ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 301
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Вафличкa, изпращам прегръдки! Вярвам, че ще стават все по-дорбе нещата, след като си се насочила към професионална помощ.

Момичета, счупи ми се количката. Моля ви, спешно давайте изпитани предложения за количка с един кош и много маневрена, с големи колелета за прекрасните софийски улици. Бюджета ми е до 2000 лв и по възможност втора ръка.

# 691
Вафличка,  изпращам ти прегръдки, знам какво е в най-щастливия си момент, когато имаш бебенце да има здравословни проблеми, които да го помрачат, вярвай, че всичко ще е наред, позитивните мисли помагат. Пожелавам ти здраве😘!

Моми аз съм с количка на Анекс много е маневрена, с големи колела и гази навсякъде и е конкурентно лека спрямо повечето.

# 692
Момичета, бърз въпрос за изхождането. По колко наакани памперса на ден имат вашите бебета? Четох, че след 6-8 седмица е нормално да се изхождат веднъж на 2-3 дни, а моето бебе има поне по 2 доволно пълни памперса всеки ден, отделно мокрите. Цветът е какъвто се очаква, консистенцията по-скоро към рядка каша. Чудя се с тази перисталтика доколко въобще усвоява храната, която наливам в нея. Продължава да наддава с темпове под средното засега.

# 693
Вафличка, тук сме за морална подкрепа, а и който успее и с полезни съвети!

Mommy, аз съм с Мутси още от баткото и ми е изключително удобна и маневрена.

Moonlit, моето момче днес става на 3 месеца, а продължава да има наакан памперс почти на всяко ядене, около 5-6 пъти на ден. Факт, че количеството понякога е много малко, една чаена лъжичка примерно. Друг път си има повече. Не съм сигурна колко е средният темп на наддаване, той качи 1 кг първият месец, 800 гр вторият и 670 гр третият месец.

Баткото имаше вирус миналата седмица, оздравя, но от днес и аз съм с температура… Отложихме ваксините. Притеснения точно преди празниците..

# 694
И ние отложихме ваксината за след празниците, каката е болничка.

Ние втория месец наддадохме 1100гр., но пък предния бяхме наддали 900гр. и вероятно това е  компенсация.
Лекарката иска в петък да дадем ротавирусната ваксина, но аз мисля да откажа. С този рефлукс и болчици в корема ме е шубе. Някой вече постави ли я от вас, имахте ли проблеми? Сега сме по-добре, тъкмо съм го закрепила. За кърмата си купих сгъстител на аптамил, доволна съм.
От няколко дена се сдърпахме с ММ и съм сама, доста е трудно с цеденето и вече се чудя как функционирам на толкова сън. Другото, което се чудя е защо кг. не мърдат при толкова много физическо и психическо натоварване. Само сенките под очите ми стават все по-големи 🙄.

Оплаках се.

# 695
Шишарче,не казвам,че на вас ви е лесно,а само на мен-не.Ясно е,че всеки се сблъсква с ново ежедневие,нови неща,повече отговорности.Просто аз не мога да търпя е така да е разхвърляно,да ядем някакви полуфабрикати,пералнята да е пълна и да ме я пусна и пр.Аз си създавам напрежение с тези мои навици.
Бебето започна вече доста да будува,иска да си играе,но не само денем,а и през нощта.
Днес обаче нещо не му е добре.От 7 и 30 до 15ч не е спал.Мрънка,реве,само в ръцете кротва.Ни шезлонг,ни раница,ни количка,нищо не помогна.Надуто му е коремчето и от два дена не съм чула да пръцка,а по принцип го правеше доста често.От три дена му давам Абоколикен за коликите и не знам дали пък нямат обратен ефект при него.Опитах с масажи,да му затопля коремчето,но не изкарва газове.
Днес вече психиката ми не издържа и може би един час ревах и мърморих на детето.Колкото и да се старая,мръсно е навсякъде.Прозорците ми не са трити от месец,кухнята-също.Аз приличам на парцал.Ме знам вече какво е гребен,самобръсначка,пък като ли грим или парфюм.Днес смених 8 тениски,понеже беше все на мен,а нещо.от два дена ми увеличи повръщането.На мъжа ми като му се оплаквам ми вика,че съм некадърна и хората гледат по две-три деца,а аз с едно не мога да се справя.Чета ви,но нито ми се говори с някого,нито тук ми се пише.
Сега го оставих при свекърва ми и успя да го приспи,та аз готвя в момента и като напиша това,ставам да прекарам дърва за довечера.И цикълът ми дойде,адски болезнен и обилен..Абе,цъфнала и вързала съм.
Вафличке,намери добър лекар и дано всичко се нареди при теб.Измъчи се цяла бременност и сега пак.Нека новата година е по-добра за теб и започне с решаването на проблема.
Иначе вече приличаме на човече.

