ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 556
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Ако можех да направя едно нещо различно по време на бременността, това би било точно да чета и да се информирам повече по темата за кърменето. Много хубав съвет е дала Ljoli, видеата на Ася Демирева и книгата на Хедра са изключително информативни и полезни.

# 646
Единствената ми подготовка беше книгата на Хедра, която четях и даже си подчертавах, докато бях бременна. След това си я бях взела и болницата и буквално ден по ден препеочитах всичко, относимо към конкретния период и свързано с кърменето.

# 647
Sweety,наистина бързо облекчават поне при нас действат сиропите,но имат кратко действие.Обаче пише че може да се дава дневния до 15 пъти на ден.Ние никога не сме ги стигали тези бройки.Давам ѝ ги след всяко хранене като се оригне и при нужда може би още един път през деня

# 648
Хей, ето ме и мен.
Нещо не ми оставаше време тези дни да ви навестя. Особено сред нощи с по два-три часа сън. Браво на бебетата с големи паузи сън през нощта, уникално.

Много хубава снимка, Джу Красота, чист въздух, движение и свобода. Браво на приятеля ти.

Аз давам водичка,  преварена и неподсладена, понякога бебето си плаче не за мляко, а за вода. Бях объркана за водата и в един период не и давах. Откакто започнах вече нямаме проблеми със запека,  а преди това два пъти се наложи да прибегна да клизмички Мелилакс.

Вдругиден сме на ваксина,  следобед в 16ч, не е ли задължително поставянето да е сутрин?

Продължавам с кърменето, но полека намалява количеството.  Сачо когато се наям хубаво и богато, тогава кърмата е много. Но и килограмите тръгват веднага нагоре с това Хашимото.
Като не хапвам обилно, пък имам повече енергия и по-малко ми тежи натоваренато ежедневието. Като цяло се опитвам да балансирам.

Бебка все по-сладка става и ни пуска едни широки и закачливи усмивки. Памперсите взеха да и пропускат и съм поръчала тройка.

Лунатичка,
Къде се изгуби?

# 649
Понеже скоро и захранването ще ни стане тема, ето един линк към събитие за Захранване водено от бебето:

https://facebook.com/events/s/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%B0%D0% … /958933692743682/

# 650
Juji аз за това пуснах въпроса с водата - моя ака веднъж на 7-8 дни и то с термометър. Иначе корема му е мек, не се надува, когато го направи не е твърдо / гъсто е, повече от обикновеното, но не е запек/ и не му е трудно. Чудя се дали, ако му давам по малко вода от време на време, ще зачести изхожданията. Разбирам, че усвоява кърмата, но все пак това са 8 дни и пак не от самосебе си. Имам чувството, че той не знае как да се напъне, за да го свърши.
Утре вечер съм канена на банкет и много се чудя какво да правя и дали да отида. С моето спокойно и поспаливо бебче нямам нужда от почивка, но пък ме блазни идеята да съблека малко домашните дрехи, да се наглася и да изляза, така да се почувствам пак жена 😄
Проблема е, че от известно време малкия си иска само мен, когато му се доспи. И при баща си плаче, доооста. Не знам как ще се справят. Пък да отида и само да се притеснявам.... То се губи смисъла.
BlackAngel съветите са ти дали вече, единствено мога да добавя да си вземеш едно кремче за зърна, с ланолин. Аз съм си фен на Лансинох. Вече не го ползвам от доста време, защото гърдите ми свикнаха, но в началото ме спаси от разраняване и болките

# 651
Момичета,кога започнахте да подготвяте гърдите си за кърмене? На мен днес АГ ми каза да започвам да се мажа с нещо, за да не ми се разраняват,когато дойде момента с кърменето.
На лекция пък ни бяха казали, че няма нужда от подготовка …
Не ги подготвих и съжалявам. Също така, ако можех да направя всичко отново, бих ползвала протектори за зърна от първия ден, и ланолинов крем също. Закъснях с тези мерки и кърменето не потръгна както трябва.

# 652
Лансинох е добро кремче и помага почти мигновено. Има и на Мустела, но не на ланолинова основа.
Ася Демирева има полезни уебинари онлайн, не само за кърменето, а и за гледане на бебе по принцип. Пускам и две клипчета, които обясняват много нагледно нещата.
https://globalhealthmedia.org/videos/attaching-your-baby-at-the-breast/
https://globalhealthmedia.org/videos/breastfeeding-positions/
На мен ми помогнаха много и сребърни чашки от самото начало. Иначе няма нужда от подготовка на зърната предварително.

На мен днес ми се наложи да пропусна един мой час за лекар, точно защото беба се приспива най-добре с мен и не успяхме да се приспим навреме. Видях, че ще настъпи драма, ако тръгна и си легнахме в леглото.

# 653
Момичета, започнаха ли вашите бебчета да отделят повече слюнки? Моето бебче на моменти чак се задавя от слюнки. Знам, че е рано за зъби, но и ръчичката е постоянно в устата.

Исках да ви попитам и дали някоя от вас е предразположена към херпеси на устната и ако да - как най-бързо се преборвате? При мен при стрес или спад на имунитета ми излизат често и сега бих искала да съм по-подготвена как да реагирам максимално бързо и ефикасно при бъдещ херпес.

# 654
И нашата започна да се плюнчи като за световно.Не мога да ѝ смогна на лигавници и си лапа ръчичката,не знам защо така

# 655
Хармони, при мен е същата история с херпесите. В момента в който усетя леко пощипване/затопляне и се уловя, че се облизвам често, веднага слагам памуче напоено с прополис. Опитвам се да го държа 10тина минути отгоре, след това мажа с ацикловир (с който крем се маже херпес по принцип). Сигурна съм, че многократно съм “секвала” херпес преди да избие по този начин. Чесън не работи, както и паста за зъби. Даже много по-зле става, пробвала съм.

Момичета, на някоя от вас да ѝ дойде вече цикъла? Получавам някакво зацапване от вчера, по принцип лохиите може да спрат и след седмица пак да продължат за кратко и така доста повече от 40 дни, но сякаш по-силно ми зацапва… а и кърмата ми (колкото и малко да е тя) намаля още повече последните 2-3 дни…

# 656
  • София
На мен ми дойде точно 2 месеца след раждането. Беше си обичайният като продължителност и сила, единствено нямаше нито болка, нито други симптоми, та малко ме изненада. Бях и на преглед при АГ-то, видя фоликули, та явно машината пак се е задвижила. Но при мен кърменето е колкото да не е без хич.

# 657
  • UK
И при моето бебе се увеличи слюнченето, четох, че е заради развиващата се храносмилателна система. Лапането на ръцете е нормално, обикновено за самоуспокоение.

# 658
Shisharche, много благодаря за съвета! Не знаех този метод с прополиса, задължително ще го пробвам.

При мен е същото положение с цикъла - възобнови се малко след 40-тия ден и около овулация/цикъл усещам временно намаляване на кърмата..

# 659
Момичета,бих искала да помоля за помощ при разчитане на този резултат, болницата в която се следя работи с тази лаборатория и нищо не разбирам.
Благодаря за съдействието!❤

Общи условия

Активация на акаунт