Майски бебета 2025 (2 тема)

• 35 964
  • 546
  •   1
Отговори
# 180
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте ☺
Намествам се тихичко при вас. Идвам от априлските бебета, но терминът ми се измести за 01.05 и се записвам при вас да ви следя. 🌷 На 39г., в края на 16г.с. съм, чакам момиченце, трето подред дете ❤

Добре дошла Blush Ако искаш се включи във вайбър групата. За съжаление тук никой не пише вече Frowning1

Много благодаря за поканата, но предпочитам тук, защото се следи по-лесно информацията 🌷

# 181
Rosenr0tt, добре дошла. Аз с Katencetoo си ви добавих в списъка на 1 страница. Надявам се нямате против.
Аз утре съм на преглед в 14+3. Ще ме записват за ЖК. Нямам търпение да видя бебка колко е голяма вече Flowers Four Leaf Clover Ще ми взимат доста кръв, тези думи на докторката ги помня 😀 И много ме интересува с Утрогестана какво ще е, дали ще го спирам вече. Преди две седмици го спрях и ми зацапа на следващия ден.
Fluffy, аз също се надявам и тук темата да живне. Чета във Вайбър, но ми е трудно да се включвам, като не съм влязла 2 часа и имам 200 съобщения.

# 182
  • Sofia
Добре дошла, Rosenr0tt!

Дискусията основно се пренесе във вайбър, но на мен ми е много трудно да следя чата там.
Тук ми харесва повече и информацията е по-структурирана и лесна за проследяване, надявам се да върнем към живот темичката. Flowers Four Leaf Clover

На въпроса ти за ДЗО - най-добре провери какви са твоите условия. Ако ти го предоставят от работа, HR ще имат информация, или просто се обади директно на застрахователя. Аз съм към Доверие и при мен лимитът е 800 лв.

А към настоящите мами - дадоха ми ваучер за -35% отстъпка за продукти Бебо, но ми е рано да пазарувам още, затова го подарявам. Ако някоя от вас се интересува, може да ми пише на лично. Валиден е до 31.01.

И аз съм към Доверие , но пък нашият лимит е 600 лв, дали зависи това от работодателя се чудя?

Rosenr0tt,добре дошла и лека бременност. Аз се записах в МЦ Люлин при една докторка, няколко момичета ми препоръчаха Св.София и са много доволни. На мен обаче ми идва далече и затова не пробвах там.

Днес пуснах най-накрая кръвна изследвания и урина, нещата изглеждат добре, само имам доста слуз в урината, нямам идея какво значи това, както и Витамин Д ми е под долната граница, та очаквам да започна прием на капки.

Днес минахме и през cellsgenetics и направихме пренаталния тест, та с нетърпение очаквам резултатите другата седмица. Simple Smile

# 183
Успех на пренаталния тест!
Аз също не съм фен на пренасянето във вайбър и затова и не се включвам, защото обикновено спама е голям. А и тук се губи идеята на форум да се споделя и сред това остава информация, която би била полезна на някого след време.
Аз също съм на Доверие и мисля, че сумата зависи от пакета, а не от работодателя. Моя е лукс, но нямам идея за лимита. Открих наскоро, че Клексана не ми го покриват изобщо, което е голям разход, но здраве да е. По касата няма да се следя.

# 184
Мисля, че за допълнителното здравно осигуряване зависи от работодателя и какъв пакет е договорил. Можеш да питаш и в самия фонд, те трябва да могат да ти кажат какво е покритието.
При мен например имаше и възстановяване на сума за самото раждане. Обадих им се след като родих, за да ги питам какво трябва да пише във фактурата към тях.

За лекар, аз препоръчвам своята - д-р Аврамова в Св. София. И първата си бременност следих при нея и е страхотен лекар, всичко минава по здравна каса.

# 185
  • Sofia
Мисля, че за допълнителното здравно осигуряване зависи от работодателя и какъв пакет е договорил. Можеш да питаш и в самия фонд, те трябва да могат да ти кажат какво е покритието.
При мен например имаше и възстановяване на сума за самото раждане. Обадих им се след като родих, за да ги питам какво трябва да пише във фактурата към тях.

За лекар, аз препоръчвам своята - д-р Аврамова в Св. София. И първата си бременност следих при нея и е страхотен лекар, всичко минава по здравна каса.

Да,уж четох, до 600 лв възстановяват от прегледи и до 500 лв от раждане. Но мисля да звънна и да се направя на ударена да поразпитам. Имам нужда от преглед при ендокринолог, ми ако чакам да запиша час с направление ще родя Smiley а като е преглед , който сама си запазвам не знам имам ли право да искам възстановяване.

# 186
  • Варна
Rosenr0tt, добре дошла. Аз с Katencetoo си ви добавих в списъка на 1 страница. Надявам се нямате против.
Аз утре съм на преглед в 14+3. Ще ме записват за ЖК. Нямам търпение да видя бебка колко е голяма вече Flowers Four Leaf Clover Ще ми взимат доста кръв, тези думи на докторката ги помня 😀 И много ме интересува с Утрогестана какво ще е, дали ще го спирам вече. Преди две седмици го спрях и ми зацапа на следващия ден.
Fluffy, аз също се надявам и тук темата да живне. Чета във Вайбър, но ми е трудно да се включвам, като не съм влязла 2 часа и имам 200 съобщения.
Изведнъж ли спря утрогеетана или плавно?
Аз бях на 3х2+ кринон гел, сега съм на 3х1+ кринон гел и след 3-4 дни минавам само на кринон гел за 7 дни.

