Майски бебета 2025 (2 тема)

• 33 674
  • 546
  •   1
Отговори
# 405
  • Varna
Момичета, въпрос към тези от вас които ще раждат при различен от проследяващия - Срещнахте ли се вече с лекаря, при когото смятате да раждате? Ако не, кога смятате че е време за среща?

Аз планирам за 33та седмица, но не знам дали не трябва по-рано.

# 406
Аз съм си записала час за 27ма г.с. Но може и да отложа за 28ма.
Мисля, че не е рано... Simple Smile 33та също ми се вижда ОК. Може би аз нямам търпение... вероятно защото ще обсъждам нормално раждане след секцио и искам да го изговорим вече Simple Smile

Някоя от вас има ли новопоявили се екземи? На двете ръце, горната част (мишницата) ми се появиха сухи зачервявания като екземи. Мажа с крем за атопичен дерматит, но ако имате съвети за нещо по ефикасно?  При проследяващата АГ съм чак след 3 седмици.

# 407
Аз други ден съм за първи път при избрания лекар (26 г.с.). Според мен по-рано е по-добре.

# 408
Зависи от лекаря. Чудех се между двама. С единия се срещнах с 9-та, с другия в 18-та седмица. Със сигурност за първия не беше рано, просто е много зает и е важно да се говори възможно най-скоро с него.

# 409
  • Varna
Благодаря ви за препоръките, значи не съм плен психопат! Laughing
Видях, че лекарят има по случайност освободил се час за другия петък и се записах. Все пак 7ми месец не е толкова рано... а и винаги съществува хипотезата да не иска/може да ме поеме за раждане и да се наложи да търся друг.
Та по-добре да се действа овреме! Wink

# 410
Здравейте . В 25-та седмица . На 6-ти февруари ходих за микробиология тъй като се съмнявах че имам гъбички . Още при взимането на секрета гинеколожката ми каза че имам гъбички и ми изписа МАКМИРОР. Слагам ги вагинално . Днес ми се обади гинеколожката тъй като резултата е излезнал и каза че се налага лекуване с антибиотик 12 дена по два пъти дневно . Това много ме притеснява . А и 12 дена ми се струват много . В четвъртък трябва да отида за да ме приемат в болницата.
 Ще я разпитам по подробно тогава какъв е  антибиотика за да се интересувам за него .
Но моля ако някоя от вас или имате позната с подобен случай , нека да сподели . Не знам защо но много ме притеснява приема на антибиотици по време на бременност. 🤔🫤

# 411
Да не би да не е гъбички а нещо друго? Защо пак в болница ви приемат?

# 412
  • София
Момичета, въпрос към тези от вас които ще раждат при различен от проследяващия - Срещнахте ли се вече с лекаря, при когото смятате да раждате? Ако не, кога смятате че е време за среща?

Аз отидох в 24 гс. И то тя ми каза, че можело и по-рано. Обаче, се пригответе, че двете АГ могат да имат различни мнения. Аз както си бях ок при аг на жк, изведнъж новото АГ ми назначи фраксипарин. На базата на изследвания и медицинска история. Доста объркващо ми беше, понеже имах пълно доверие на проследяващото аг и мислих, че работи в мой интерес..

# 413
  • Варна

Аз отидох в 24 гс. И то тя ми каза, че можело и по-рано. Обаче, се пригответе, че двете АГ могат да имат различни мнения. Аз както си бях ок при аг на жк, изведнъж новото АГ ми назначи фраксипарин. На базата на изследвания и медицинска история. Доста объркващо ми беше, понеже имах пълно доверие на проследяващото аг и мислих, че работи в мой интерес..
Консултира ли се с хематолог за фраксипарин?

# 414
  • София
През цялата бременност посещавам хематолог и следи разни показатели. Каза, че за сега нямало нужда.
Обаче аг реши да не рискува. При нея ще раждам и не искам да й противореча.
Все пак си записах час при др Тончев - хематолог, да видим и той какво ще каже.
Надявам се да им съвпаднат мненията..

