ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 967
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
Как сте, момичета? Как са бебоците?

Аз започнах да нося моето момче в ерго раница, подходяща за новородени (над 3200гр), след като се консултирах и с ортопед. Много се улесних, тъй като приспиването в раницата за дневните дремки се получава за под 5 минути. А и на моето момче му харесва, някой път измрънква, но до 1-2 минути се успокоява и заспива.

Момчето ми стана на 2 месеца в понеделник 🎂 Но педиатърката не го ваксинира, защото нослето му хриптеше на прегледа.. Прати ни за секрет и изписа адреналинови капки (но още не съм ги започнала). През последните седмици се случва на няколко пъти да се засили хриптенето, но той връща често мляко и от нослето. За няколко дни се оправяше хриптенето, но педиатърката отложи ваксинацията.. Как е при вашите бебчета, продължава ли да се чува хриптене от нослетата?

# 151
Как сте, момичета? Как са бебоците?

Аз започнах да нося моето момче в ерго раница, подходяща за новородени (над 3200гр), след като се консултирах и с ортопед. Много се улесних, тъй като приспиването в раницата за дневните дремки се получава за под 5 минути. А и на моето момче му харесва, някой път измрънква, но до 1-2 минути се успокоява и заспива.

Момчето ми стана на 2 месеца в понеделник 🎂 Но педиатърката не го ваксинира, защото нослето му хриптеше на прегледа.. Прати ни за секрет и изписа адреналинови капки (но още не съм ги започнала). През последните седмици се случва на няколко пъти да се засили хриптенето, но той връща често мляко и от нослето. За няколко дни се оправяше хриптенето, но педиатърката отложи ваксинацията.. Как е при вашите бебчета, продължава ли да се чува хриптене от нослетата?

При нас се чува хриптене също. Вечер преди баня промиване с физиологичен разтвор и дърпаме с аспиратора за нос. Не виждам да излиза нещо освен разтвора. Според педиатърката хриптенето е от сух въздух и затова помага излизане навън и по-често от веднъж промиване с физ. разтвор.
Иначе и ние връщаме през носа също. Първия път се бях нашашкала като я видях, но е абсолютно нормално ако е хапнала повече или просто връща да е и през носа. Според мен част от хриптенето понякога е и от това, че е върнала и през носа.

# 152
Джу, благодаря ти, че сме намерили място в мислите ти 🤗 А теб си те представям една фина мадама, пък произвеждаш мляко за двама 👏🏻👏🏻👏🏻💯 много са ти сладички.
Между другото вчера имахме health visitor на посещение и не знам дали даваше съвет или ме питаше за мнение, но на репликата “нали сега като си върне рожденото тегло с формулата, после пак само кърмене”, направо и отговорих “Как пък не!”.

Иначе момиченцето ми е мамина глезанка 🤭🤣 гушкаме се много, сега имам помощ, после …не знам (да не се повтарям), с количка още не сме излизали, само с колата. Много ми се струва студено тази седмица тук , между 1-5 градуса и май не смея.

Sway, харесва ми подхода ти, много трезвен и рационален, въобще каквото работи за теб, такова трябва да е, браво от мен.

# 153
MayaJane, глезете се, сега му е времето!

Интересно как питат там. Тук беше изненадващо с кърменето, защото постоянно ми се задаваше въпроса ‘искате ли да кърмите?’ и не една акушерка ми обясни, че французойките като цяло отказват да кърмят, било в културата от известно време. Мисля, че често се възприема като ‘затвор’ и неравностойно с мъжете тъй като майката няма време за себе си. Оказа се деликатна тема и ме питаха в България дали е в културата ни да кърмим или не.

Ти ме разсмя с ‘фината мадама’ - през деня може би и то с усилия, но нощем съм се стряскала от проскубаната фигура в огледалото! 

Тук заваля сняг и малкият е с пресипнал глас, стискайте палци да не сме пипнали нещо. Горе долу зимни бебета сме, хубав сезон, но и ми е напрегнато с тези неща. А роднините на приятеля ми постоянно напират и засега сме се карали поне 10 пъти затова. При вас така ли е?

