ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 558
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Разбира се, че давам вода. И педиатрите в провинцията, и тези в МЦ Надежда, както и детските нефролози там ми препоръчват по малко вода. Доскоро и аз не давах, но към момента съм се коригирала - едва ли изпива повече от 10/20 мл за денонощието.

# 631
Давам, но рядко. Той не иска, я пие 2 глътки на ден, я не.
Аз съм ЗА предлагането на вода, ако иска ок, ако не пак ок.

# 632
А знаете ли дали има чайове/добавки за кърма без копър? Аз пия доста от чая на Хип, който е с копър, и тази информация малко ме притесни. Пред цикъл съм и усещам отново намаляване на кърмата, та пак трябва да включвам всякакви методи за увеличаване.

# 633
Джу, много красива гледка! Вярвам, че ти е подействало страшно зареждащо. Аз засега съм оставяла мъничето само за 40 минути, за да отида на физиотерапия. Както някое от момичетата каза, моето бебе само си регулира порциите и понякога суче на 3 часа (след дълга дрямка), понякога 2, на 1 час, както си реши той. До около 6-7 седмица вечер имаше голям дискомфорт от задържани газове. Риташе, напъваше се и показваше, че го боли, докато не излязат всички газове и чак след това се успокояваше и заспиваше. Това продължаваше около час, но вече го няма. Така че, спокойно мами, период е и предполагам скоро ще отшуми и при вашите бебчета.

Аз не предлагам вода. Знам, че в България е практика, но според СЗО и в Швейцария водата се предлага като започне захранването. Това за гъбичките според моя опит е мит. Аз не съм давала на баткото и сега на бебето вода, сестра ми изплакваше устата на двете си деца и нейните имаха гъбички, моите не. Освен това акушерка ми обясни, че няма как да предотвратиш гъбички само с прием на вода от шише, а трябва да почистиш хубаво с марля устната кухина и езика му.

# 634
Няма как водата да е вредна. И все пак на бебето му е нужна в малко количество, което набавя от млякото.

Това за копъра ми се струва много странно! Аз пия чай с копър също.

# 635
Някой пробвал ли е gripe water?
Да аз ги давам на бебка за коликите помагат почти веднага,но ефекта им е кратък.Но пък може доста пъти на ден да се дават.Спряла съм всички други капки

# 636
  • UK
Разбира се, че не давам вода. Кърмата или АМ съдържат достатъчно вода и няма нужда да се дава допълнително. Много от педиатрите в България имат нужда да си опреснят препоръките. Това с изплакването на устата е също абсолютен мит, гъбични инфекции не се предотвратяват с изплакване.

# 637
Има как водата да е вредна за такова малко бебе. Може да доведе до дисбаланс на солите в малкия организъм. В България много лекари карат с каквото са учили преди 30 години и от това направо да ти се изправи косата. СЗО и всички други авторитетни организации по света са категорични по въпроса.

# 638
Ето тук коментар на Хедра за това да се дава ли вода за изплакване: https://www.instagram.com/reel/DCOPkpiIKF2/?igsh=djA3d3g1dTh0dGll

Хармони, аз лично не намерих чай без копър, пия си стандартния на Веледа за кърмачки.

Янинка, и аз ако давам нещо вече изобщо, то е gripe water. Всички други капки съм ги спряла. Давам и пробиотик, но то е профилактично, а не терапевтично.

# 639
А къде има информация за копъра? Някой дали е търсил научни статии? Наистина всички чайове за кърмачки го съдържат…

Кокосова вода, овесени ядки или овесено мляко може да помогнат за лактацията. Иначе основно хранене, хидратация и кърмене. Съчувствам ти harmony, на мен ми предстои същото, когато реши да ми дойде цикъла и се подготвям психически. Приятно изненадана съм обаче, че все още нямам овулация. Минах през АГ и яйчниците ми имат много фоликули, но не доминантни. Simple Smile

# 640
Ето тук коментар на Хедра за това да се дава ли вода за изплакване: https://www.instagram.com/reel/DCOPkpiIKF2/?igsh=djA3d3g1dTh0dGll

Хармони, аз лично не намерих чай без копър, пия си стандартния на Веледа за кърмачки.

Янинка, и аз ако давам нещо вече изобщо, то е gripe water. Всички други капки съм ги спряла. Давам и пробиотик, но то е профилактично, а не терапевтично.

Помага ли gripe water?
Пише, че действа на момента?

# 641
И аз не давам вода заради електролитния баланс. В крайна сметка, кърмата и АМ съдържат достатъчно, за да се хидратира бебчето ако се храни както трябва.

Намирам началния пост в тази тема за много полезен по темата за увеличаването на кърмата:

https://www.bg-mamma.com/?topic=4485

Иначе всичките 5 вида чайове, които има вкъщи са с копър, но съм съгласна с Дана , че дозата прави отровата. Макар че с това наливане с чай дозата е висооооока Grinning

Джу , напълни ми душата с тази снимка! Не карам борд, но обичам планината и доста ми липсва. Вчера и аз излязох сама на 45 минутна разходка докато ММ гледаше бебенцето. Наистина много освежаващо, особено с леките пръски дъждец. Нужно си е проветрение определено!

За бебеносещите мами - как се уверявате, че гръбчетата на бебетата са изправени в раницата? Нещо не мога да я наглася моята девойка все още и се притеснявам да не й направя нещо с неумението си.

# 642
Глупости, как копъра ще причинява рак, той е пълен с антиоксиданти и витамини, даже се използва за превенция на рак

# 643
Момичета,кога започнахте да подготвяте гърдите си за кърмене? На мен днес АГ ми каза да започвам да се мажа с нещо, за да не ми се разраняват,когато дойде момента с кърменето.
На лекция пък ни бяха казали, че няма нужда от подготовка …

# 644
  • UK
Момичета,кога започнахте да подготвяте гърдите си за кърмене? На мен днес АГ ми каза да започвам да се мажа с нещо, за да не ми се разраняват,когато дойде момента с кърменето.
На лекция пък ни бяха казали, че няма нужда от подготовка …

Няма нужда от подготовка. По-скоро бих препоръчала информиране по темата за кърмене, например от книгата на Хедра или от Ася Демирева или други компетентни източници, които не са АГ.

Общи условия

Активация на акаунт