Майски бебета 2025 (2 тема)

• 35 989
  • 546
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Аз съм с тромбофилия по PAI. Още от началото съм на фраксипарин 0.4 и натаспин. Освен кръвотока през 3 седмици пускам изследвания за коагулация.

# 196
  • Varna
Като сме на тема тромбофилия, и аз да се включа. Моите изследвания показаха PAI1 - хетерозиготе генотип 4G/ 5G ; останалите са нормални.
И генетикът, и хематологът казаха, че това само по себе си не означава тромбофилия, нищо че в бг-мама пише друго Satisfied Пуснахме допълнителни изследвания за коагулация и там всичко ми беше перфектно.
Също така ми казаха, че в повечето случаи, с напредване на бременноста, се срещат проблеми с коагулацията. Затова като превантивна мярка вземам Натаспин и ми препоръчаха да си следя показателите, и при нужда ще включим Фраксипарин на по-късен етап, но само в случай на сериозни отклонения от нормите.

# 197
  • Варна
Като сме на тема тромбофилия, и аз да се включа. Моите изследвания показаха PAI1 - хетерозиготе генотип 4G/ 5G ; останалите са нормални.
И генетикът, и хематологът казаха, че това само по себе си не означава тромбофилия, нищо че в бг-мама пише друго Satisfied Пуснахме допълнителни изследвания за коагулация и там всичко ми беше перфектно.
Също така ми казаха, че в повечето случаи, с напредване на бременноста, се срещат проблеми с коагулацията. Затова като превантивна мярка вземам Натаспин и ми препоръчаха да си следя показателите, и при нужда ще включим Фраксипарин на по-късен етап, но само в случай на сериозни отклонения от нормите.
Не съм си поставила сама диагнозата, а хематолог и то една от най-добрите във Варна. АГ само потвърди. Аз съм с генотип 4G / 4G

# 198
  • Варна
Neli___ при кой хематолог ходи във Варна? Аз също нямам тромбофилии, но заради придружаващо заболяване за всеки случай съм на фраксипарин и натаспин.

# 199
  • Варна
Neli___ при кой хематолог ходи във Варна? Аз също нямам тромбофилии, но заради придружаващо заболяване за всеки случай съм на фраксипарин и натаспин.
Отговорих ти на лични съобщения

# 200
  • Varna

Не съм си поставила сама диагнозата, а хематолог и то една от най-добрите във Варна. АГ само потвърди. Аз съм с генотип 4G / 4G

Имах предвид не твоя коментар, а изписаното в темата за тромбофилията, защото там конкретно моето 4G / 5G го определят като тромбофилия, а то само по себе си нищо не показва и се изискават допълнителни изследвания и преглед от специалист. Споредлям го с цел да предпазя някоя дама от филмирането, през което преминах аз, защото, естееееетствено, като си получих резултатите първото, което направих е да се разровя тук... Голяма грешка Laughing

Тук във Варна ходих при д-р Миглена Стайкова. Направих лично проучване и се спрях на нея, дали е най-добрата не знам. На мен ми харса как протече прегледа, нещата, които коментирахме и мерките, които взехме.

# 201
  • Варна
Точно при нея ходя. Явно е намерила разлика между твоето и моето състояние.

# 202
На мен доктора ми няма да ми прави цитонамазка, защото дразнела шийката или нещо такова и няма да рискуваме. Следващата седмица съм на преглед и ще ми вземе микробиология. Още в ранна бременност в 8ма или 10та седмица направихме кръвни за Херпес 1, 2, Цитомегаловирус, Мононуклеоза. Сега предстоят предполагам полово предавани инфекции на микробиологията и такива кръвни също, защото ме беше питал дали има направени в последните шест месеца. Следим всеки месец и коагулация, ПКК, ЦРП, разни биохимични.
На мен коремчето се забеляза още към 11/12 седмица, но може би защото съм слаба и не много висока. Естествено с дрехи още не ми личи (в 15-та седмица съм). Нямам търпение да усетя бебчето, защото това чакане ме побърква до всеки преглед. Поръчах си и фетален доплер, но все още го чакам.

И аз нямам търпение, от това, което четох някъде 19-20 седмица трябва да може да се усети бебето. Аз съм и със задна плацента и има шанс и по-рано да се случи🤞

От къде поръча доплера? Аз също се колебая дали да не взема, че както нямам никакви симптоми все я мисля малката бебка..