# 415
Здравейте . В 25-та седмица . На 6-ти февруари ходих за микробиология тъй като се съмнявах че имам гъбички . Още при взимането на секрета гинеколожката ми каза че имам гъбички и ми изписа МАКМИРОР. Слагам ги вагинално . Днес ми се обади гинеколожката тъй като резултата е излезнал и каза че се налага лекуване с антибиотик 12 дена по два пъти дневно . Това много ме притеснява . А и 12 дена ми се струват много . В четвъртък трябва да отида за да ме приемат в болницата.
 Ще я разпитам по подробно тогава какъв е  антибиотика за да се интересувам за него .
Но моля ако някоя от вас или имате позната с подобен случай , нека да сподели . Не знам защо но много ме притеснява приема на антибиотици по време на бременност. 🤔🫤

Здравей! А какво пише на резултата. Помоли да ти го прати ако не го носиш ти в лаб. Аз съм с гъби от началото на бременността и проследяващата каза никакъв антибиотик, докато не родя, та и след това заради кърменето. Горе-долу всеки месец/ месец и половина слагам свещички или глобили, за да не станели твърде много гъбите (доколкото разбирам от гинеколожката). Потърси ако трябва второ мнение, знам ли.

Сега аз да ви попитам, мами, какъв тип желязо приемате? Днес бях на преглед след изследване вчера на ПКК и имам хемоглобин 112, а на 18.01 беше в норма-126. Препоръча ми да си взема на Смартхит или Липоферилак, заради щадящата формула към стомаха. Някоя приема/ла ли ги е, вдигат ли хемоглобина, дразнят ли ви стомаха и изобщо? Друго, което прочетох е, че Липоферилак съдържа и фолиева, а аз си я приемам с добавката Новалак пренатал, няма ли да стане много? 😔🙄. Пловдивските мами къде ще раждате, аз не съм избрала...?

# 416
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица

Здравей! А какво пише на резултата. Помоли да ти го прати ако не го носиш ти в лаб. Аз съм с гъби от началото на бременността и проследяващата каза никакъв антибиотик, докато не родя, та и след това заради кърменето. Горе-долу всеки месец/ месец и половина слагам свещички или глобили, за да не станели твърде много гъбите (доколкото разбирам от гинеколожката). Потърси ако трябва второ мнение, знам ли.

Сега аз да ви попитам, мами, какъв тип желязо приемате? Днес бях на преглед след изследване вчера на ПКК и имам хемоглобин 112, а на 18.01 беше в норма-126. Препоръча ми да си взема на Смартхит или Липоферилак, заради щадящата формула към стомаха. Някоя приема/ла ли ги е, вдигат ли хемоглобина, дразнят ли ви стомаха и изобщо? Друго, което прочетох е, че Липоферилак съдържа и фолиева, а аз си я приемам с добавката Новалак пренатал, няма ли да стане много? 😔🙄. Пловдивските мами къде ще раждате, аз не съм избрала...?

Хемоглобинът няма общо с желязото.
112 си е направо перфектен за бременна жена. За справка - моят е 91, но аз съм с Таласемия. Приемам повече фолиева и вит. Б комплекс. Ако падне под 90 минавам на мускулни инжекции.

# 417

Сега аз да ви попитам, мами, какъв тип желязо приемате?
Друго, което прочетох е, че Липоферилак съдържа и фолиева, а аз си я приемам с добавката Новалак пренатал, няма ли да стане много? 😔🙄.
Аз пия Сорбифер по 1 на ден. Ако се наложи, ще почна по 2. Нямам дразнене в стомаха.
Относно фолиевата киселина. Вече двама аг (+още 1 от предишната брем.) ми казват, че няма доказани ползи от приема след първи триместър, освен при много тежка анемия.
Следователно аз не приемам ФК нито самостоятелно, нито комбинирано.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 09:16 от Harmony12

# 418
  • Varna
При мен преди месец хемоглобинът беше 115, но желязото и феритина ми бяха много добре, та док обясни, че в този случай не се пие желязо, защото очевидно не е това причината за намаляващия хемоглобин.

Увеличихме дозата на фолиева киселина на 800 мг дневно и месец по-късно реших да си пусна ПКК на своя глава (пусках обичайните си изследвания за коагулацията, та така и така ще ме бодат..Laughing)
Резултатът е налице - хемоглобин 129! За трети триместър ми се вижда супер! Innocent

# 419
Здравейте, прекрасни! 💐Време е и аз да се включа в групата на бъдещи  мами през май. Нова съм в сайта и за това предварително се извинявам, но не съм сигурна как точно работи още. 😬🙈😁 Моят термин е на 6 май и с всеки изминал ден вълнението става все по голямо. Но също така има и покачваща се доза страх , тъй като ми е за първи път. Вие как се чувствате? Поздрави от мрачен Уелс🙂

Общи условия

Активация на акаунт