ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 481
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте,ползвам памперс премиум кеар и съм доволна.Мойта девойка непрекъснато реве и нищо не и помага вече съм на предела на силите си,какви ли не капки не и давам и нищо…….От толкова много рев и напъване направи пъпна херния😔😔😔😔вече се моля да минава този период и от всичкото нагоре след всяко ядене повръща и се започва още по-голям рев…..

Дали не е гладничка? Мисълта, че моята е стояла гладна  2 седмици…..и си знам аз да слушам с едно ухо, кай каквото ми казва, повече да вярвам на опит и ей на, слушах консултантите по хранене “ако имаш кърма, първите 6 седмици не даваш бибка, не цедиш, не даваш формула”. Като се сетя милата как се ядосваше и си дереше бузките 🥺 сигурно от глад 🤦🏼♀🥺 а не слушам майка примерно, на първия ден пита “кога ще купим мляко” и аз чак пък “за какво ни е това мляко” 🤦🏼♀ А, приятелка чак вчера ми каза, докторка преди 20г и казала “няма да оставяш детето само на кърма”. Та от два дни и давам и шишенце, и започна да спи миличката, за себе си няма да казвам….след рева онзи ден, поспах и аз, и съм по-добре.

Та, разбирам техYolkata 🤗 хич не е лесно. Аз например не разбирам още как ще гледам бебенце сама като си замине майка за вкъщи и ММ се върне на работа, направо главата ми не го побира как ще стане. То сега се чудя накъде да хвана и кое по-напред…Дано да стане по-добре.
Например, ММ я оригва страхотно, оригване след оригване, при мен 1-2, какво ще правя като е на работа?

Хълцат ли вашите бебета? Моята хълца след всяко хранене, чак гърдичките и подскачат 😱 и казват, че няма какво да се направи…Някой от опит нещо? Искам да се разровя и да прочета по въпроса, но….от къде време 🤦🏼♀

# 121
Много колики при нас, до почти 4ч снощи рев.

Хълца доста често, да. Според ЛЛ може и да хълцат ако им е студено.

# 122
И моя хълца понякога след хранене, ако е поел много въздух.
Мая, ще се оправиш! Ще се наредят нещата и ще влезете в ритъм.
И моя се оригва трудно или поне аз трудно го правя. Нося по 10 минути след хранене, за да не повръща.
 Цяла нощ си представях, че ще се събудя и ще грее слънце и ще пеят птички... Е, нямаше слънце, но поне нямаше мъгла и дъжд. Надявам се утре да е слънчево. Но все пак намерих време за разходка

# 123
И моя хълца понякога след хранене, ако е поел много въздух.
Мая, ще се оправиш! Ще се наредят нещата и ще влезете в ритъм.
И моя се оригва трудно или поне аз трудно го правя. Нося по 10 минути след хранене, за да не повръща.
 Цяла нощ си представях, че ще се събудя и ще грее слънце и ще пеят птички... Е, нямаше слънце, но поне нямаше мъгла и дъжд. Надявам се утре да е слънчево. Но все пак намерих време за разходка

Благодаря, Sway! Изглежда красиво мястото ви за разходка

# 124
Мая, и бебчо доста хълца, но стана все по-рядко, явно го израства. Четох различни методи, да обърнеш бебето по корем, да смениш позицията му, да му дадеш да суче… при мен нищо не помага гушкам и тупкам по дупето.

Ние бяхме вчера на консултация, наддал е 900гр.  за един месец,  на лекарката ѝ се видя долу горе добре, но иска повече. На ръст е пораснал 5 см.
Минахме на хип антирефлексно мляко, не сме повръщали, но много тегаво го пие, много е гъсто. Но пък симптоми като, пъшкане и напъване, като че ли намаляха.

Взехме ортопедична възглавница изглежда много удобна, ще видим.

Спането и при нас е мираж, яде през три часа, а понякога и два и после стоим в по-изправена позиция по половин час и ако бавно е ял, то направо идва ред за следващото хранене😂. Така ще е, скоро ще имаме по-добър режим сега са дните на изпитание, но пък никого няма отново да е такъв фъстък, затова се наслаждавам… поне се опитвам.

# 125
Мая, и бебчо доста хълца, но стана все по-рядко, явно го израства. Четох различни методи, да обърнеш бебето по корем, да смениш позицията му, да му дадеш да суче… при мен нищо не помага гушкам и тупкам по дупето.

Ние бяхме вчера на консултация, наддал е 900гр.  за един месец,  на лекарката ѝ се видя долу горе добре, но иска повече. На ръст е пораснал 5 см.
Минахме на хип антирефлексно мляко, не сме повръщали, но много тегаво го пие, много е гъсто. Но пък симптоми като, пъшкане и напъване, като че ли намаляха.

Взехме ортопедична възглавница изглежда много удобна, ще видим.

Спането и при нас е мираж, яде през три часа, а понякога и два и после стоим в по-изправена позиция по половин час и ако бавно е ял, то направо идва ред за следващото хранене😂. Така ще е, скоро ще имаме по-добър режим сега са дните на изпитание, но пък никого няма отново да е такъв фъстък, затова се наслаждавам… поне се опитвам.

