ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 1

• 24 294
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
От кои памперси сте доволни? Отначало пробвахте ли с няколко вида, за да видите кое ще понесе на бебето или започнахте с един вид и с него си останахте? ☺

# 706
Момичета, един малко странен въпрос - пиете ли/ бихте ли пили Парацетамол при температура (докато кърмите) или оставяте организма да се бори? Може да изрека голяма глупост, но има ли връзка това ако не се приема парацетамол и се остави организмът да се бори с вируса - да се създадат по-бързо антитела, които да преминат през кърмата? Имам малко над 38 и се чудя дали да пия парацетамол.

# 707
Парацетамолът не е никакъв проблем при кърмене, от няколко лекари съм го чула това, дори не пречи, ако се дарява кърма. Той само симптомите подобрява така или иначе, не бори вирусите. Та ако ви помага, пийте го, не се мъчете. Ибупрофен също може при кърмене

# 708
Пия парацетамол.

От кои памперси сте доволни? Отначало пробвахте ли с няколко вида, за да видите кое ще понесе на бебето или започнахте с един вид и с него си останахте? ☺

Пуфис и Молфикс харесвам

В кой месец си? Откъде си? Simple Smile

# 709
BlackAngel ние до скоро ползвахме Памперс. Междувременно пробвах някакви, подариха ни ги от Германия, даже май го няма по нашите магазини, от които той се изрина. От 3 дни ползвам памперси .... Марката на Лили дрогерия Мама и бебе май бяха. Двойно по-евтини са /бяха на промоция 13лв, 46 бр./, няма обриви и не са ми пропускали, а аз не сменям през нощта. Мога да кажа, че съм доволна.

# 710
@vaflichka знам че и през тази трудност ще минеш,желая ти всичко да е наред и ако можем да помогнем с нещо сме насреща.@mommy22 каква  беше твоята количка че се счупи .@lunatichka ако твоя мъж мисли че ти си некадърна да заповяда вкъщи с 2 големи момчета който са с различни настроенията постоянно викат карат се,с едно бебче и аз.о и аз не съм лесна само дукато си отвори устата и много добре ще я затворя .ще видим след време как ще ти липсват моментите с Галинчо.При мен също не ми помага Баща им за нищо ,единственото нещо което прави е сутринта да сайта двете големи момчета на училище,и до там е с помощта.Пребира се все на телефона все нещо по работа и чака да му се сложи да му се вдигнем и си ляга да спинка че много уморен от рабоата.Щот аз цял ден краката си клатя.Бебето ако го вземе за 5/10 мин да подържи и почне ли да плаче го оставя.Аз не исках 3-то дете ,просто вече с две големи момчета и аз си работех някак си не ми се преминаваше отново всичко.Но след като разбрах че съм бременна нито венднъж не помислих да го махана и сега съм много щастлива след целя развой с Алекс че ми е жив здрав.Аз казах на баща им че искам да се разделим просто за мене няма смисъл от него не се разбираме и не вървят нещата .Той не иска да се разделяме но нищо не се променя в отношение и в помагане .Тежичко им идва наистина много психически повече мисля но като си видя децата и знам че и тва ще мине и се надявам най доброто те първа да предстой .Сега пожелавам на всичко мами лека и спокойна вечер.Пооплах ви се много и ме извенете но наистина напрежението и нервите ми дойдоха много и май просто имах нужда да споделя

# 711
Здравейте. Днес минахме първата ваксина срещу тетанус, дифтерия, коклюш. Малката нямаше температура, но след като се прибрахме беше див рев. Мисля, че крачето е болеше. Слава богу сега спи. Дано утре е весела и жизнена както винаги.
Вече е 5 кг и 56 см, но и взеха мерки с дрешки и пълен памперс, така аз си смятам, че е 4,9 кг. Първият месец наддаде с 850 гр, а сега с цял кг. Храня е с немско ам.
Вие сложихте ли ваксина срещу ротавируси?

# 712
Пия парацетамол.

Пуфис и Молфикс харесвам

В кой месец си? Откъде си? Simple Smile

В осми, след почти месец ми е датата за секциото, надявам се да дочака. 😬
От малък град съм,но живея във Варна. ☺

# 713
Странно, че с пълен памперс и с дрехи го мерят, при мен като отида на педиатър, ме карат да съблека бебето по памперс само и ако е пълен, да го сменя първо, имат си кошчета за памперси там

# 714
Вафличка, стискам палци каквото има да минава бързо! Ти си силна, но и ние сме тук!

Ние също ги мерим голички винаги. Първият месец наддадоха 1100 и 1200, вторият малкият 1200, а госпожицата 800г. Като се родиха мънички и с това мерене направо съм обсебена на тази тема. Тук казват, че момчетата трябва да наддават 30г на ден, а момичетата 20 поне. Но всяко бебе е различно, а и ако ги премеря преди и след ядене или пишкане нещата са други. Ще стана луда с тези грамчета.
На кърма сме все още и има достатъчно, но малката се дърпа, ако не е гърда и заспива често. Започнах да я храня просто по-често, не иска додаването на изцедена много. Явно иска начесто и малки порции. Иначе акаме честичко, два пъти на ден, малкият три може би.

