Индукционни котлони, тема 3

• 9 673
  • 200
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Радвам се, че съм помогнала! На мен пък ми беше полезно да науча от вас за новите стъкла на Тека, защото това не го пише по онлайн магазините.

# 76
  • София
Скрит текст:

Някой открил ли е малък индукционен плот на Бош да предложи?

Да, ето:

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pxx375fb1e - със сдвояване на зоните

https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pib-375-fb-1e - по-бюджетен, без сдвояване на зоните

И двата са с много удобно управление, с директно избиране и 17 степени на мощност.
Някой открил ли е малък индукционен плот на Бош да предложи?

Има ли някой, който да е сложил индукц. плот - двойка котлони хоризонтално
Благодаря на отзовалите се!

За можене - може, но се запитайте какъв е смисълът от това упражнение. То има само минуси. Аз не виждам нито един плюс.

Първо, плотът ще стои грозно, защото профилът му е направен за вертикално позициониране. Ако го поставите хоризонтално, страничният ръб, облицован с лайстна, ще дойде отпред, а скосяването, предвидено да е отпред, ще дойде отляво или отдясно, в зависимост от това накъде го завъртите.

Второ, цифрите на дисплея, както и тези, отпечатани на лентата за степените, ще са обърнати настрани, което наистина би било неудобно. Освен това, т.нар. „слайдер“ е удобен именно, защото е хоризонтален, но ако обърнете плота, той ще стане вертикален и съответно - неудобен.

Трето, както и Кубратова каза, обърнатата „двойка“ заема място, колкото за плот „тройка“ или „четворка“, така че смисълът да вземете „двойка“ и да я обърнете е нулев. По-добре вземете „тройка“ или „четворка“ - и без това цената им е подобна.

Здравейте, бих искала да помоля за съвет за двойка плот обърнат хоризонтално. Нямам избор, тъй като кухнята е нестандартна и тази част от плота, на която ще се монтира котлон е широка 45см, т.е може да се постави само двойка обърната настрани.
Бихте ли ми препоръчали модел, който няма да е свръхнеудобен за ползване по този начин? Ако няма такъв, може ли поне препоръка за добър котлон двойка до към 500, 600лв.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 15:46 от Niffi

# 77
Ние сме с хоризонтално поставени котлони - едно от най-добрите ни решения. Реално имаме непрекъснат работен плот, което при малка кухня е голям +. Слагаме си дъска пред тях и е много удобно при готвене.
Скрит текст:

Временно живяхме в друг апартамент с вертикални и ни беше много неудобно. Рядко пускаме двата едновременно, но ако се наложи, за да сложиш нещо в задния, трябва да обиколиш отстрани, за да не падне в предния. При опитване, също. Губи се работно място, сега можем, когато бързаме, двамата с мъжа ми да работим едновременно. Той да кажем си реже и слага нещо на котлоните, аз до него режа салата, без да се бутаме, защото цялата предна площ на плота е на наше разположение.

Този е нашият, с 2 еднакви по размер зони. Няма лайстни и както и да се сложи изглежда отстрани еднакво. Не сме изпитвали дискомфорт заради странично обърнати цифри. Големи са и въобще не се замисляме.

Преди време сменихме плота и имахме възможност да обърнем отвора, но и двамата бяхме единодушни и пак го направихме хоризонтален.

# 78
Здравейте, аз съм нов във форума и през цялата вечер чета мнения от различни теми с цел да науча повече за домакинските уреди.
В момента съм в процес на обзавеждане на първият ми апартамент и досега не ми се налагаше да се интересувам повече от кухненските уреди, а жена ми още повече не разбира и реших да се допитам до вас.

Оглеждам се за индукционен котлон, двойка. Засега се интересувам от марката Тека, но съм отворен за други възможности, ако си заслужават. От думи на познати, разбрах че известните немски марки се произвеждат масово в Румъния и Турция, но качеството им не е "немско". Това е основната причина да се насоча към марката Тека.
https://www.teka.com/bg-bg/produkt/izs-34700-slidecooking_112530001/

Бюджета е до 1000лв.

# 79
  • На брега на реката
Аз имам този Бош и съм много доволна:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-pxx375fb1e
Ето и още един хубав плот:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-neff-t63tdx1l0

В постоянното и жилище, имам Тека, но 4-ка и имам забележки. Самоизключва се понякога.
Ако избирах сега,  щеше да е между Бош и Нефф.

# 80
  • на дъното
За въпроса 2-ка хоризонтални мога да кажа мое мнение,че е много по удобно от вертикални.В момента сме новодомци кухнята е от IKEA,като я поръчахме с техни хладилник,съдомиялна и котлони.В стария апартамент се протягох за да готвя примерно на задния котлон и се цапаше предния понякога.

# 81
  • София

О, благодаря, точно този модел Бош гледах вчера и щях да го пускам с молба за мнение.