Isibel, много хубаво казано, «сега са дните на изпитание, но никога няма да е такъв фъстък” 🫵🏻👏🏻👏🏻👏🏻

# 126
Даа, и аз съм съгласна с две ръце, никога повече няма да са ни такива малки сладки невинни душички, фъстъчета. Растат много бързо, всеки ден се променят. Недоспиването и умората, нервите и притесненията ще останат само спомен.
Аз грабя с пълни шепи от тези незабравими чудни мигове с бебка, още повече че приключих с бременностите и ражданията, и знае че този втори път е и последен. Оттам нататък бих гледала осиновено детенце или внуче, но мое си родено бебче тук и сега  и това е.
При нас поредна нощ на интервали два-три часа, папане, памперси, колики, будуване.
Слагате ли бебчетата по корем да си вдигат главичката?

# 127
Моята взе да се обръща сама по коремче, гледаме с баща и и се чудим, даже снощи като я видях за пръв път питах баща и “ти ли я обърна така”.

# 128
Моята взе да се обръща сама по коремче, гледаме с баща и и се чудим, даже снощи като я видях за пръв път питах баща и “ти ли я обърна така”.

И при нас се случи това няколко пъти, даже вчера от корем по гръб се обърна веднага след това… Astonished Пък и започна да издава разни звуци като “аааа, бууу”, за което пак ми се вижда доста рано, много бързо се развиват днешните бебета. Joy Трябва да се внимава къде ги оставяме.

Майките, които споделяте за наддаването - sway, 400 гр за една седмица ми звучи супер, колко иска да наддава вашата педиатърка? Isibel, 900 гр за месец също е в нормата, ако бебето си яде нормално, какво искат, да го тъпчете ли? Много ми е прекалено това вманиачаване по наддаването на бебето, когато е в норми. И после майките защо се паникьосваме за всичко. Sweat

# 129
Нашата за месец е наддала 1450 гр и да вече я слагаме по малко по корем хем за коликите помага хем си повдига главичката,ама пък сега чакаме да излезнат резултати че пуснахме тест за АБКМ че бая ходихме по лекари че имаше малко кръв в акото и казаха че може да е алергия

# 130
Скъпи майки,
Следродилната депресия е сериозен, но често пренебрегван проблем, който засяга много жени в България. Въпреки нарастващото внимание към психичното здраве, темата за следродилната депресия често остава недооценена, а подкрепата за жените, преминаващи през нея, не е достатъчна.
Независимо дали смятате, че сте преминали през Следродилна депресия или не, вашето участие е изключително важно за разбирането на ситуацията в България. Анкетата и тестовете са анонимни и попълването им отнема около 15 минути.
Вашето участие ще ни помогне да очертаем основите на по-добра подкрепа и ресурси за всички майки в страната.
Линк към анкетата: https://shorturl.at/6jU39
Благодарим ви за помощта! 💖

# 131
Момичета, как сте?

Аз влизам с въпроси тази сутрин. Как давате капките витамин Д, ако бебето е кърмено? Мога ли с лъжичка да му ги дам в устата или трябва от бутилка?

И другото питане - бебето е на 3 седмици и вчера само един много наакан памперс и един леко наакан съм сменила. Нищо не сме променяли в режима, той си хапва от гърда и пишка добре. Изглежда наяден и доволен. Обаче до онзи ден сменяхме по 3-5 наакани памперса и затова сега се чудя дали е нормално. Сигурно е нещо временно, просто ми е интересно вие дали сте имали такъв случай при кърмено бебе.

# 132
  • София
Витамин Д ние капваме на една залъгалка и й даваме да засмуче. После още една капка (изписани са ни 2) и сме готови.

# 133
Аз давам и пробиотик и витамин Д в лъжичка. Лефакс също така давах, но разбрах, че може и направо в устата да се изпомпа.

За акането е напълно нормално да намалее като брой. И ние натам се насочваме. Точно вчера гледах това клипче на Ася Демирева по темата. Някъде по средата казва как се разрежда акането и какво да очакваме.
https://youtu.be/7_FioDYZV3k?si=fJWyjLEUUfCMJ2qv

# 134
Момичета, как сте?

Аз влизам с въпроси тази сутрин. Как давате капките витамин Д, ако бебето е кърмено? Мога ли с лъжичка да му ги дам в устата или трябва от бутилка?

И другото питане - бебето е на 3 седмици и вчера само един много наакан памперс и един леко наакан съм сменила. Нищо не сме променяли в режима, той си хапва от гърда и пишка добре. Изглежда наяден и доволен. Обаче до онзи ден сменяхме по 3-5 наакани памперса и затова сега се чудя дали е нормално. Сигурно е нещо временно, просто ми е интересно вие дали сте имали такъв случай при кърмено бебе.

И аз давам Вит Д и пробиотик заедно в една лъжичка, защото малкия ми отказва шишета изцяло, а в устата не искам да капя, за да не го задавя, а и то изтича в много от случаите.
Аз също кърмя, малкия е на 7 седмици и има дни, в които ака по 1-2 пъти, последвани от дни, в които ака на всяко хранене. Важното е да няма 24-48ч от предното акане, ако се случи, тогава се свържи с педиатър. Може би си яла някакви по-запичащи храни и затова да се получава, аз поне така си го обяснявам при нас.

Общи условия

Активация на акаунт