# 203
И аз съм със задна плацента, но тя доколкото знам доста се мести. Опитах се днес да чуя нещо със стетоскопа на уреда за кръвно, но без успех. Този доплер поръчах аз иначе:
https://www.emag.bg/fetalen-dopler-monitor-za-izmervane-na-zhizn … ct&utm_medium=ios

# 204
  • София
Момичета, вече 2-ра сутрин пишкам много тъмна урина. Не просто оранжева, а направо кафява някаква.
Истината е, че от 2 дни не тичам през 2 часа да пишкам и може би задържайки за цяла нощ така става, ама чак такъв цвят 😧
През деня вчера, като ходих всичко си беше наред, само стартирах с такава. Имам ли повод за притеснение?
Пускала съм стерилна урина преди 2 седмици и всичко беше перфектно.
В 12 г с съм, на някоя от вас случвало ли се е?

# 205
  • Варна
Нищо не пречи отново да пуснеш урина.

# 206
Здравейте на всички! Включвам се и аз с голямо вълнение най-накрая, с термин 20.05. На 32 години съм, за мен е първа бременност, дълго чакана и много искана 🥰 Имах една неуспешна бременност в началото на годината и затова изчаквах да приключи третия месец и да мине феталната морфология и сега съм много по-спокойна вече. Имам малко по-висок риск от прееклампсия (1:100 преди 37г.с) и пия Акард 75х2 превантивно. Заради СПКЯ имам по-висок риск от гестационен диабет, въпреки че съм слаба. Малко ме притеснява, че съм качила само 1кг. досега, а ме сложиха и на нисковъглехидратна диета след прегледа миналата седмица. Другото, което ми е много странно е че вечер ми се появява коремче и дори на килограми съм почти 56кг., а сутрин коремчето ми доста спада и съм малко над 54кг. Нямам търпение да започне да ми личи вече, но знам, че за първа бременност и по-висока жена като мен може да се забави коремчето 😊 Миналата вечер ми се стори, че усетих за секунди бебчето, със задна плацента съм, така че има някаква възможност да съм го усетила, но може и да си въобразявам. Ааа и забравих да кажа- почти сигурно чакам момченце! От няколко дни се колебая и за раждането, мислех да бъде в Майчин дом, защото там ми правиха фенестрация на яйчниците и даде доста добър резултат. Но май последните дни клоня към Надежда, след като ходих там на ендокринолог и много ми хареса самата болница и обстановката. Следя с интерес всичко, което пишете и бих искала да ме добавите, ако има група или чат 😊

# 207
Добре дошла!
Аз пък съм отслабнала с 5 кг от началото, заради повръщането и лошото хранене. С първото дете коремче преди 6тия месец не видях.
Здравейте на всички! Включвам се и аз с голямо вълнение най-накрая, с термин 20.05. На 32 години съм, за мен е първа бременност, дълго чакана и много искана 🥰 Имах една неуспешна бременност в началото на годината и затова изчаквах да приключи третия месец и да мине феталната морфология и сега съм много по-спокойна вече. Имам малко по-висок риск от прееклампсия (1:100 преди 37г.с) и пия Акард 75х2 превантивно. Заради СПКЯ имам по-висок риск от гестационен диабет, въпреки че съм слаба. Малко ме притеснява, че съм качила само 1кг. досега, а ме сложиха и на нисковъглехидратна диета след прегледа миналата седмица. Другото, което ми е много странно е че вечер ми се появява коремче и дори на килограми съм почти 56кг., а сутрин коремчето ми доста спада и съм малко над 54кг. Нямам търпение да започне да ми личи вече, но знам, че за първа бременност и по-висока жена като мен може да се забави коремчето 😊 Миналата вечер ми се стори, че усетих за секунди бебчето, със задна плацента съм, така че има някаква възможност да съм го усетила, но може и да си въобразявам. Ааа и забравих да кажа- почти сигурно чакам момченце! От няколко дни се колебая и за раждането, мислех да бъде в Майчин дом, защото там ми правиха фенестрация на яйчниците и даде доста добър резултат. Но май последните дни клоня към Надежда, след като ходих там на ендокринолог и много ми хареса самата болница и обстановката. Следя с интерес всичко, което пишете и бих искала да ме добавите, ако има група или чат 😊

# 208
Добре дошла!
Аз пък съм отслабнала с 5 кг от началото, заради повръщането и лошото хранене. С първото дете коремче преди 6тия месец не видях.

О, да! Аз също доста повръщах до миналата седмица, особено вечер на пълен стомах. Но въпреки това си имам постоянно апетит и особено последните няколко дни-  1 час след хранене огладнявам. Само разнасям с мен орехи, зелени чушки със сирене и тем подобни 😁

# 209
Момичетааа, пренаталния ми излезе , всичко е наред!
Бебето ще е момиче! Аз не вярвах, че ще ме огрее, първото ми е момче и голяма беля. Мъжа ми е малко тъжен щото има 2 момичета от първата си жена, ама ще го преживее Grinning

Общи условия

Активация на акаунт