ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 474
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Здравей те на всички.По повод памперсите в началото още от болницата бяхме на памперс на тези който  за 0 за недоносени,след това когато се пребрахме от болницата продължихме на тях но много често почнаха да пропускат ,смених ги с молфикс но не съм доволна от тях ,пробвах на марката на ДМ който са не са лошо като цяло.В единия бебешки магазин ни предложиха да пробваме памперс хармония ще прекача снимка и съм много доволна не са ми пропускали и за сега сме още на 1 .При нас Алекс от началото си беше супер спокойно бебе само спи и яде почти не плачеше само когато го къпя .Но от 2 седмици е просто нервен само плаче иска само на ръце,вечер е голям зор с преспиването и се буди постоянно .С този рефлукс вече се виждам в чудо възглавница взехме ,държа го изправен ,млякото сменихме на фризлока вом,защото от Хипп за рефлукс получи разстройство .Вече мисля че ще изперкам тотално.Сама си го гледам и правя всичко и за него и за вкъщи домашните задължения,единствено батковците го гледат за малко и то като спи да вляза на бързо да си ударя поне един душ.С баща им  отношенията са много обтегнати и както са тръгна ли нещата ще се разделим.Общо взето това е от нас.Искам да попитам някоя мама ползва ли ергономична раница и ако ДА доволни ли сте ,замислям св да взема но св колебая колко ще ми влезе в употреба.

# 106
Seana, съчувствам ти, дано все пак намерите решение с мъжа ти. Sad

Аз си взех под наем boba bliss, защото става и за новородено и май ще си я купя, много ми е удобна. Хибридна раница или слинг ти трябва, но аз със слинга не успях да се оправя. Ergo baby embrace е също удачен вариант, много я продават и втора ръка.

Може да поръчаш под наем и да видиш дали ще я ползваш. На мен ще ми влезе в употреба като трябва да водя и взимам голямото дете от градината пеша, за нещо малко от магазина, из квартала до педиатъра и т.н.

# 107
Seana, то нашите се обтегнаха в момента, дето бяха такъв релакс! Той от това го беше страх, щото е минал по този път, но аз виждам, че няма как според мен иначе. То това си е естествен процес, аз вчера си сдържах сълзите цял ден едвам/едвам, бре пак плаках много от безсъние, но гледах да не е пред него и майка, но сигурно са забелязали.

Juji, засичаш ле специално количества и часове като храниш на тази схема цицка + шишенце. Ние от снощи сме на нея, но тя Малечка си яде каквото иска и се буди,  когато е гладна. На 3ч и след бутилчица от 70мл + цицки не е гладна още. Стиска си устничките 😂 като искам да и дам и после ми се смее.

# 108
Аз си взех раница Neko tiny, дават я от новородено да се носи. Удобна ми е и на малчо му харесва и си спи в нея. Аз също сама си го гледам и като го сложа в нея поне ми е пред очите и мога да си свърша нещо, а и се успокоява.
Снощи бебо сигурно реши да чакаме черния петък и да ме държи цяла нощ будна. 😵‍💫😀

# 109
Дайте идея къде да го заведа това дете.Преди малко пак през носа и устата.
Там уж са му давали по 90мл,аз вкъщи му давам по 70.Яде на около 2,5-3.5 ч.Антирефлуксна калъфка му купих.С антирефлуксната храна на Хип е.Вече успява и да се уригне доста добре.Е пак си повръща
Там,в Мама и Аз,няма да го върна.Нито го лекуват,нито го гледат,за какво да им го оставам?
Само да подчертая,че съм от Плевен,но мога да го заведа където и да е в България.

