Майски бебета 2025 (2 тема)

• 35 642
  • 546
  •   1
Отговори
# 105
Съжалявам да го чуя.. дано отмине и при Вас този ужас. Антиметилът е без лекарско предписание, да. Помагаше ми също дъвчене на джинджифил, сода( газирана вода) с лимон.

Аз съм така все още... Това лекарство е без предписание, нали? Изписаха ми Зофран на мен, но го няма никъде
Здравейте! При мен беше ежедневно и целодневно гаденето.Спасение само в това: https://apteka.framar.bg/30098181/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BC … 5-%D0%BC%D0%B3-12

Привет, лека бременост!
 Относно гаденето и при мен поотмина, обаче сутрин е някакъв ад както и все още не мога да ям почти нищо... Взимали ли сте нещо против гадене?
quote author=Emilia27 link=topic=1705343.msg48810886#msg48810886 date=1731163974]
Здравейте! Включвам се и аз с термин 14.05. Направих теста на Вижън (пълния вариант) и ранна фетална морфология.
Гаденето поотмина и в общи линии се надявам на едно светло бъдеще, че тези първи седмици бяха доста тегави🤯
Да сте здрави всички!
[/quote]

# 106
Аз също съм много зле с гаденето. С първата ми бременност направо ме болеше от гадене, но не повръщах, а сега си връщам всичко 😀 един ден съм добре, на другия повръщане.
На мен лично ми помагат солетите и не знам защо, но разни газирани напитки много ме облекчават.

# 107
Здравейте дами. Чакам второто си дете през май. Аз съм новорегистрирана във форума. Досега предимно имах активност във  фб групите. Но тук ми се вижда по-уютно и по-лесен обмена на информация. Желая на всички лека бременност и само добри новини.

# 108
  • Varna
Дами, смятате ли да посещавате курсове / училище за бременни? Аз като новачка в бременеенето с първо дете се чувствам доста изгубена и ми звучи обещаващо, въпреки че не знам дали казват неща, които не мога сама да си намеря в нета...

Има доста варианти и лекциите са безплатни (ама когато ти дават нещо безплатно, в общия случай стоката си ти):

https://www.izamama.com/index.php

https://www.mamaznae.bg/index.html

# 109
Дами, смятате ли да посещавате курсове / училище за бременни? Аз като новачка в бременеенето с първо дете се чувствам доста изгубена и ми звучи обещаващо, въпреки че не знам дали казват неща, които не мога сама да си намеря в нета...

Има доста варианти и лекциите са безплатни (ама когато ти дават нещо безплатно, в общия случай стоката си ти):

https://www.izamama.com/index.php

https://www.mamaznae.bg/index.html

Аз определено мисля, даже ако има нещичко в курса като информация и за таткото, и той да идва Joy Обаче мисля, че е рано все още. От януари нататък. Blush Във фб също ми излизат реклами на разни обучения. Иначе знам, че Майчин дом също имат.

https://maichindom.com/school-parents/

Darsybo123, супер изглежда възглавницата. Мисля и аз да взема, като корема порасне. За момента разлика няма и май не ми е нужна още Joy А и взема ли такава, май мъжа ми отива в хола на дивана. Не знам как ще се съберем. Joy

# 110
Аз не мисля да посещавам нищо тук, но със сигурност ще си купя един курс, който е подходящ за мами и за татковци на Valerie Trumbower - New Parents Academy. Курсът е на английски.

Имаше безплатен уебинар, за който се записах и останах доста впечатлена от информацията както и начина, по който тя я поднесе. Накрая на уебинара има и отстъпка за целия курс и излиза доста на оферта. Ще трябва да го изгледам пак към февруари месец, за да се възползвам от отстъпката 😆

# 111
Дами, някоя от вас преди да забременее имала ли поблем с рецидивираща уроинфекция? Как ви се отразява бременността в това отношение?

# 112
Не бих казала рецидивираща уроинфекция при мен, а цистит, който може би се превърна в хроничен. Засега нямам проблеми, даже си пуснах профилактично стерилна урина миналата седмица. Доколкото знам проблемите започват в по-напреднал етап на бременността. Моя приятелка е била няколко пъти на антибиотик и постоянно на добавка с червена боровинка.

# 113
  • Варна
Не знам колко помагат тези курсове. И аз бях ходила преди предното дете и книга четох, но докато не се сблъсках с действителността, няма аналог.  Пробвайте да не спите около 3-4 месеца както трябва, т.е. да се будете на около 1-2 часа, най-дълъг сън 3 часа. Постоянно да разнасяте 4-5 кг., които чакате да се уригнат или  просто е нужно да са ви в ръцете. Да не играе с нищо, въпреки че сте взели "най-добрите" играчки. Още е малко. През цялото време да ви се спи. Ако не суче, да се цадите по 6-7-8 пъти на ден, колкото пъти яде. 20 мин цадене, 15 мин смяна на памперс и преобличане, 20 мин хранене, 20 мин седи изправено, 20-30 мин преспиване, 30 мин да оправете шишета и прочие и 30-40 мин за вас.  И така на всеки 3 часа горе долу. Всяка вечер баня. И въпреки всичко  да го правите с голяма любов.

Ако суче е най-лесно, поне така казват.
Аз кърмих чрез шишета до 9 месец.
Сега мисля да се свържа с консултант по кърмене преди това. Като бях в болницата и видях, че не засуква, не бях подготвена и нямах време да реагирам. Важни са тези първи 3-4 дни, а толкова много неща ти минават през главата. Особенно като е първо дете. Примерно аз мислех, че моето дете няма да плаче и ще кротува, все пак с такава любов направено. Е.... най-много ревеше в родилното.  Simple Smile И аз с нея. С памперсите все някак се оправих. Нали си е моето.
За безсънието и кърменето се подгответе!

П.п. ако разполагах с 30 часа на ден, щях да се оправя Simple Smile

# 114
Не бих казала рецидивираща уроинфекция при мен, а цистит, който може би се превърна в хроничен. Засега нямам проблеми, даже си пуснах профилактично стерилна урина миналата седмица. Доколкото знам проблемите започват в по-напреднал етап на бременността. Моя приятелка е била няколко пъти на антибиотик и постоянно на добавка с червена боровинка.
Мен вече ме почна. Снощи пих Monural. Доста съм притеснена.

# 115
Здравейте и от мен момичета!Втора бременност,термин 10 Май живи и здрави 🥹За съжаление имам розово-кафяво зацапване и цял ден лежа,покървях обилно на 12гс , отидох до спешното и се отказа отлепване.От тогава до ден днешен имам зацапване но бебето си растее и всичко изглежда нормално!

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 12:58 от Елииии

# 116
  • Варна
Добре дошла, Ели Simple Smile Дано всичко е наред!

# 117
Здравейте и от мен момичета!Втора бременност,термин 10 Май живи и здрави 🥹За съжаление имам розово-кафяво зачапване и цял ден лежа,покървях обилно на 12гс , отидох до спешното и се отказа отлепване.От тогава до ден днешен имам зачапване но бебето си растее и всичко изглежда нормално!

Пожелавам ти това зацапване да не се появява повече. Hug
Аз вчера такъв стрес също изпитах. В петък спрях да слагам Утрогестана окончателно. Вчера към обяд имах бежаво зацапване. Естествено се панирах и веднага сложих Утрогестан. Докато ми отговори АГ голяма драма беше. Та в крайна сметка продължавам с него до 19.11., когато ми е прегледа. После ще видим какво ще каже тя. Няколко часа след хапчето зацапването спря.

# 118
Здравейте и от мен момичета!Втора бременност,термин 10 Май живи и здрави 🥹За съжаление имам розово-кафяво зачапване и цял ден лежа,покървях обилно на 12гс , отидох до спешното и се отказа отлепване.От тогава до ден днешен имам зачапване но бебето си растее и всичко изглежда нормално!

Пожелавам ти това зацапване да не се появява повече. Hug
Аз вчера такъв стрес също изпитах. В петък спрях да слагам Утрогестана окончателно. Вчера към обяд имах бежаво зацапване. Естествено се панирах и веднага сложих Утрогестан. Докато ми отговори АГ голяма драма беше. Та в крайна сметка продължавам с него до 19.11., когато ми е прегледа. После ще видим какво ще каже тя. Няколко часа след хапчето зацапването спря.

Стискам ти палци повече да не се повтори,бъди спокойна и не го спирай до като не ти каже АГ-то!Всичко ще бъде наред 😊

# 119
Дами, смятате ли да посещавате курсове / училище за бременни?
При предната бременност ходих на няколко в София - В Майчин дом, в Щерев, доста онлайн и може би 1-2 лекции на живо от едно място, чието име забравих.
Най-доволна съм от тези в Майчин дом. Особено от тази за кърменето. Водеше се от акушер Тамара, която е страхотна и дори даде номерът си, за да й звъннем ако имаме нужда. Аз й писах, докато бях в болницата и дойде да ми помогне. В крайна сметка се наложи да ходя и при Ася Демирева, от която също съм много доволна и благодарение на която изобщо успях да кърмя.
В Щерев лекциите за мен бяха безумни. Забравих името на водещата. Май беше Диди. Искаше да записваме всичко като ученици в първи клас, без допълнителни обяснения. Нищо не съм запомнила от там. Също така се плащаше, а в Майчин дом бяха безплатни и ни даваха почти всеки път малки подаръчета.
Онлайн лекциите като цяло също са супер. Намерите ли една-две във фейсбук, ще ви излязат много други предложения за събития. Има на всякакви теми и предвид, че си от вкъщи и можеш да ги гледаш по всяко време, са страхотни.

Общи условия

Активация на акаунт