Течове от банята

• 650
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, преди 2 години закупихме апартамент, стротелство 2007., в малка кооперация,в Пловдив.
Проблемът обаче възникна много скоро с банята.Започнаха течове.Първо от вграденото казанче- ремонт.После от тръбите към бойлера.Всеки път теч в етажа под нас.Разбрахме че е имало течове и преди нас.Може ли съвет, как да се обследва цялата Вик канализация и къде , за да спрат тези течове в бъдеще.

# 1
Не се обследва, сменя се всичко и сте рахат. Обследване, ако е възможно, ще покажа къде В МОМЕНТА  има проблем, ама при компрометирани тръби утре ще е другаде.

# 2
Казанчето и меките връзки на бойлера са консумативи. Сменят се. Не разбрах какво общо има етажът под вас и цялата ВиК канализация.

# 3
А това означава ли сваляне на всички плочки, с къртене .
Не са меките връзки, а тръбите към тях.
Има мокри петна на тавана на съседите под нас

# 4
Няма как без къртене.  Но обикновено старите тръби се оставят и се слагат нови по каквито маршрути искате. Освен ако пътят съвпада, де. Просто не е задължително да се демонтират.

# 5
Благодаря.Само трябва да се намери читава фирма

# 6
Може и от сифона на пода да тече на съседите.

# 7
Оказа се че от някакава полипропиленова тръба към бойлера.Ще се кърти плочка, за да се смени.
Решихме да сменим ВИК тръбите , но нямам схема на банята .Знаете ли от къде да я намеря.
Двете с дъщеря ми сме, не знам дали ще се справим с такъв ремонт без мъжко присъствие.

# 8
ВиК тръбите не е нужно да се сменят, просто се пускат нови, схема не ви трябва. Извикайте майстор, това няма как да го направите със сигурност. Но това си е бая ремонт - тръби, плочки...

# 9
# 10
  • София
Оказа се че от някакава полипропиленова тръба към бойлера.Ще се кърти плочка, за да се смени.
Решихме да сменим ВИК тръбите , но нямам схема на банята .Знаете ли от къде да я намеря.
Двете с дъщеря ми сме, не знам дали ще се справим с такъв ремонт без мъжко присъствие.
Схемата на тръбите е проста. Вървят по най-прекия път от вертикалните щрангове и водомерите. За къртенето на плочките, независимо кой го прави, се изрязват фугите със специална чегърталка за фуги или с ел. инструмент: https://www.onlinemashini.bg/elektricheski-oscilator-tolsen-79558/67224. После се разбива нужната плочка. Така няма да де увредят съседните плочки, които не е нужно да се махат.

# 11
Много благодаря.
Оказа се че гъвкавата връзка за студена вода на бойлера, която влиза в полипропиленовата тръба в стената - тази сглобка  се е разрушила.Не знам от какво, но отвън не течеше вода , а вътре в стената.Сменихме я и сега наблюдаваме.
Не знам как се случва това.
Сигурно ще сменим и ВИК тръбите.

# 12
Гумичките се премачкват с времето и започват да пропускат. Меките връзки е добре да се сменят, особено на горещата вода, на няколко години.
Не мисля, че за проблем с мека връзка е нужно смяна на цялата инсталация.

# 13
Не знам дали е само това, защото апартаментът под нас , таваните в помещенията около банята са в ужасно състояние.
Съседката не живее постоянно там и не се знае  от кога и как.
Прибира се след 2 мес. и вижда всичко това.
Казва че и при предишния собственик е имало течове и са се карали.
А при нас само голямо петно на стената на стаята  зад бойлера.

# 14
Еми значи си е текло бая дълго от бойлера.
Нещо не разбрах на кой как му тече и защо точно от вас?
В нас имаше мокро петно от кооперация на калкан до нас, два-три етажа по-нагоре, бяха се наводнили, на самата стена няма тръби. Нямам идея как е стигнала водата до там, ама на мокро беше доста време.

Общи условия

Активация на акаунт