# 110
Lunatichka опитвахте ли с по-малко мляко, на по-малки интервали?
https://xedra.me разгледай този сайт, има статии за рефлукса и контакт за онлайн консултация.
И много много гушкане. Има много изследвания, които доказват, че контакта "кожа до кожа" и гушкането помагат на физическото състояние на детето.
Нашия бебчо започна много да се смее и дори си "говори". Имам голяма саксия със Спатифилиум, до спалнята. Малкия много му се радва, гледа го, смее му се и му гука. Аз все се шегувам, че сега му е най-добрия приятел и даже го кръстихме цветето Спас 😆
Вие как приспивате бебковците? Привиквате ли ги на шум?
Аз го слагам на спалнята и лягам до него. За около 15-20 Мин заспива, някой път и за 2 Мин. Усетих го, че като го сложа при първите признаци е спокоен и заспива бързо. Ако се позабавим или го мъчи коремчето, се преуморява и става тегаво. Започва да плаче, да се дере по лицето и по-трудно заспива. Сложих му и едно радио, да му тананика. Почти по цял ден сме си сами и е много тихо вкъщи. Той свиква така и после като си дойдат батковците, започва да се стряска от най-малкия шум.

# 111
  • Sofia
Lunatics не зная дали можете да пътувате до София, но може през супердок да пробваш онлайн консултация с лекар. Личен педиатър намерихте ли? Ако има потърсете мнение и там.

# 112
Лунатичка, дръжте го изправен поне 20мин след хранене и пробвай да го носиш в слинг или раница през деня. Моят дребосък също повръщаше почти след всяко хранене, не на фонтан, но си връщаше мляко и с времето намаля. Сам си намали количествата изпито мляко и си увеличи броя хранения на ден и аз се водя по него, засега тези неща много ни помогнаха. От няколко дни го нося редовно в слинга и не е повръщал, много съм доволна. Четох също, че се изписват сиропи против повръщане, консултирайте се с педиатър или гастро.

# 113
Лунатичка, не знам при кого да го заведеш, но наистина он-лайн консултация с педиатър и гастроентеролог, за да не го мъкнете до София.
Днес бяхме при педиатър, бебето е наддало само 400 грама за две седмици. Казаха, че за месеца трябва поне 1 килограм да стане. Иначе бил здрав. Изписани виганнол след 25 ден.

# 114
Мая,

Следя грамажите като от време на време изцеждам с помпата да видя по колко грама пуска всяка гърда, едната повече, другата по-малко. Също проверявам като суче дали всичко е изцедила. При нас количествата които хапва  са много различни - някой път изяжда по 50 грама и спира, а друг път 110. В един момент се смее, в следващия плаче,
а после спи. Типична везна.

Лунатичка,
Доколкото знам най-добрата неонатология е в Майчин дом, София.

Сеана,
Може би е такъв периодът, не бързай с раздялата... Хормоните ни яко бушуват, да не забравяме. Аз в някои моменти направо летя от щастие, а после всичко ми е криво и сиво..  Появата на бебето е много голяма промяна, стрес, недоспиване, притеснения. 
И татковците  го изживяват по своему.

# 115
Seana, стискам палци всичко да е моментно с таткото. Не забравяй наистина, че преценката ни се замъглява под влияние на недоспиването и хормоните.
На мен също ми се случи да изпадна в рев първите дни, но си знам, че говори недоспиването. За мъжете също не е лесна промяната, каквато и роля да поемат в тази динамика. Опитайте да поговорите в някой по-спокоен и отпочинал момент.

Sway, аз понеже съм чувствителна на тема наддаване на бебето, моята акушерка гледа да са между 150 и 200 грама на седмица. Ние обикновено сме около 165 грама. Ти направо си заковала горна граница, а и нищо чудно със спокойното и ящно бебе.

Аз съм взела Боба слинг, но още не съм стигнала до там да се опаша. Досега не му намирах приложение, защото имахме две състояния - спане и хранене, и си мислех, че бебка като е гладна, има само едно нещо, което може да я успокои. А пък като заспи, предпочитам да я сложа на леглото. През останалото време плаче, а аз докато завържа слинга, ще стигнем до истерия.
Но пък и ние се борим вече с връщане на мляко след хранене, явно от лакомия, и ще ви послушам да пробвам слинга. Често я свива и коремчето точно като се е приспала и успокояването започва от начало.
Все още не сме усвоили това умение да заспи без да е на гърда. Всичко друго - ходене напред назад, танци, музика, масаж, сешоар, подрусване на топка, пиене от шише, биберон, повиване - не е в състояние да я приспи като сме вкъщи. Навън количката я приспива.

