ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 408
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Ние пробвахме Лупилу, Пуфис, Памперс, сега взехме Памперс 2. Ами, всички протичат понякога. Не съм видяла закономерност, уж ги слагаме добре. Понякога пък са пълни догоре и пак не пропускат. Не разбирам какво не правим както трябва. На мен лично ми харесват лидълските и Памперс най-много.

Аз също не разбирам къде греша, уж ги слагам както трябва ....

# 91
Хубаво ги слагайте нагоре да обхващат добре кръста, върху пъпа, пристягайте ги хубаво, да се застъпват лепенките, да има от кожата до памп. 1 пръст разстояние.
Ами прави ми впечатление, че сте на 1ца, на който му пропуска може да пробва да мине на 2ка.
Ние сме на 2ка Пуфис или Молфикс. Нямам пропуснат засега, хем доста ги пълни.

# 92
Хубаво ги слагайте нагоре да обхващат добре кръста, върху пъпа, пристягайте ги хубаво, да се застъпват лепенките, да има от кожата до памп. 1 пръст разстояние.
Ами прави ми впечатление, че сте на 1ца, на който му пропуска може да пробва да мине на 2ка.
Ние сме на 2ка Пуфис или Молфикс. Нямам пропуснат засега, хем доста ги пълни.

Sweety, благодаря ти за съвета.
Никак не ми е ясно това с по-големия размер памперс - няма ли да е твърде широко и да тече отвсякъде при по-големия размер?
За момента, при размер 1 му е твърде широко около крачетата и оттам мисля, че тече, а при по-голям размер не знам как ще е.

# 93
Колко кг е бебенцето?

# 94
  • Sofia
Аз ползвам Пуфис 2-ка засега няма проблеми с тях.

# 95
Здравейте, мами!
Тези от Вас, които сте раждали секцио, веднага ли Ви тръгна кърмата или отне време, или изобщо не тръгна?
Понеже ще раждам секцио, а чух и четох доста неща и повечето бяха, че в повечето случаи раждалите секцио имат много малко, почти никак..
Аз раждах секцио. В четвъртък родих, коластра имах още в болницата. В неделя, когато ни изписаха имах около 60 мл. Коластра. Две седмици след секциото имам около 100 мл кърма на цедене от двете гърди. В болницата слагах малкия на гърда и с ръчна помпа стимулирах на три часа. Сега се цедя на три часа през деня. Не и задължително да нямаш кърма след секцио.

# 96
Кърмата няма общо с типа раждане

Sway, извеждаш ли кучетата с бебо?

# 97
Все още не. Само на двора. Много е мъгливо и влажно. А дори и аз не съм толкова ненормална. Нямам търпение в събота да е слънчице, че да направим първата разходка.
Като, човек дето се движи много, сега ми е една невероятна мъка.
За памперсите - като не го сложа правилно и протича. Все още сме на 1. Утре ще го претегля да видя дали да не минаваме към 2-та.

# 98
За мамите, които използват памперсите на Pampers и им предстои смяна на размера от 1 на 2- в Софармаси имат месечна опаковка (~240 броя) на цена от 77лв, което е почти 4 пакета на цената на 2.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030025115

# 99
Вашите бебоци ръмжат ли? Simple Smile
Моята ръмжи, ама направо си ръмжи.

Мисля да минаваме на двойка, и съм много доволна от Памперс Премиум, благодаря за информацията.

# 100
Ние ползвахме Памперс в болницата. Засега най-доволни сме от Babylove марката на DM, не знам дали ги има в България. Lillydoo не ми допаднаха толкова. Не се очертава скоро да минем на 2.

Sway, после някой нека ми каже, че каквито са били бебетата в корема, няма общо какви ще са като се родят. Твоето спокойно бебе, дето се притесняваше за него защо не рита, сега му се радваш като спинка с часове. Моята акробатка едва успявам сега да я приспя за 2 часа.

# 101
Dana,

Точно така е.
Още от корема се познават малките душички с какъв темперамент ще са.
Моята си отговоря един към едно.
Типична везна.
Двете крайности. Не спира  да рита и дълго будува, трудно заспива, нооо после дълго и сладко спи.
Ето сега сме готови със закуската - сучене от двете гърди и  дохранване с шише.

Днес е Черен петък в Технополис,  Комсед, Декатлон и Емаг.
Уж официално е на 29.11, но всеки си го прави когато пожелае.

# 102
Ние ползвахме Памперс в болницата. Засега най-доволни сме от Babylove марката на DM, не знам дали ги има в България. Lillydoo не ми допаднаха толкова. Не се очертава скоро да минем на 2.

Sway, после някой нека ми каже, че каквито са били бебетата в корема, няма общо какви ще са като се родят. Твоето спокойно бебе, дето се притесняваше за него защо не рита, сега му се радваш като спинка с часове. Моята акробатка едва успявам сега да я приспя за 2 часа.
Абсолютно! През ноща се буди само веднъж в 3. И вчера викам на една приятелка, че и това будене искам да премахна.. тя ми каза, че съм нахална. Моя дори, когато е гладен не реве. Реве, само ако съм му сложила некадърно памперса и е станал мокър. Супер спокойно бебе е за момента. Да му се неначуди човек.

# 103
То и моето беше такова,но откакто го взехме вчера,не мога да го позная.Едно на лице,че диша изключително тежко и е пресипнал,киха доста често и прави някакви опити за кашлица.
Иначе снощи ни направи на луди от 19 и 30 до 3 и 30ч.Само мрънкаше,ревеше и нищо не  искаше.И да ви кажа,че пак си повръща.Не е както беше,но от обед до вечерта повърна около 8-9 пъти,като единия път беше голямо количество.Сутринта поне спа до 7,смених го,измих го,яде и сега спи.Засега не е повръщал.Ама това все едно не е моето дете-нервно,мрънкащо..Малко дяволче

# 104
Моето бебе беше сравнително активно в коремчето, пък сега е най-спокойното ангелче, глас не му се чува.

Ама се будим на всеки 2 часа без пропуск през нощта да се кърмим… през деня може да пропусне, ама вечер не. Засега не ми е проблем, поне така ми поддържа кърмата, а и хапваме набързо и след това пак ляга да спинка.

Дана, то 2ката не започва ли от 4 кг? Може и по-рано да се смени по принцип. Ние вече минахме на 2, около 3.600 или малко повече е сега.

Общи условия

Активация на акаунт