ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 550
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте на всички чета ви редовно но не се включвам често.По повод стерилизирането аз ползвам стерилизатор и го ползвам по 1-2 пъти на ден,може би защото сме недоносени и аз се паникьосвам за всяко нещо.На АМ сме и шишетата остават едни мазнички ,след хранене измивам с препарат за бебешки шишета и после пускам стерилизатора.Този който взех не е някъде скъп но е 3в1 и мисля че после може да ми влезе в употреба за претопляне на пюрета (но ще видим като му дойде времето ).Ние почти сме на 4 реални месеца и 2 месеца коригирана възраст .По корем не желае да стой и 1 мин даже почва рев и мрънкане ,иначе когато е в мен съм го гушнала по коремче му харесва ,но да е изправен и да гледа.При нас коликите ми се струва че вече отшумяват .Още ядем на 3 часа 150 мл АМ.Рефлукса при нас за сега е по добре(почти не повръща ) .Вече сме 5кг и 55 см ,но като ни мине консултацията ще се включа допълнително.Още ние ваксини нямаме защото нослето му пребъркваше и педиатърката ни изписа капки за нос .На вън излизаме и му харесва страшно много но за бързо и то ако не духа силно.Вкъщи използваме ергономичната раница и след няколко неуспешни опита вече взе да му харесва.Като цяло сама си го гледам ,и с другите две момчета вкъщи има моменти в който наистина ми идва малко нанагорнище ,но ще влезем в ритъм.За отношенията с ММ не си коментира въобще.Ако някоя мама ползва космонавт би ли ми дала мнение от къде са закупени(ние имаме но понеже сме маничко още всичко ни е много голямо ) и мисля по търся малък размер.Ще ви го покажа Алекс ,всичко роднини казват че изглежда на снимки много голям а на живо мъничка кукла.

# 676
Благодаря, че споделихте за стоенето по коремче, явно не е само моето бебе. Ще продължа да опитвам и се надявам да му хареса. Иначе в мен като лежи по корем пак не му харесва и търси да суче. Единствено прав на ръце не спира да се върти и да оглежда.

Колко качиха вашите бебета през втория месец? След 10 дни ще прави 2 месеца и ми се струва, че започна вече по-бавно наддаване. На височина ми изглежда доста, че е дръпнал, но по моя кантар излиза 600 грама за 20 дни. Сравнено с килограм и половина от предишния месец направо ми се струва прекалено малко. Но пък съм чувала, че след шестата седмица намалява темпото на качване. А и ще разбера как стоят нещата реално на следващата консултация.

Не ползвам стерилизатор и аз. Мия с топла вода и бебешко веро. От време на време като ми се стори по-мръсно някое шише или част от помпата, слагам ги в голяма купа с преварена гореща вода.

dana, при вас пооправи ли се положението или още сте в режим на оцеляване със съня?

# 677
Моята ако тръгва да търси да суче като е по корем на моя корем, значи е гладна и и давам да суче още. Като е сита, не търси да суче

# 678
По корем седи и му харесва. Но аз правя сесии по 2-3 минути, но по-често през деня. Понякога си вдига главичката, понякога я забива и само си гледа. Като го слагам върху мен седи повече с вдигната глава.
Стерилизирам веднъж в седмицата, а понякога и забравям и това да направя. Използва стъклени шишета и не мисля, че е такава драма. Радвам се, че не съм само аз.

# 679
Моята ако тръгва да търси да суче като е по корем на моя корем, значи е гладна и и давам да суче още. Като е сита, не търси да суче

Ами не е това, като му се спи също суче. Ама като е по корем винаги си суче…

# 680
Интересно, аз моята не мога да я накарам да суче изобщо, ако не е гладна. Само ако иска, тогава. Като се наяде, сама се пуска и се усмихва едно сладко. Биберон така и не успяхме да и дадем

# 681
Аааа и ако го боли коремчето пак иска да суче. Биберон приема, ама не се приспива с него, както успява да се приспи на гърда. Всяко бебе си е различно, с първото винаги знаех, че е наядена, защото не искаше да суче в противен случай. Но този господин използва гърдата, за да си задоволи всички нужди. Grinning

# 682
Mommy, 600 грама за 20 дни ми звучи страхотно. Моето момче качи 800 грама вторият месец (и 1кг първият месец). Днес сме на консултация за третия месец, надявам се да е качил поне 600 грама предвид намалената кърма последните дни.

# 683
Seana, мислих си тия дни как върви при вас. Алекс е бонбон. И моята беба расте и нещата ѝ умаляват, има вече бузки и бутчета да пощипвам, но като я вземем ние на рамо, има моменти, в които изглежда още като новородено и е толкова мъничка.

