Майски бебета 2025 (2 тема)

• 32 002
  • 545
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, момичета! Вашите бебенца хълцат ли и колко пъти на ден, че почнах вече да се притеснявам, въпреки че гинекологът нищо не каза, само че си хълцат и дотам Blush

# 481
Хълца от време на време. Храните, които приемате може да имат отношение - пикантно, кисело.

# 482
  • Varna
И моето хълца,но не мога да хвана някаква връзка с храни и/или напитки, които консумирам.
Само мога да кажа, че често ми прилошава от цялото това клатене. Предполагам е защото хълцайки ми подритва стомаха и започвам да чувствам гадене.

А аз да попитам, кога смятате да гласите багажа за радилното? Аз съм в 34 г.с. и си мисля дали да не го свърша това този уикенд, че и без това всичко вече ми става много трудно и тежко, и вече изобщо не ми се занимава.. SmileSleepy

# 483
Здравейте, аз съм 32 г.с. + 5 и започнах да си  приготвям багажа. Остават още няколко неща, с които ще  се снабдя следващата седмица и ще съм готова. Grinning

# 484
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Нашата госпожица много хълца. На ден по 5-6 пъти сигурно. Връзка с храна няма, защото понякога и през нощта хълца или рано сутрин, когато още не съм яла. Първото ми дете беше по същия начин и като се роди продължи да си хълца 😀 Понякога е малко  дразнещо, заради еднотипното движение, но поне не е за дълго.

Багажът още не съм го оправила, въпреки че съм набавила всичко необходимо. Смятам обаче тези дни да го стегна, защото вече съм си в 36 седмица, а не ми се иска да е на тъгъдък в последния момент 🙃

С покупките до къде го докарахте? Ние взехме всичко, остана единствено козметиката, за която още се чудя на коя марка да е 🙄

Движат ли се много вашите бебета? Моето е като в плувен басейн, мята се наляво надясно и е постоянно в движение. Мислех, че ще я усещам по-малко, но си ме опъва като пружина без да й мигне окото 😀

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 10:50 от Katencetoo

# 485
Здравейте мами.
Нашето бебче също хълца много, поне по три четири пъти на ден, без да се влияе от храна.

Много се движи и ритка, направо виждам как дупето й е от единия край на корема, а стъпалото от другия 😆. Аз изобщо всичко усещам, дали за добро или за лошо. Понякога имам чувството, че тези интензивни движения ми предизвикват и подготвителните контракции. Имам ги от 30 седмица, сега карам 34та. Пия конски дози магнерот от по 4х2. Притеснявам се... Всеки ден имам пик, някакъв неопределен час започват и си откарвам със стягане по половин-един час. Гледам повече да лежа и да не се натоварвам, почти не излизам, че и стълбите ме изморяват. Това е и нещо ново - умората, не съм очаквала 🫣. Също усещам изведнъж глад, понякога чак ми е лошо. Вие как сте? Как се чувствате?

Багаж лека полека събирам.

С покупките сме на същото дередже.
Katencetoo - козметика купих на Sebamed, а от една игра си спечелих на Hipp. От племенника наблюденията са ми, че са супер, меришат супер на бебе ☺️ и му понасяха добре и двете марки. Не мисля, че ще съжаляваш, която и да купиш Wink

Другата седмица ще поръчваме кошара от Дизайн бейби, някой ако има мнение ще се радвам да сподели..  количка също харесах на Tutis, но имаме и една трета употреба, която чакаме да видим в какво състояние е. Стерилизатора ми онзи ден пристигна, а утре мисля и шишета да поръчам. Харесала съм си на Нук, стъклени, серия Perfect match.
Някой ако има мнение и опит ще се радвам да сподели! 🙂

# 486
Здравейте в 34г.с. съм от няколко дни имах режещи болки в корема за по няколко секунди. Днес обаче болката продължи доста повече в областта на пъпа са и са силни дори не можех да помръдна. На някой случвало ли му се е?

# 487
  • Варна
Здравейте в 34г.с. съм от няколко дни имах режещи болки в корема за по няколко секунди. Днес обаче болката продължи доста повече в областта на пъпа са и са силни дори не можех да помръдна. На някой случвало ли му се е?
Режеща болка в областта на пъпа не ми звучи нормално, но не ми звучи да е и от бременността. Ако продължи, по-добре да погледне лекар.

# 488

Мен около пъпа ми е доста чувствително, особено бебето като се изявява там направо боли. Една приятелка е имала такава режеща болка в 30 седм от бременността, но не знам къде точно беше споменала.. после се оказало, че е от инфекция с е.коли и след антибиотик вс е било ок. Отиди на лекар или поне пиши или се обади на който те проследява за твое спокойствие. На мен ми казаха, че е ок да има остри, стрелкащи или парещи болки в корема, които са от растежа на матката.

# 489
На мен ми се случи скоро, в 30 г. с. съм. Аз го определям като някакъв тип притискане на нерв или нещо подобно на разтежение.
Аз да попитам, вас боли ли ви като ви ритат бебоците? От известно време ми се случва, когато е много активна или рита на едно и също място да усещам болка там.

# 490
Здравейте, момичета. Как сте?
Аз съм в 34 г.с. Бебчо е големичък 2400 гр., но и баткото се роди голямо бебе. Терминът ми е за 21.05., но днес определихме дата за планово секцио за седмица преди това. Коремът ми е огромен. Вие готови ли сте с покупките? Аз още нищо не съм взела, но имам доста неща от баткото.

# 491
Аз почти не пиша тук вече, че май всички са във Вайбър
Аз съм в 32ра, термин 25ти. Не ми е супер голям корема уж, ама съм 10 кг отгоре. В петък съм на фетална и ми е интересно да видя колко е голяма девойката.
Иначе баткото не помня така да ме е ритал, както тя. Нещо страшно е. За това пък той си наваксва с движенията откакто се е родил. Скъсал ни е нервите тия дни....Много трудно дете е. Аз повече се притеснявам за него като родя, отколкото как ще се оправя с бебето.
Иначе всичко накупих аз. От 5тия месец ме тресе хормона, отделно че не работя отдавна

Здравейте, момичета. Как сте?
Аз съм в 34 г.с. Бебчо е големичък 2400 гр., но и баткото се роди голямо бебе. Терминът ми е за 21.05., но днес определихме дата за планово секцио за седмица преди това. Коремът ми е огромен. Вие готови ли сте с покупките? Аз още нищо не съм взела, но имам доста неща от баткото.

# 492
  • Варна
Здравейте!
Аз май съм почти готова с покупките. Тази седмица ми пристигат последните доставки.
Моя корем също не е много голям, а съм в 33 седмица. Важното е бебето да е добре.
Няма много хора във вайбър групата, но много се изписва. Спокойно може тези, които пишат по-рядко, тук да споделят как върви при тях. Simple Smile

# 493
Здравейте, момичета. 33 г.с. съм и вече започнах все по-трудно да спя. Заспивам без проблем към 10, но се събуждам за тоалетна по някое време и после ми е страшно трудно да запся, едно 2-3- часа, че и повече не мога да заспя. Вие имате ли такъв проблем и как се справяте? Пробвам с дишане, четене, мляко и какво ли не, но не помага

# 494
Аз докато се наместя става 2-3 ч., пикая на всеки два часа и се мятам след всяко ставане като риба. Въобще голяма мъка е. С възглавницата за бременни е по-добре,  но като цяло съм се примирила. Ако се съберат 5-6 ч., пак добре.
Здравейте, момичета. 33 г.с. съм и вече започнах все по-трудно да спя. Заспивам без проблем към 10, но се събуждам за тоалетна по някое време и после ми е страшно трудно да запся, едно 2-3- часа, че и повече не мога да заспя. Вие имате ли такъв проблем и как се справяте? Пробвам с дишане, четене, мляко и какво ли не, но не помага

Общи условия

Активация на акаунт