# 187
Изведнъж ли спря утрогеетана или плавно?
Аз бях на 3х2+ кринон гел, сега съм на 3х1+ кринон гел и след 3-4 дни минавам само на кринон гел за 7 дни.

Аз бях на доза 2X1 300мг. Помолих АГ да го спра. Каза ми 10 дни да слагам 1 път на ден по 100мг. Спрях го и на другия ден зацапа бледо бежово, каза ми да продължа да слагам до прегледа. Не знам защо стана така. Утре ще го обсъдим. Добре, че жената отговори сравнително бързо, че така се ошашках Grinning

# 188
  • Varna

Да,уж четох, до 600 лв възстановяват от прегледи и до 500 лв от раждане. Но мисля да звънна и да се направя на ударена да поразпитам. Имам нужда от преглед при ендокринолог, ми ако чакам да запиша час с направление ще родя Smiley а като е преглед , който сама си запазвам не знам имам ли право да искам възстановяване.

Можеш разбира се, даже не съм сигурна дали ще го приспаднат от лимита за проследяване на бременност (примерно ако в АЛ не пише, че посещаваш заради бременност, не би трябвало)

Аз консултацията с ендокринолог я направих още преди да забременея. Харесах лекар, който работи директно с фонда, запазих си час и нищо не платих. Показах картата на регистратура и влязох.

# 189
  • Sofia

Можеш разбира се, даже не съм сигурна дали ще го приспаднат от лимита за проследяване на бременност (примерно ако в АЛ не пише, че посещаваш заради бременност, не би трябвало)

Аз консултацията с ендокринолог я направих още преди да забременея. Харесах лекар, който работи директно с фонда, запазих си час и нищо не платих. Показах картата на регистратура и влязох.

Много добра идея,Fluffy. Аз вече ходих ня двама различни. Ама единият беше лятото преди да забременея,за да проверя тсх. Та ще потърся по фонда. Благодаря ти.

# 190

Аз нямам против, благодаря 🌷

Иначе да кажа нещо повече за моята бременност - до момента минах през Пренатален тест, кръвни изследвания, цитонамазка, Фетална морфология и Тромбофилия. Освен, че имам някаква мутация за тромбофилията, всичко друго е наред. Бебето го усещам често с леки потупвания отвътре ☺️
Допълнително осигуряване имам към Доверие и Булстрад, но нито единия пакет не ми покрива бременните разходи, но това е решение на работодателите и не го взимам присърце 😃

# 191
  • Варна

Аз нямам против, благодаря 🌷

Иначе да кажа нещо повече за моята бременност - до момента минах през Пренатален тест, кръвни изследвания, цитонамазка, Фетална морфология и Тромбофилия. Освен, че имам някаква мутация за тромбофилията, всичко друго е наред. Бебето го усещам често с леки потупвания отвътре ☺️
Допълнително осигуряване имам към Доверие и Булстрад, но нито единия пакет не ми покрива бременните разходи, но това е решение на работодателите и не го взимам присърце 😃
Здравей, за тромбофилията изписаха ли ти нещо?

# 192
И аз нямам против Simple Smile

Писах на едно от момичетата тук да ме добави във Вайбър, но още не съм в групата, но се радвам, че все още сте активни и тук.

Относно допълнителното здравно - преди да ви пиша тук звънях да попитам, но дамата на телефона беше доста припряна и не успя да ми обясни как стоят нещата, та се надявах някоя от вас също да е към България “Здраве”.

Иначе на мен ми предстои записване за ЖК на 26-ти и аз нямам търпение вече, че не съм виждала бебка от ФМ преди близо 3 седмици. Ориентирах се по препоръка към Софиямед, д-р Узунова, но за съжаление не работи с НЗОК а ми се ще да си използвам и безплатните прегледи (не, че са много).

Иначе при мен всичко върви нормално засега, както от начало така и досега нямам никакви неразположения и дори леко започвам да се притеснявам, че коремче все още не се появява, а бебка според доки върви с 4 дни напред 🤷♀

Изследвания засега са ми пускали само ПКК, урина и токсоплазмоза, цитонамазка и микробиология все още не, не знам дали има значение в коя седмица трябва да се направят.

# 193
На мен доктора ми няма да ми прави цитонамазка, защото дразнела шийката или нещо такова и няма да рискуваме. Следващата седмица съм на преглед и ще ми вземе микробиология. Още в ранна бременност в 8ма или 10та седмица направихме кръвни за Херпес 1, 2, Цитомегаловирус, Мононуклеоза. Сега предстоят предполагам полово предавани инфекции на микробиологията и такива кръвни също, защото ме беше питал дали има направени в последните шест месеца. Следим всеки месец и коагулация, ПКК, ЦРП, разни биохимични.
На мен коремчето се забеляза още към 11/12 седмица, но може би защото съм слаба и не много висока. Естествено с дрехи още не ми личи (в 15-та седмица съм). Нямам търпение да усетя бебчето, защото това чакане ме побърква до всеки преглед. Поръчах си и фетален доплер, но все още го чакам.

# 194
Здравей, за тромбофилията изписаха ли ти нещо?

Не, на този етап не. Казаха да следим кръвотока на бебето и ако има проблем едва тогава ще мина на инжекции, но за момента не е необходимо.

Общи условия

Активация на акаунт