Каране на колело

• 366
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте,
Имам една седмица да се науча да карам колело? Дали може да ме посъветвате нещо? Има ли колела или скутери на три колела? Мога ли да сложа помощни колела на колело за възрастен?
Като дете така и не се научих, сега ме е страх, но е наистина важно.... Всякакви съвети и окуражителни думи са добре дошли

# 1
Вземете колело, при което от седнало положение краката стъпват на земята и го карайте като баланс байк известно време.
При карането на колело има няколко действията, които трябва да се усвоят едновременно - тръгване, въртене на педалите, пазене на равновесие, управление, спиране. Това се оказва твърде сложно за хора с определени състояния като дислексия, дискалкулия или диспраксия. А на тези, които успяват им е нужно много повече време. Помощни колелета обаче не слагат на колелета с размер на гумата над 18-20". Самите помощни колелца правят велосипеда по-нестабилен.

# 2
И защо само една седмица?
Ако е за работа, има такива с 3 колела, в чужбина съм виждала пощенските служители да карат такива.

Иначе да се научиш, ще се научиш, но... бързай бавно.
Моят дядо се научи на 73 години. 🙂

# 3
Е къде са тези с три колела? Как се казват?
За работа ми трябва и на мен
Другият вариант е малък скутер, за който не ми трябва книжка, но и там ще трябва да се уча да пазя равновесие

# 4
  • София/Севлиево
И аз искам колело на три колела Simple Smile Мога да карам колело,но ме е страх, особено в града.Имам малко проблеми с вестибуларния апарат и съвсем не смея да тръгна по улиците на велосипед.

# 5
Ето триколка.
https://bazar.bg/obiava-38236774/7-skorosti-2-spirachki-nova-tri … stni-samo-2-broia
Куриер ли ще ставаш? С това ще е тромаво... С тротинетка още по-трудно.
Взимай един приятел за подкрепа, за един ден ще се научиш.

# 6
Зависи в коя страна живееш. С 3 колела съм виждала в Германия. В Италия има подобни за туристи с 4 колела, не стават за работа.

Ако идеш в специализиран магазин за велосипеди, ще ти дадат подходящи съвети. Или в интернет.
Но според мен потърси друг начин да се придвижваш дотам, където ти е необходимо, докато се научиш. Моя позната си счупи крак от много бързане да се научи.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 20:06 от Valerie R

# 7
Куриер, да
Не мога да намеря друга работа
Защо мислиш, че с триколка ще е трудно? Аз вече мислих и да я поръчвам

# 8
Куриер, да
Не мога да намеря друга работа
Защо мислиш, че с триколка ще е трудно? Аз вече мислих и да я поръчвам
Защото не е маневрена. А ако сефте ще се качваш, доста време ще мине да си уверена с такива нещо на пътя и с багаж на гърба...
За кой град това?

# 9
За чужбина, ама няма да карам в центъра, мисля да се придържам към по-крайните квартали където е по-спокойно, има широки ленти за колоездачите

# 10
Иди в някой училищен двор с колелото и се опитвай да тръгнеш. Имай предвид, че пазенето на равновесие не значи, че кормилото ще е неподвижно, а тъкмо обратното, то ти помага да пазиш равновесие, както ходещият по въже има чадърче.
Друго, което може да ти се стори странно, че като караш по-бързо, по-лесно ще задържиш равновесието.
Ако усещаш, че изгубваш равновесие, спирай, помагай си с краката, сложи ниска седалка, макар, че с ниска е по-трудно, но пък няма да имаш страх.
За един ден ще се научиш. Но после ти трябва време да придобиеш самочувствие. Аз, в началото, когато трябваше да мина по трудни пътища, примерно  тесен участък, мостче, покрай локви, стени, и се чувствам неуверена, спирам, ходя с колелото и пак се качвам. Постепенно ще усетиш, че вече няма нужда да слизаш и можеш да си правиш всичко с колелото.

# 11
  • София
Идеята за училището е добра, защото там теренът е равен и асфалтиран. Това е едно от най-важните неща в началото - равен терен. Избягвай черни пътища, баири.

# 12
  • София
Давам акъл, като човек който НЕ може да кара колело. Няма да се научиш за една седмица, още по-малко ниво като за куриер.
Една триколка е над 1500 лева, търсила съм.

# 13
Ако ти трябва бързина и маневреност няма да стане с три гуми. Не е трудно на две гуми. Ще паднеш няколко пъти, ама ще намериш баланса.

# 14
Изобщо няма как да стигне ниво на владеене на колелото и безопасно каране по улици и велоалеи за една седмица. Мога да карам колело, учила съм се като на чуждо, на мен не ми купиха. И сега карам понякога колелото на някое от децата, но да се впусна в уличното движение си е рисковано, защото нямам изградени навици да карам колело в движението.
Препоръчвам на автора да намери друг вариант, докато се учи. Нови умения се усвояват, но не става от днес за утре дори и кола да караш.

Общи условия

Активация на акаунт