# 154
Здравейте мамчета ние сме на тела а възраст почти 3 месеца(на 29 ще напарви) на коригирана възраст сме на 1 месец днес.Ваксини педиатърката още не ни е била другия петък сме на консултация.Вече сме 4 кг на АМ сме заради рефлукс сме  на Фризлок Вом ,пак повръщане но по малко.Аз също взех ергономична раница но на Алекс от два опита нещо не му допада,надавам се да му хареса че иначе иска само на ръце.Пробвахче ел люлка хич не му допада,сега съм му поръчала шезлонг с вибрации надявам се да му допадне.Имам въпрос има ли бебоци който акат по често по 4/5 пъти на ден и акото да не е разстройство ами просто малко по рядко от нормалното и ако има как се справяте с това.Забравих да кажа че давам био гая,лефакс и езпумизан.Капките витам Д започнах да давам в лъжичка защото става трудно да му ги капя в устата.два дена правим кратки разходки с количката времето го позволява а и на него много харесва в количката и на въздух и спи спокойно.Искам да попитам също вашите бебоци кой размер дрехи носят вече.

# 155
Мая, благодаря ти Heart.
Моя носи дрехи 56-62 размер.
Ние всеки ден излизаме стига да няма мъгла. И много се радвам, че не живеем в София, че сигурно нямаше да излизаме поне още два месеца.  Добре облечен и в количката ме е екстра. Много добре му понася и спи през цялото време. В колата също спи. Първия път като шофирах сама с него сърцето ми беше в петите Grinning но той се държи прилично. Даже ходих на контролен преглед след секциото с него и то в мола. Но и там не се събуди. Като цяло където го оставиш там ще заспи и плаче и само и единствено, ако му е пропуснал памперса и дрехите са му мокри.
Мисля да си взема яке за бебеносене, за да можем и в гората да се разхождаме. Също така някоя от вас да е виждала или чувала за нагревател за вода за кола? Да нагрява до определена температура? Мисля полезен уред ще бъде, дори и използван малко време.
Подариха ми албум за до 1 годинка и си взех фото принтер да му принтирам снимките.
Вие погача ще правите ли и ще каните ли гости?
Лунатичка как сте с малкия?
Сега пиша в темата и съм го гушнала и се сещам, когато пишехме в първата тема с какви трепети казвахме за положителните тестове. А сега тия две черти ги държим в ръцете си. И колко бързо минава времето.
Гушкайте си бебета момичетата, че тия малки новородени растат с минути. Извинявам се за сантименталния завършек.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 23:27 от sway911029

# 156
Sway, страхотен е твоят поспаливко. И ние днес излезнахме даже два пъти. Тук има сняг и беше даже под нулата леко. Стараем се да излизаме всеки ден. Ако аз не мога, защото все нещо има за правене в моментите на спане, ММ излиза за час и ме оставя да се оправя или да си почина малко.
Днес бебка е като променена. Чудя се дали не е от обилната разходка. Много по-спокойна е, плачът се промени от равна истерия към плач с интонация все едно ни говори, успива се много по-лесно и не е така напрегната. А може би просто пак се е променила. И аз гледам да се наслаждавам на всеки момент, защото ми е болезнено ясно, че времето лети.
Всички искат да я навличаме. Акушерката днес вика ама вие боди не ѝ ли обличате под ромпъра, то било като долните гащи за нас. Нашите са на гости и само я повиват с одеяла. Като се върнахме от разходка (само с ромпър, космонавт и затворена количка с одеяло) толкова се беше изпотила, че косата ѝ беше мокра и я изкъпахме направо.
А пък аз като я кърмя, даже я отварям отпред и си я слагам кожа до кожа. Ужас голям. 😊
Sway, какъв фото принтер си взе? И ние имаме да попълваме албум.
Бебка още носи 50-56, но вече ѝ стават и не потъва в тях.

# 157
Аз също слагам боди с къс ръкав под гащеризон/бодита с дълъг ръкав. Но държа температура 21-22 градуса. Увеличавам климатика само, когато го къпя.
D_ana, разходките им действат страшно добре. Моя е тотално заспал след разходки - даже и за хранене не се буди.
Принтера е Canon - SELPHY. Сравнително бюджетен и добро качество на снимките. Но аз имам и професионален фотоапарат и качеството на принтирана снимка е добро. Снимките от телефон също излизат доста прилично без да се размазват и пиксализират.

# 158
Еха, Sway, и ти като мен, среднощно във форума.
Режимът ни е направо...трепач 🤣 Няма спане...
Аз давам Витамини Д или в лъжичка, или капвам на пръста си направо.
От днес минахме на памперс размер 2.
Мина и прегледът,  :4 см нагоре и 1 кг.
Лепенки на пъпчето ще слагаме , за да се прибере. Няко слага ли такива?