Това, което споделяте явно е масово! Колкото ми помага моят приятел, понякога ме вбесява с телефона (все нещо да се свърши по работа или друго) - аз искам като мен ревне ли бебе да остави всичко и да дойде. И аз също използвах реплика ‘две бебета имам, не мога и теб да те възпитавам’ но това беше по повод, че ми каза ‘ами ако ти трябва нещо ми кажи’. А аз не искам за всичко да мърморя, за да стане. Трудно се става родител за някои! Иначе в 80% от времето е перфектен и му имам пълно доверие, но приоритизирането на задачите не ни е сила май май. Но и забелязвам, че това е доста масово явление. На доста мъже им писва понякога да помагат, после им минава разбира се, но търпението им е по-скромно като че ли.. но и моето спрямо него. Той сподели, че иска повече от моето внимание, явно малко му тежи, че съм изцяло с децата.
Абе… всеки с проблемите си! Да не се оплаквам, със сигурност нещата са доста по-добре от много от вас!

Ние по коремче обичаме, но защото започнах да им правя и леки масажчета. Да го свързват с хубаво!

Стискам палци да се оправят болежките, изправихте ми косите с тези последици от раждането. А на останалите търпение с проблемите и повече усмивки! Тези малки човечета не разбират какво ни е, търсят само нашата утеха!

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 01:30 от Джу06

# 715
Джу, как хубаво си го описала за търпението и приоритизирането на мъжете. 😊 И аз се ядосвам понякога, защото виждам че още не е изцяло осъзнал промяната и си мисли, че някои неща могат да са като преди, а то няма как да стане. "Любимо" ми е като питам внимателно да ми подаде или направи нещо, да ми отговори "Само секунда" и да си продължи да си пише вглъбено. Тая секунда никога не е секунда.

Пожелавам на всички да минат леко тези турбулентни фази и да няма раздели и караници.
На нас днес го пиша хубав и спокоен ден с много сън и почти никакъв рев. Вече знам, че трябва да се подготвя, утре да е коренно различно. 😊

# 716
Такива са си мъжете.Моят работи два на два.Изморява се,разбирам го.Но тия два дена,дето е вкъщи,си намира работа,която не е наложаща,само и само да не е вътре с детето.Пък и е малко мамино синче,а мама го е възпитала,че жените гледат децата.
Е сега съм станал от 3.Смених го,нахраних го,играхме си малко и в 4 и 10 го сложих при него на леглото.Изчистих в другите стаи,проветрих,пуснах една пералня наши дрехи,прах неговите на ръка,че са все наакани и напишкани(направо рани имам по кокалчетата от толкова пране),прибрах сухите чинии и разчистих хладилника.Сега пуша една цигара и влизам да мия най-идеално банята.Като се разсъмне малко,ще нахраня животните,ще прекарам дърва,направя цепленки и изхвърля боклука и памперсите.Тъкмо и то ще стане,за да го сменя,измия,нахраня и мъжо ще тръгне за работа.Катомси дойде свекървището в 2,ще готвя,събирам сухи дрехи,гладя и подреждам.Съседското дете днес става на годинка и ще правят рожден ден,та сме поканени в 16ч и време за почивка-йок.
Айде хубав ден и дано днес не го мъчи коремчето,че нямам сили в ръцете вече.

# 717
Като ви чета, се радвам, че съм с жена Rolling Eyes
Няма начин домакинството и детето да паднат изцяло върху мен. Не е заради пола дори, просто тя готви, а аз изобщо не мога, и ще умрем от глад, ако готвенето остане на мен Joy Във всеки един момент мога да ѝ връча бебето и да изчезна до следващото кърмене, или за целия ден. Тези неща са изгладени отдавна преди още да започнем да мислим за деца.

Сигурна съм, че някъде някой има и такъв мъж, де.

# 718
Лунатичка, за мен много увлекателно го описваш и много добре си представям ежедневието ти и желанието да е чисто и оправено. И аз имам силно такова желание и понякога се увличам в такива дейности за сметка на почивката. Аз лично пък ти се възхищавам, а и на всяка майка, че не само планираш, а и успяваш да свършиш толкова работа.
Аз вече гледам и със съвсем други очи майките в парка. Ако преди са били само жени с колички, сега вече виждам и разпознавам дали е кош за новородено или пък каква раница и знам колко им е коствало да се облекат и оправят да излезнат, а може би и колко се притесняват да не им ревне бебето навън.

# 719
Мами, суеверни ли сте? Днес сутринта чух кукумявка в близост или върху къщата. Сега умирам от страх, въпреки че знам, че е просто птица и може да кацне навсякъде.

Относно помощта от мъжа, с първото дете се справях съвсем сама с готвене, почистване и грижи за бебето. А бебето изобщо не спеше през нощта. Таткото почти не помагаше. Сега се чувствам много зле, че не мога да правя нито едно от всички тези неща и понякога изпадам в депресия. Общо взето се грижа за бебето от 8 ч до 18ч, като и баба ми идва да ми помага през това време. През нощта болките ми се засилват и не мога да се движа, така че го гледа друг. Но и това бебе е по-кротко и се събужда по 1-2 пъти.

Общи условия

Активация на акаунт