Последна редакция: ср, 18 дек 2024, 16:32 от Lunatichka92

# 696
Шишарче,не казвам,че на вас ви е лесно,а само на мен-не.Ясно е,че всеки се сблъсква с ново ежедневие,нови неща,повече отговорности.Просто аз не мога да търпя е така да е разхвърляно,да ядем някакви полуфабрикати,пералнята да е пълна и да ме я пусна и пр.Аз си създавам напрежение с тези мои навици.
Бебето започна вече доста да будува,иска да си играе,но не само денем,а и през нощта.
Днес обаче нещо не му е добре.От 7 и 30 до 15ч не е спал.Мрънка,реве,само в ръцете кротва.Ни шезлонг,ни раница,ни количка,нищо не помогна.Надуто му е коремчето и от два дена не съм чула да пръцка,а по принцип го правеше доста често.От три дена му давам Абоколикен за коликите и не знам дали пък нямат обратен ефект при него.Опитах с масажи,да му затопля коремчето,но не изкарва газове.
Днес вече психиката ми не издържа и може би един час ревах и мърморих на детето.Колкото и да се старая,мръсно е навсякъде.Прозорците ми не са трити от месец,кухнята-също.Аз приличам на парцал.Ме знам вече какво е гребен,самобръсначка,пък като ли грим или парфюм.Днес смених 8 тениски,понеже беше все на мен,а нещо.от два дена ми увеличи повръщането.На мъжа ми като му се оплаквам ми вика,че съм некадърна и хората гледат по две-три деца,а аз с едно не мога да се справя.Чета ви,но нито ми се говори с някого,нито тук ми се пише.
Сега го оставих при свекърва ми и успя да го приспи,та аз готвя в момента и като напиша това,ставам да прекарам дърва за довечера.И цикълът ми дойде,адски болезнен и обилен..Абе,цъфнала и вързала съм.
Вафличке,намери добър лекар и дано всичко се нареди при теб.Измъчи се цяла бременност и сега пак.Нека новата година е по-добра за теб и започне с решаването на проблема.
Иначе вече приличаме на човече.

Много Ви е хубаво бебенцето! Да е живо и здраво!❤
Извинявам се,ако Ви засегна по някакъв начин,изобщо не се стремя към това,но мъжът Ви не участва ли в отглеждането на бебето? Прави ми впечатление,че от Вас сякаш се очаква Вие да свършите всичката домакинска работа+гледане на бебе,а мъжа Ви се прибира от работа и до там? Съжалявам,ако бъркам,надявам се да съм в грешка…
Усеща се колко Ви е напрегнато или поне на мен така ми изглежда,но моля Ви наслаждавайте се на бебенцето Ви,не си го изкарвайте на него,то усеща тази енергия и може би става още по-неспокойно. 😔  Един ден ще се обърнете назад и сигурно ще Ви стане мъчно,че така сте преживели този период,вместо да му се радвате и гушкате, сте му мърморили… То най-малко иска да се чувствате така..😔
Съжалявам отново,ако нещо Ви засегна,но просто чета темата още откакто все още никоя мама не беше родила и всеки път като видя коментар от Вас ми става тъжно.
Надявам се да прекарате празниците добре и нещата,които Ви тормозят да са към своя край и да си отдъхнете и насладите на бебенцето Ви. 🥹🤗

# 697
Първата седмица помагаше много.Сега някой път нощно време го храни.Но като се уточним,че ако го поема аз,го нося в хола и той си спи през това време.Дали ще се оправим за половин час и ще заспи,дали ще стоя с него 3 часа,не разбира.А ако стане той,го държи при нас на леглото,като аз го сменям,правя му млякото и му го давам?зареждам печката и лягам.Но не спя.Чакам ако ме му стигне,да му направя още.
Като речем,че той си ляга от 7 най-късно,а аз лягам чак към 10 и 30-11ч.Отделно сутрин той се излежава с него до 7 и 30,а аз от най-късно 5 съм на крак.
Не че не му се радвам,обичам го,но просто майчинството не е моето.Не съм мечтала за деца,имам планове за кариера,а не за стоене вкъщи.Той много искаше дете и заради това все се подлагах на процедури.

# 698
Първата седмица помагаше много.Сега някой път нощно време го храни.Но като се уточним,че ако го поема аз,го нося в хола и той си спи през това време.Дали ще се оправим за половин час и ще заспи,дали ще стоя с него 3 часа,не разбира.А ако стане той,го държи при нас на леглото,като аз го сменям,правя му млякото и му го давам?зареждам печката и лягам.Но не спя.Чакам ако ме му стигне,да му направя още.
Като речем,че той си ляга от 7 най-късно,а аз лягам чак към 10 и 30-11ч.Отделно сутрин той се излежава с него до 7 и 30,а аз от най-късно 5 съм на крак.
Не че не му се радвам,обичам го,но просто майчинството не е моето.Не съм мечтала за деца,имам планове за кариера,а не за стоене вкъщи.Той много искаше дете и заради това все се подлагах на процедури.