# 116
За памперсите ние сме на Pampers Premium Protection - най- ми допада за момента. Пробвахме и памперсите на ДМ, но ми се струва, че Pampers по-добре прилягат. Иначе сме още на 1-чка.

Лунатичка , опитай за рефлукса да държиш Галинчо повече изправен - да го носиш на ръце или в слинг, например. Само тази седмица две консултантки препоръчаха отново слинговете, имат много ползи и за коликите. Аз се уча в момента да ползвам, но нещо не мога да се престраша да вържа бебето без чужда помощ, та засега не я нося. Иначе може да ти помогне и да го храниш по по-мъничко, но по-често, да правиш паузи по време на храненето и да го оригваш в тези паузи, като и да го оригнеш продължително накрая. Стискам палци да се получат нещата и да премине този период!

При нас сънят също е пипкава тема. Имаше няколко периода на особено безсънни дни и нощи, и се усетих, че май не спи първо от тукашния вит Д, а след това от свръхумора и свръхстимулация. Дневните дремки са проблем и може да будува доста, а като я приспивам е едно продължително упражнение. Това, което пробвам, е да създавам рутина около съня - да си е в креватчето, на спуснати щори, повита, с прясно сменен памперс и задължително нахранена. Пускам й бял шум, а много помага за приспиването и да я люшкам на фитнес топката. И въпреки това, прави не повече от 2 дневни дремки.

При вас как са нещата с дневните дремки?

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 02:12 от Moonlit

# 117
Здравей те на всички.По повод памперсите в началото още от болницата бяхме на памперс на тези който  за 0 за недоносени,след това когато се пребрахме от болницата продължихме на тях но много често почнаха да пропускат ,смених ги с молфикс но не съм доволна от тях ,пробвах на марката на ДМ който са не са лошо като цяло.В единия бебешки магазин ни предложиха да пробваме памперс хармония ще прекача снимка и съм много доволна не са ми пропускали и за сега сме още на 1 .При нас Алекс от началото си беше супер спокойно бебе само спи и яде почти не плачеше само когато го къпя .Но от 2 седмици е просто нервен само плаче иска само на ръце,вечер е голям зор с преспиването и се буди постоянно .С този рефлукс вече се виждам в чудо възглавница взехме ,държа го изправен ,млякото сменихме на фризлока вом,защото от Хипп за рефлукс получи разстройство .Вече мисля че ще изперкам тотално.Сама си го гледам и правя всичко и за него и за вкъщи домашните задължения,единствено батковците го гледат за малко и то като спи да вляза на бързо да си ударя поне един душ.С баща им  отношенията са много обтегнати и както са тръгна ли нещата ще се разделим.Общо взето това е от нас.Искам да попитам някоя мама ползва ли ергономична раница и ако ДА доволни ли сте ,замислям св да взема но св колебая колко ще ми влезе в употреба.

Аз използвам baby bjorn mini и съм супер доволна. Малкия заспива в нея, аз си върша нещата вкъщи, държа го да заспи дълбоко около 40-50 мин и го местя в кошарата. Напоследък с коликите през деня това е единственото ни спасение 😊
Нещата с мъжа ти сега ли се обтегнаха или от преди бебенцето😕

# 118
Здравейте,ползвам памперс премиум кеар и съм доволна.Мойта девойка непрекъснато реве и нищо не и помага вече съм на предела на силите си,какви ли не капки не и давам и нищо…….От толкова много рев и напъване направи пъпна херния😔😔😔😔вече се моля да минава този период и от всичкото нагоре след всяко ядене повръща и се започва още по-голям рев…..

# 119
Yolkata, съчуствам ти. И моята девойка е много ревлива. Няма средно положение, или е спокойна, или идва краят на света. Единственото, което помага е да задоволя глада на първо място. Дори така от събуждането до слагането на гърда се разстройва толкова, че направо хлипа докато се храни.
За повръщането следвам съветите от тук доколкото мога. Гледам да я оригвам по средата. Повдигнах малко леглото. Давам лефакс за газовете. Ограничавам ѝ храненето до 15-20 минути на гърда, докато не си осъзнае сама лакомията. За съжаление слинг или раница не работят засега, или поне не сме уцелили точния момент да я сложим.

Общи условия

Активация на акаунт