Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са нормалните темпове на растеж и развитие за новородените?
Как да се справим с повръщането при новородени?
Как да се справим с хрема при новородени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са нормалните темпове на растеж и развитие за новородените?
Новородените обикновено наддават около 150-200 грама на седмица през първите месеци след раждането. Процесът на растеж може да варира в зависимост от здравето на бебето, неговата диета и различни фактори. Специалистите препоръчват родителите да наблюдават не само теглото, но и цялостното поведение на бебето - неговата активност, хранене и сън.
-
Как да се справим с повръщането при новородени?
Повръщането при новородени може да се дължи на различни причини и е важно да се консултирате с педиатър, ако е прекомерно. Някои практики, които могат да помогнат, включват изправяне на бебето по време на хранене, оригване след всяко хранене и хранене в повдигнато положение. Също така е важно да се следи за признаци на дехидратация и да се предостави адекватна хидратация.
-
Как да се справим с хрема при новородени?
Хремата при новородени е често срещано състояние. Експертите препоръчват използването на физиологичен разтвор за промиване на носа, поддържане на овлажнител в стаята и избягване излагането на бебетата на цигарен дим и сух въздух. Ако хремата е упорита или затруднява дишането, важно е да се консултирате с педиатър.
-
Как да приготвяме правилно адаптирано мляко?
-
Как да изберем правилните биберони и залъгалки за бебета?
да пропускат ,смених ги с молфикс но не съм доволна от тях ,пробвах на марката на ДМ който са не са лошо като цяло.В единия бебешки магазин ни предложиха да пробваме памперс хармония ще прекача снимка и съм много доволна не са ми пропускали и за сега сме още на 1 .При нас Алекс от началото си беше супер спокойно бебе само спи и яде почти не плачеше само когато го къпя .Но от 2 седмици е просто нервен само плаче иска само на ръце,вечер е голям зор с преспиването и се буди постоянно .С този рефлукс вече се виждам в чудо възглавница взехме ,държа го изправен ,млякото сменихме на фризлока вом,защото от Хипп за рефлукс получи разстройство .Вече мисля че ще изперкам тотално.Сама си го гледам и правя всичко и за него и за вкъщи домашните задължения,единствено батковците го гледат за малко и то като спи да вляза на бързо да си ударя поне един душ.С баща им отношенията са много обтегнати и както са тръгна ли нещата ще се разделим.Общо взето това е от нас.Искам да попитам някоя мама ползва ли ергономична раница и ако ДА доволни ли сте ,замислям св да взема но св колебая колко ще ми влезе в употреба.