Mommy, в препоръките тук казват, че за втори месец средно се наддават 850 грама. Сигурна съм, че ги имате.
След като отворихте темата за tummy time и изгледах видеото на Moonlit, се захванах и аз да я слагам. Като знам, че има 4 възможни позиции, е по-лесно. На нас всъщност ни дадоха препоръка да не я слагаме по корем до 10-та седмица. Тя има голямо напрежение в тялото, което целим да отпуснем малко, за да няма толкова това изпъване назад. Доста ѝ е изразен и моро рефлексът и като плаче, плаче силно. По корем ако я сложа, не издържа много, 1 минута може би, но това е нормално. През деня иска да е постоянно в нас на рамо, държи си главата изправена и гледа. От тази гледна точка остеопатът препоръча да не прекалявам с тези изпънати положения, защото на тази възраст и в нейното напрегнато състояние, е по-добре да е във флексия. Е, ще пренебрегна препоръката май засега. И без това тази флексия не ѝ помага да заспива по-лесно или да е по-отпусната.

И моята бебе е готова винаги за цица. Сега даже имам изцедено мляко и искам да ѝ давам вечер като стане трудно приспиването, за да може съм сигурна, че се е нахранила добре и не е това проблемът, но тя иска само гърда, дори и вече да ме е пресушила.
По този повод от два дена отказва да приема шише.
Mommy, приех факта, че през деня не заспива вече след кърмене, или поне не ако не са създадени условия, само дреме. След първото кърмене излизаме и се надявам да спи в количката или в раницата. След това през деня се кокори и трябва да е на ръце, освен ако не се унесе върху мен. Следобяд имаме едно кърмене в леглото и тогава може да заспи като съм до нея. През нощта обаче няма проблем да си спи в леглото. Финалното унасяне за сън ѝ е трудно обаче - спи ѝ се много, заспива и в полунощ се събужда я от газове, я от нещо друго и се храним или успокояваме до 2 часа. И ние понякога спим заедно след второто кърмене в 6-7 часа, а понякога и през цялата нощ.

Като ползвате раница за носене, главата на бебето подава ли се? При моята главата ѝ е изцяло вътре. А тя каквато е любопитка, не може да го понесе. 😊

# 684
  • Sofia
Нашето бебе също стана много любопитно. Обръща си главата на всички страни дори и докато се храни.
Момичета към кого да се обърна за психологическа помощ? Много съм притеснена поради здравословните ми проблеми. Все се надявах, че след двата престоя след раждане в болницата вече са приключили проблемите, но не е така. Оказва се че едно секцио може да отключи много проблеми.

# 685
Нашето бебе също стана много любопитно. Обръща си главата на всички страни дори и докато се храни.
Момичета към кого да се обърна за психологическа помощ? Много съм притеснена поради здравословните ми проблеми. Все се надявах, че след двата престоя след раждане в болницата вече са приключили проблемите, но не е така. Оказва се че едно секцио може да отключи много проблеми.

За какво става въпрос? При мен секциото отключи артрит в напреднал стадий. Близо 2 месеца не можех да ставам от леглото сама, не можех да си взема бебето, не успях да кърмя и 4 пъти лежах в болница. Сега съм на много силни лекарства и винаги има човек до мен, защото бързо се изморявам и не всеки ден съм добре. Но все пак съм щастлива, че имам бебче, дори да съм болна до живот.

# 686
Vaflichka,

Какво ти е?
Сподели, ако искаш.
Кой с каквото може ще помага,
Кой със съвет, лекар, лекарство, опит, подкрепа...

Днес сме на ваксина, стискайте палци...Как се притеснявам само, а съм с второ дете...

# 687
О Боже, вафличка и бюти, съжалявам много, че се сблъсквате с такива неща. Не съм и подозирала, че може да се отключат имунни заболявания. Чудя се какво от секциото го предизвиква, защото епидурална или пълна упойка се налага и в други случаи.

# 688
Вафличка, първо - съжалявам за това, през което преминаваш. Но те поздравявам за осъзнаването, че ти е нужна професионална помощ и за смелостта да потърсиш такава.

Не знам от кой град си, но можеш да звъннеш на Центъра за психично здраве в София.

https://cpz-ns.com/

Дори и да нямат гореща линия за подкрепа и консултация по телефона, биха могли да те насочат компетентно. Споделяй и тук, сигурна съм, че всяка от нас ще помогне с добра дума или съвет ако може. Дано скоро нещата при теб се подобрят!

Допълвам: тук в БГ мама има и консултация с професионален психолог, Людмил Стефанов. Той се занимава и специфично с въпроси свързани с родителството. Ако искаш му пиши в темата или се свържи с центъра, в който консултират със съпругата му:

https://www.facebook.com/share/1Dyz5jPftz/

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 12:43 от Moonlit

# 689
Вафличка, какво ти е?

Бюти, дано да си все по-добре.

Бебо утре е на ваксина, но ПАК има сополи и кашля, омръзна ми вече от притеснения..

Общи условия

Активация на акаунт