Сега вече разбирам защо толкова Ви тежи,просто явно сте се разминали с половинката Ви..😕

# 699
Mommy, моето бебе е същото. Готово е да суче всеки път когато му предложа. И аз като го сложа върху мен като вариация на време по коремче, забожда глава и търси мляко. При ММ с голям кеф лежи по коремче върху него. Аз гледам да го слагам на всяко будуване, като в момента е около 2-3 минутки максимум и забожда глава. Важно е да се сложи в правилна позиция, ръчичките да са почти събрани под коремчето и така има опора да се надигне и да задържи главичката. Другото, което помага е да му показваш интересен за него предмет и да го движиш бавно в двете посоки, за да си завърта главичката.

Моето бебе качи 1400 гр първият месец и 1 кг вторият. Вече е на 2,5 месеца и все още има по 3-4 наакани памперса на денонощие, като поне един е с много материал. Но това го отдавам на лакомията му. Баткото по това време имаше периоди с 3-4 дни без да ака.

Isibel, ние сложихме ротавирусната и нямаше проблеми.

# 700
Момичета, вече трети ден има кафеникаво-розово зацапване след цитонамазка. Имам спомен, че и преди ми се е случвало. Този път беше много неприятно взимането на пробата и още при взимането имаше леко кървене. При вас случвало ли се е? Не знам защо изведнъж се притесних.

И една забавна история по повод моята счупена количка:
Скрит текст:
Обаждам се на ММ да му кажа, че ще трябва да си купуваме нова количка и бебето ще има голям коледен подарък. И той ме пита защо, при което аз отговарям “познай де”. Той с въодушевен тон ме пита сериозно “бременна ли си???!”. Смешното е, че дори не сме правили секс. Joy

# 701
Моята пък като е гладна и от баща си се опитва да суче. И раницата се опитва да яде

# 702
Lunatichka на никоя от нас, тук не й е работа да се бърка в чужди взаимоотношения, НО.... Колкото и да помага, в момента, в които ми каже, че съм некадърна и то при положение трудната бременност, проблемите с малкия и всички домакински задачи - ще го тресна с тигана по главата. Ако ти потрябва чувал, лопата и някой да копае - свирни, ще дойда до Плевен.
В последно време много съм се отчаяла от мъжете. Онзи ден, на моя му казах, че не мога да се справя с 4 деца и е време да започне да се държи като възрастен.
Лошото е, че в повечето случаи такова поведение е заложено още от майката. Тя го е научила някой все да му тича по г*за. И сега се притеснявам да не направя и моите момчета такива. После снахите да ме кълнат.
Не ти тежи майчинството!!! Тежи ти липсват на разбиране и адекватно съдействие. Не се залъгвай, да размяташ парцала и да мъкнеш дърва по цял ден не е майчинство. Това дете ще го гледаш най-много 2 години, след това кариерата започва. Наистина ми е много кофти за теб. Не си попаднала в правилното семейство, нямаш нужната подкрепа. Не се чувствай виновна, а най-вече не обвинявай детето. Имам чувството, че и ти се грижиш за възрастни деца, което ти тежи повече.
Извини ме, ако навлизам грубо в семейните ви отношения, но изказвам своето мнение. Тегли им по една майна и намери твоето спокойствие. Моите прозорци не са мити от 5 месеца. В този момент, за мен са важни базовите неща - децата /на първо място/, след това да сготвено, да са измити чиниите, да е пусната прахосмукачка и да имаме чисти дрехи. До там. Друго - ако имам време и желание. Когато малкия е крив и ми е все в ръцете - вечеряме филии с пастет и на които не му изнася да се оправя в живота. Майка ми постоянно ми мрънка, че все нещо не ми е оправено, но ако някой друг ми направи забележка, тя казва " Аз не съм отгледала слугиня". Ти също не си слугиня, ти си съпругата в семейството и родилка. Не си го причинявай сама, да се поставяй в позиция "целия свят зависи от мен", защото така ги учиш и това никога няма да се промени. А ти колко ще издържиш и изобщо нужно ли е. Живота не ни е даден, за да се мъчим, а да му се наслаждаваме. Ударих дълго словоизлияние, ама много ме жегна.

# 703
Съгласна съм с теб, Leylah, как така ще и казва, че е некадърна?? Като толкова му знае устата, да пробва сам да се грижи за бебето два дни и да види как е

# 704
Mommy, разсмя ме много твоя мъж. 🤣🤣🤣

Isibel, сложихме 1ва доза ротавирусна. Без проблеми.

При нас акането също е всеки ден по няколко пъти. Като се беше запекал 2 дни му беше много дискомфортно.

Лунатичке, твоя мъж си ляга в 7 ли? Лелее много рано. Защо той не мъкне дърва и не зарежда печката?

Иначе и аз се изнервям, че не е перфектно изчистено вкъщи, че нямам никакво свободно време.
Гледам да имам приоритети - децата, учене и спорт за баткото, готвене. Ако имам време чак тогава чистене, подреждане, пране, пазаруване. Вчера пица поръчах. Онази вечер в 1ч вечерта се къпах и оправях коса, нокти, косми, няма как, това ми е жизнено важно просто.
Искам да спя.. да чета книги, да гледам филми, ноо засега нямам време.

Бяхме вчера на коледна фотосесия. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт