Майски бебета 2025 (2 тема)

• 35 677
  • 546
  •   1
Отговори
# 120
Аз ходих на курс на акушерска практика Зебра и е доста полезен.
Препоръчвам и книгата “Раждане с любов” на Олга Дукат.  Там информацията за самото раждане е много добре поднесена и много сходна с всички курсове и лекции, които съм гледала.
Друга полезна книга беше “Всичко за кърменето” на Хедра. Нея и сега от време на време я поглеждам, като се чудя нещо.

# 121
  • Sofia
Еха колко се радвам да видя нови попълнения. Добре сте дошли, момичета и лека бременност!
Ели,стискам палци зацапването да отмине.Flowers Tulip
Аз днес бях на погача, заредих се със социални контакти, припомних си това онова. И най-важното хапнах си доста и то с голям кеф, пих капучино, изобщо много съм доволна. Relaxed

Аз често имах проблеми с цистит, все се появяваше лятото, червена боровинка и Монурала ме спасяваха.Пожелавам бързо да премине при момичетата, които в момента се сблъскват с този проблем и искрено ви съчувствам.

Утре с таткото сме на първата фетална морфология и съм изключително нетърпелива. Стискайте палци Heart

# 122
  • Варна
Avienda, значи ставаме две за утрешния ден с фетална морфология. Чакаме с нетърпение Simple Smile

# 123
За мамите с гаденето: аз пих Емостоп, които гинеколожката ми беше препоръчала. По спомен могат да се пият по два или три пъти на ден..но аз ги приемах, когато ми се гадеше, защото ту ми се гадеше, ти се оправях.
Успех на мамите с феталната утре.  Ще очакваме да споделите как е минало 🤗
А някой при Апостолова в Пловдив да е ходил на фетална? Мисля, че за нея ще има свободен час тази седмица, Стоилов няма свободни.

# 124
  • Варна
Здравейте! Моята ФМ мина. Гледа мозък, сърце, стомах, крайници, гръбнак, гънката на главата, дължината на шийката, плацента, води, кръвоток. Сигурно нещо забравям. Каза, че всичко е наред. 156 удара в минута. След 5-7 работни дни ще имам резултат от НИПТ.

# 125
  • Sofia
Здравейте! Моята ФМ мина. Гледа мозък, сърце, стомах, крайници, гръбнак, гънката на главата, дължината на шийката, плацента, води, кръвоток. Сигурно нещо забравям. Каза, че всичко е наред. 156 удара в минута. След 5-7 работни дни ще имам резултат от НИПТ.

Браво, Neli, много се радвам.

И при нас мина и беше супер обстойно и вълнуващо. Абсолютно същото покри и при нас - органите, крачета, ръчички, пръстчета, сърце, аортата и кръвотока. Плацентата отново ми е предна, все още ниско. Каза, че понатам трябва да се вдигне и засега не е притеснително, нормално било, Шийката е спокойна. И при нас първият път сърцето беше с 157 удара, после го измери 167. Взеха ми кръв за БХС и ще се чуем след 2 дни за резултатите. Бебето беше изключително спокойно и послушно и докторката беше доволна. Даже даде и предположение за пол на 75%.  Разказа ни за преекламсията, гледа и на ехографа за това и каза, че ще видим и кръвните какво ще покажат.

# 126
Здравейте, записвам се в новата тема. Отдавна не съм се включвала, но ви чета редовно. Моят АГ каза, че нямало смисъл от ранната фетална , защото били много малки в 12г.с. и да правя вече в 18г.с. Да, но аз не съм съгласна и си я направих на своя глава. Всичко с двете бебета е добре и в норма по всичко измервания, ще си имаме момиче и момче 🩷🩵 . Изследванията кръвните тази седмица ще пускам, иначе освен че постоянно ми се спи и почти всичко от към храна ми се струва гадно и непривлекателно,  други оплаквания няма. Видях, че другите две мами на близнаци също не се включват, как сте какво ново при вас?

