Майски бебета 2025 (2 тема)

• 32 024
  • 545
  •   1
Отговори
# 465
Някой от вас ще плаща ли раждането с карта на застраховател? Имате ли застраховка която покрива част или цялото раждане? Ако някой вече е плащал раждане по този начин или ще плаща може ли яснота по въпроса как става на място с карта ли се плаща или се издават документи за възстановяване на разходите след това, които подаваме към застрахователя?
Имам застраховка от работодател към Озоф Доверие
(благодаря предварително)

# 466
Здравей,
най-добре се свържи с Доверие и ги питай, но в повечето случай ти трябва епикриза, фактура и фискален.Тъкмо при разговор ще разбереш и каква част покриват + каква стая.

# 467
  • Varna
И аз съм към Доверие, но доколкото видях в моя пакет (пълен) има включено само "проследяване на бременността". Тази информация обаче, за съжаление е налична само в една екселска табличка, която е споделена от нашия HR.
В сайта на Доверие не пише нищо, а в контактната форма изрично се споменава, че не правят консултации по обхвата на договора:

"Кол центърът не се ползва за разяснения на правата по здравноосигурителния договор. Това е задължение на Застраховащия или Брокера по договора."

Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes

# 468
Мога ли да попитам тези застраховки от работодател ли са осигурени и ако може да дадете повече информация за тях? Просто за информация, не съм запозната с тях 🙄.

# 469
  • Varna
Мога ли да попитам тези застраховки от работодател ли са осигурени и ако може да дадете повече информация за тях? Просто за информация, не съм запозната с тях 🙄.

В най-общия случай са предоставени от работодателя, като "бонус" за служителите. Чувала съм, че е възможно и сам да си сключиш застраховка, но предполагам индивидуалните условия няма да са толкова добри, колкото при работодател, когато сключва за 500+ човека примерно.

Давам линк ъм сайта, но в него нещата са доста общо казани и много, много не се разбира:
https://www.ozof-doverie.bg/BG/packages.html

# 470
Здравейте, искам да попитам...на 23 Май ми е термина, болничен съм до 27.Март(Утре) и имам 12 дни до 45 дневния болничен, преди раждане.
12 дни болничен ли да пусна утре или пак 30 дневен?

# 471
  • Varna
Здравейте, искам да попитам...на 23 Май ми е термина, болничен съм до 27.Март(Утре) и имам 12 дни до 45 дневния болничен, преди раждане.

Пуска се болничен до деня преди първия ден от 45-дневния.
Например, аз съм в майчинство от 01.04, последния ми болничен е до 31.03

Но щом вече ползвате, би следвало ЛКК да ви следи тези неща, а не да ви пита до кога искате. Thinking Или поне мен не ме питаха  Laughing

# 472

И аз мисля, че ЛКК си ги изчисляват. Хубаво е обаче да им пишеш на листче или да им кажеш кога ти почва 45 дневния, че могат и автоматично да попълнят 30 дни и после да се разправяш да коригират. Моята проследяваща така ме предупреди и съответно им казах, всичко е както трябва. Simple Smile

# 473
  • София
Записвам се ❤️.Термин 29 май. ❤️🍀

# 474
Здравейте! Случвало ли ви е се да имате кръвно, което е измерено с електронен апарат ( на мен ми показа вчера 130/95), а с ръчен ( 115/75)? Тоест да има разлика в двата апарата, защото аз по принцип винаги съм с кръвно 110/70 или 100/60 и това вчера ме шокира и доста се стреснах ( днес отново го мерих и си ми е нормално, това вчера ме еднократно, но доста ме притесни). На ФМ не излезе риск от прееклампсия, но все пак... в момента съм в 31 седмица.

# 475
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
А защо взимате 45 дни от ЛКК? Моят го издаде следящият ме гинеколог 🙄

# 476
  • Varna
Здравейте! Случвало ли ви е се да имате кръвно, което е измерено с електронен апарат ( на мен ми показа вчера 130/95), а с ръчен ( 115/75)? Тоест да има разлика в двата апарата, защото аз по принцип винаги съм с кръвно 110/70 или 100/60 и това вчера ме шокира и доста се стреснах ( днес отново го мерих и си ми е нормално, това вчера ме еднократно, но доста ме притесни). На ФМ не излезе риск от прееклампсия, но все пак... в момента съм в 31 седмица.

Не ми се е случвало, но мога да споделя какво са ме съветвали лекари. При измерване с електронен апарат пускате 3 замервания едно след друго и гледате средната стойност. Разбира се, зависи какъв е апарата - марка, модел... По принцип ръчния би следвало да е по-точен.

Коментирахме болнични ползване преди 45-дневния, за които се минава ЛКК. Те стандартно са по 30 дни, с изключение на последния преди 45-дневния.

Иначе да,  45-дневния се взема от проследяващия по ЗК.

# 477
Някой знае ли при положение, че съм в майчинство за отглеждане на първото ми дете, дали трябва да ми издадат този 45 дневен болничен задължително?

# 478
  • Варна
Някой знае ли при положение, че съм в майчинство за отглеждане на първото ми дете, дали трябва да ми издадат този 45 дневен болничен задължително?
Да, трябва.

# 479
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица

Не ми се е случвало, но мога да споделя какво са ме съветвали лекари. При измерване с електронен апарат пускате 3 замервания едно след друго и гледате средната стойност. Разбира се, зависи какъв е апарата - марка, модел... По принцип ръчния би следвало да е по-точен.

Коментирахме болнични ползване преди 45-дневния, за които се минава ЛКК. Те стандартно са по 30 дни, с изключение на последния преди 45-дневния.

Иначе да,  45-дневния се взема от проследяващия по ЗК.

А, ясно, изтървала съм 🌷

Общи условия

Активация на акаунт