на моя близка й беше излязло 1:400 и на неинвазивния си излезе, че всичко е наред. Госпожицата е щура, умна и прекрасна сега Simple Smile

Кое тук показва висок риск за Даун?
Това не е целият БХС. Трябва да имаш и съотношение за синдромите. Например 1:1000. Гледам това е някакъв съкратен панел.
Спокойно, всичко ще е наред Flowers Four Leaf Clover

# 138
AirplaneMode Стискам палци всичко да е наред.
Сега проверих и моите резултати миналата година за колко време са излезли. Направила съм теста на 21.02, а резултатите са излезли на 27.02. Но и на мен ми бяха казали 10 дена предварително.

# 139
Ами, казаха ми да пусна съкратен панел. Аз не разбирам,  с първото въобще не съм правила нито Фм, нито бхс
Нали 10 дни се чака?

Това не е целият БХС. Трябва да имаш и съотношение за синдромите. Например 1:1000. Гледам това е някакъв съкратен панел.

# 140
  • Sofia
Нали 10 дни се чака?

И аз съм изненадана,че само това е резултатът. И не виждам никакви референтни стойности на снимката.
PAPP е протеинът, произведен от плацентата при бременни жени и е отговорен за имунния отговор по време на бременност, и е отговорен за нормалното развитие и функцията на плацентата. А fbhCG /Human Chorionic Gonadotropin е Хормонът на бременността. Та и на мен не ми става ясно как се стига до заключението за синдром на Даун.  На самата фетална по време на прегледа какво каза лекарят? Най-добре неинвазивния тест, дишай, надявам се всичко да е наред и силно стискам палци.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 20:10 от Avienda :)

# 141
Докторът е казал това, защото висока стойност на PAPP-A съчетан с ниска стойност на ЧХГ ( както е в случая) е често срещано при синдром на Даун, но не е задължително. Само неинвазивен тест ще даде категоричност.

# 142
Другото им притеснение е свързано с липсата на носна кост...Надяваме се  утре да я видим
Нали 10 дни се чака?

И аз съм изненадана,че само това е резултатът. И не виждам никакви референтни стойности на снимката.
PAPP е протеинът, произведен от плацентата при бременни жени и е отговорен за имунния отговор по време на бременност, и е отговорен за нормалното развитие и функцията на плацентата. А fbhCG /Human Chorionic Gonadotropin е Хормонът на бременността. Та и на мен не ми става ясно как се стига до заключението за синдром на Даун.  На самата фетална по време на прегледа какво каза лекарят? Най-добре неинвазивния тест, дишай, надявам се всичко да е наред и силно стискам палци.

# 143
Искрено се надявам всичко да е наред и да е само фалшива тревога 🤍

# 144
Докторът е казал това, защото висока стойност на PAPP-A съчетан с ниска стойност на ЧХГ ( както е в случая) е често срещано при синдром на Даун, но не е задължително. Само неинвазивен тест ще даде категоричност.

Ами всъщност аз знам, че е обратното и че висока стойност на ЧХГ е свързана с Даун, а ниска с другите два синдрома от БХС (Патау и Едуардс). При мен излезе леко повишен ЧХГ, но докторът ми не се притесни (на ехограф всичко беше наред) и ми препоръча, само ако искам за мое спокойствие и пренатален тест. Не се връзвайте и не вярвайте много на БХС, освен, ако стойността наистина не е много повишена/понижена.

# 145

Ами всъщност аз знам, че е обратното и че висока стойност на ЧХГ е свързана с Даун, а ниска с другите два синдрома от БХС (Патау и Едуардс). При мен излезе леко повишен ЧХГ, но докторът ми не се притесни (на ехограф всичко беше наред) и ми препоръча, само ако искам за мое спокойствие и пренатален тест. Не се връзвайте и не вярвайте много на БХС, освен, ако стойността наистина не е много повишена/понижена.

На мен така ми обясни моят лекар на феталната морфология, тъй като при мен и двете стойности бяха ниски. Но също така ми каза, че само по това не може изобщо да се правят заключения, има много други фактори, които се взимат предвид. Например на мен това ми е втора бременност в рамките на година и половина. Рискът се изчислява от софтуер, но е и на базата на измерванията от феталната морфология. Ако например нухалната транслунцеция е с добра стойност съответно рискът няма да е толкова голям като краен резултат. В крайна сметка при една перфектна фетална морфология няма и да излезе толкова висок риск. На нея трябва да се вярва.

# 146
Момичета, гледахме го пак днес, имаше си носна кост, всички мерки бяха перфектни!! Лекарите бяха повече от доволни...Нямам думи да ви опиша колко ми олекна. Рискът значително намаля. Все пак реших да си пусна пренаталния, за всеки случай.
Благодаря ви за подкрепата!

# 147
Супер новини, много се радвам! Всичко ще е наред и на пренаталния!

# 148
Момичета, гледахме го пак днес, имаше си носна кост, всички мерки бяха перфектни!! Лекарите бяха повече от доволни...Нямам думи да ви опиша колко ми олекна. Рискът значително намаля. Все пак реших да си пусна пренаталния, за всеки случай.

В Свети Лазар ли правихте пренатален тест?

# 149
Да

В Свети Лазар ли правихте пренатален тест?

Общи условия

Активация на акаунт