# 159
Sway, много ми хареса сантименталния завършек. Hug Аз точно за това си мисля тези дни, как все ме беше страх, че нещо ще се обърка и няма да си гушна детето. И после ММ ме попита защо се разплаках на магарето като родих. Облекчение, хормони, щастие, какво друго…

Иска ми се да излизаме по-често, но не ми остава време, покрай всички домашни задължения и без режим на кърмене. И въпреки че постоянно шетам, пак е мръсно вкъщи и пак няма нищо за ядене. Joy

Моето бебе или е супер гладно следобеда и го храня постоянно, или спи като пън и нищо не го събужда. Вчера го храних с по 20 мл на всеки час от 17 до 20 ч., изобщо не си отваряше очите.

Ние също носим 56 р-р и 2ка памперси и са му точни в момента. Трябва да наближава 4 кг вече. Вече не ни пропускат, освен ако не се напълнят много. В нас също държим 21 градуса, обличам го с късо боди и блузка или гащеризон. В началото ни наплаши педиарърката, че трябвало да държим 23 градуса и да го навличаме, ама няма как да стане това.

Juji, ние ще слагаме лепенки на пъпчето. И с първото дете слагахме. Добре го прибират и то доста бързо.

Вие как сте с килограмите след раждането? А с тазовото дъно? Аз уж правя упражнения за тазово дъно, ама явно не много ефективни засега, защото вчера сериозно се напишках, докато кихах…  Ще трябва повече да работя по въпроса, даже се чудя дали да не посетя кинезитерапевт, за да ми направи програма. Имате ли някакви съвети?

Поне нямам голяма диастаза, коремът ми почти напълно се събра, ама няма преса, няма много мускул като цяло. Grinning Още 6 кг имам да свалям, за да си стигна тези от преди бременността и още 8, за да стана толкова, колкото искам. Гледам леко да се ограничавам, но да не стоя гладна, заради кърменето. Но не ми е приоритет в момента, може би към 2рия месец след раждането ще се върна към леки тренировки, стига да намеря време и енергия.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 12:27 от mommy22

# 160
Аз съм си килата, които бях преди да забременея. Онзи ден ходих на контролен преглед и докторката ви вика "коремни преси сред 40я ден", аз я погледнах супер сериозно и я попитах "така като ме гледате от кога не съм правила коремни преси". Много се смяхме и двете.
Тук днес имаме сняг и съм в дилема дали да го извеждам. Може би няма да издържа и ще излезем поне за малко. Добре облечен и в количката нищо няма да му стане.
Майка ми коментара, че отглеждам нещо средно между българче и циганче. У нас всеки ден се минава с прахосмукачка и парцал, но заради кучетата не може да блести от чистота.

# 161
Здравейте,момичета!
Видях, че тъкмо сте отворили темата с кг и реших да се включа с въпрос- колко качихте през бременноста?
Ще раждам след 2м, а вече съм 15кг отгоре,апетита ми намаля, надявам се да не кача още много😟
Вие как бяхте през третия триместър с глада,нали казват, че тогава бил най-свиреп,ама при мен уви,взела съм си дажбата явно😁

# 162
  • София
Аз бях качила към 8 килограма през бременността, като се прибрах вкъщи от тях беше останал 1, и първите дни на хаос и неядене го стопиха Joy Сега съм си застопорила килограмите от преди бременността. Упражнения уж вече мога да правя, но нещо не ми се отдава да намеря време за тези за тазово дъно. Иначе не съм имала проблем със задържането, но все пак е добре да ги почна. Бавно започнах и някакви коремни преси, въпреки че коремът ми напрактика се прибра. А вие как сте със секса? Първия път много ме боля, не очаквах да е така след секцио Flushed

# 163
Аз качих 16 кг общо. През третия триместър най-малко качих, трудно ми беше да ям големи порции, заради размера на стомаха. Примерно 3 кг да са били в последните 3 месеца.

Секс не сме правили още, макар че вече нямам лохии. По-малко от 4 седмици са минали при мен от раждането. Но и не мисля, че ще издържим до 6 седмици и се чудя дали с презерватив ще е безопасно да пробваме.

# 164
Принтера е Canon - SELPHY. Сравнително бюджетен и добро качество на снимките. Но аз имам и професионален фотоапарат и качеството на принтирана снимка е добро. Снимките от телефон също излизат доста прилично без да се размазват и пиксализират
И ние имаме този фотопринтер. Много съм доволна. Разпечатах си снимки от сватбата, от спомени през годините, от бебето. Много е добър. Качеството за мен няма разлика с това от фотоателие.

Общи условия

Активация на акаунт