# 127
Момичета, които вече са правили БХС, за колко време ви излязоха резултатите?
Аз правих в петък сутрин, и казаха, че днес ще са готови,  а не са :/ Не мога да си намеря място

# 128
  • Варна
Avienda, и при мен бебето беше много спокойно, даже май го събудихме. АГ не ми даде предположение за пол. След като ще го пише в документ след седмица, няма смисъл да гадае. По същия начин каза, че плацентата е почти до шийката долу, но това не я притесни. Каза, че е важно ако е нормално раждането и е в по-големите седмици.
Хамавичката, определено ще ви е весело с розови и сини гащи. Simple Smile И при двете ми бремености много ми се искаше да имам близнаци и то разнополови, но уви... важното е да са живи и здрави.
AirplaneMode,  деня не е свършил, има време  Simple Smile

# 129
Хамавичка, бях се сетила за теб скоро. Супер, че всичко е наред. Честити 🩷🩵. Много хубаво, че си направила ранната фетална. Голямо успокоение си е.
AirplaneMode, в четвъртък следобьд ми беше БХС, на другия ден към 17ч. излязоха. Вероятно в късния следобяд ще имаш резултат. Успех Hug

# 130
  • Sofia
Здравейте, записвам се в новата тема. Отдавна не съм се включвала, но ви чета редовно. Моят АГ каза, че нямало смисъл от ранната фетална , защото били много малки в 12г.с. и да правя вече в 18г.с. Да, но аз не съм съгласна и си я направих на своя глава. Всичко с двете бебета е добре и в норма по всичко измервания, ще си имаме момиче и момче 🩷🩵 . Изследванията кръвните тази седмица ще пускам, иначе освен че постоянно ми се спи и почти всичко от към храна ми се струва гадно и непривлекателно,  други оплаквания няма. Видях, че другите две мами на близнаци също не се включват, как сте какво ново при вас?

И аз снощи се сетих за теб и мислех да ти пиша и ти се включи. Радвам се, че си послушала интуицията и все пак сте отишли на ранната фетална. И честито за двойната радост, таткото голям майстор, че момче и момиче Satisfied (да не му вдигаме акциите тука хахах)
На децата казахте ли или още пазите в тайна пола на близнаците?
Аз бях така с храната, от вчера започнах да ям, но не смея изобщо да се хваля,защото и друг път съм имала леки подобрения и айдее въртележка.
AirplaneMode,дишай, може още днес следобед да излязат. Или утре най-късно. Горе долу 2-3 дни доколкото знам Simple Smile

# 131
Аз ходих на курс на акушерска практика Зебра и е доста полезен.
Препоръчвам и книгата “Раждане с любов” на Олга Дукат.  Там информацията за самото раждане е много добре поднесена и много сходна с всички курсове и лекции, които съм гледала.
Друга полезна книга беше “Всичко за кърменето” на Хедра. Нея и сега от време на време я поглеждам, като се чудя нещо.

Книгата на Олга е незаменима. Между другото в момента тя подготвя нова книга. Със сигурност ще бъде също толкова увлекателна и полезна като информация.
https://www.facebook.com/olga.dukat/posts/pfbid02ZVsrpQDkR3rjMNp … jJKav7JHjUvVipG9l

# 132
Ох, ох не само на тях казахме ами и на целия свят, защото направихме и партито за разкриване на пола. Големи сме бързаци. А иначе за мен това е трета бременност, аз имам момиче на 13г и момче на 5г та сега се изравнява две момичета и две момчета 😄
Здравейте, записвам се в новата тема. Отдавна не съм се включвала, но ви чета редовно. Моят АГ каза, че нямало смисъл от ранната фетална , защото били много малки в 12г.с. и да правя вече в 18г.с. Да, но аз не съм съгласна и си я направих на своя глава. Всичко с двете бебета е добре и в норма по всичко измервания, ще си имаме момиче и момче 🩷🩵 . Изследванията кръвните тази седмица ще пускам, иначе освен че постоянно ми се спи и почти всичко от към храна ми се струва гадно и непривлекателно,  други оплаквания няма. Видях, че другите две мами на близнаци също не се включват, как сте какво ново при вас?

И аз снощи се сетих за теб и мислех да ти пиша и ти се включи. Радвам се, че си послушала интуицията и все пак сте отишли на ранната фетална. И честито за двойната радост, таткото голям майстор, че момче и момиче Satisfied (да не му вдигаме акциите тука хахах)
На децата казахте ли или още пазите в тайна пола на близнаците?
Аз бях така с храната, от вчера започнах да ям, но не смея изобщо да се хваля,защото и друг път съм имала леки подобрения и айдее въртележка.
AirplaneMode,дишай, може още днес следобед да излязат. Или утре най-късно. Горе долу 2-3 дни доколкото знам Simple Smile

# 133
Момичета,  резултатите ми не са добри....Олга ми каза, че има голям риск за Синдром на Даун...вика ме за неинвазивен тест ...плаче ми се.

# 134
  • Варна
Не се притеснявай. Направи теста. Резултата излиза бързо. Преди време на моя близка й беше излязло 1:400 и на неинвазивния си излезе, че всичко е наред. Госпожицата е щура, умна и прекрасна сега Simple Smile
Какъв резултат ти излезе?

Общи условия

Активация на акаунт