# 82
  • София
Скрит текст:
Здравейте, аз съм нов във форума и през цялата вечер чета мнения от различни теми с цел да науча повече за домакинските уреди.
В момента съм в процес на обзавеждане на първият ми апартамент и досега не ми се налагаше да се интересувам повече от кухненските уреди, а жена ми още повече не разбира и реших да се допитам до вас.

Оглеждам се за индукционен котлон, двойка. Засега се интересувам от марката Тека, но съм отворен за други възможности, ако си заслужават.
От думи на познати, разбрах че известните немски марки се произвеждат масово в Румъния и Турция, но качеството им не е "немско". Това е основната причина да се насоча към марката Тека.
https://www.teka.com/bg-bg/produkt/izs-34700-slidecooking_112530001/

Бюджета е до 1000лв.

Грешно сте разбрали, в Румъния и Турция масово се произвеждат НЕизвестните „немски“ марки от сорта на разни имена с „-щайн“, „-берг“, „-хоф“ и т.н., както и придобитите от Беко марки Грундиг и други не толкова известни някогашни немски марки.

Немското качество е резултат от работата на немските собственици на фирми като Bosch, Miele и Liebherr и не зависи от географското положение на фабриката или етническия произход на работниците.

Всъщност, тези три фирми са единствените останали големи немски производители на техника. И трите все още произвеждат част от уредите си в Германия. Тека също е немска фирма, но почти всичките ѝ уреди се правят извън страната и за разлика от горните, продава много уреди, произведени от външни фирми, включително турските Беко и Вестел.

Що се отнася до плотовете, именно този на Тека буди съмнения в качеството. По-горе беше споделена информация относно стъклокерамиката, използвана в плотовете на марката. Индукционната техника се поръчва от друга немска фирма, която обаче напоследък прехърля голяма част от производството си в Китай.

Бош сами произвеждат индукционната си техника, а плотовете им се произвеждат само в Испания и Германия. Аз бих заложила на някой от моделите, препоръчани от Буболина - и двата се произвеждат в испанския завод на Бош и имат маркови стъкла от Schott Ceran (това все пак трябва да се провери в магазина).

# 83
  • на Мелмак
Явно се е променило качеството на Тека. Имам индукция на повече от 10г и съм много доволна. И свекърва ми си взе преди година, две и тя е доволна.
Бубе, съжалявам, че му се ядосваш Hug

# 84
  • На брега на реката
Ети, вече не му се ядосвам, че ползвам повече кукъра, ама преди си беше гадничко.
Степените не се регулираха с докосване, както трябва. Ако искаш да стане на 5-та степен, трябва да пъзгаш за да го нацелиш и то няколко пъти. Ако съм сложила тенджерата под налягане и съм включила таймера да отброява, след като е вдигнала налягане и котлона е решил да се самоизключи, не мога да разбера, колко време е минало и кога точно е изключил, за да знам дали се е сготвило яденето, че и си шетам междувременно. Поради тези причини, за другото жилище, взех посочения Бош и съм много доволна.
Керамиката и на двата плота е Schott Ceran.  Боша го поръчах от Техномикс преди година и половина и наистина е произведен в Испания.  
Теката е на 5 години.

# 85
Момичета, може ли мнение за този котлон?
https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Indukcionen- … J61RBB5E/p/703358
 Как ви се вижда? За първи път ще си взимам индукционен, но се чудя дали няма да сгреша? Не е ли по-сложно с избора на съдове за готвене? В момента съм се зарибила да си купувам съдове от материали, които не са вредни, та в този ред на мисли ще се радвам някой да сподели опит и препоръки.

# 86
  • София
Момичета, може ли мнение за този котлон?
https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Indukcionen- … J61RBB5E/p/703358
 Как ви се вижда? За първи път ще си взимам индукционен, но се чудя дали няма да сгреша? Не е ли по-сложно с избора на съдове за готвене? В момента съм се зарибила да си купувам съдове от материали, които не са вредни, та в този ред на мисли ще се радвам някой да сподели опит и препоръки.

Плотът е хубав и промоцията е добра. Последната модификация на модела обаче е с друго стъкло. Стъклото с лого на Schott Ceran е за предпочитане, затова е добре да отидете до магазина, за да видите точно какво купувате.

Що се отнася до съдовете, винаги съм ползвала тенджери само от неръждаема стомана, така че не съм имала проблем нито с прехода към индукция, нито с опасения за нещо вредно. Имам и 1-2 емайлирани съда, които също са безвредни.

От разпространените материали за съдове, вреден е само алуминият, който и без това не работи с индукционните котлони. Съществуват алуминиеви съдове, които уж са пригодени за индукция, но те не работят добре и не ги препоръчвам.

Имам два тигана с незалепващо покритие, от които съм доволна - от тези:
https://aeg-housewares.com/bg-bg/kolektsiia/detail/tigan-24cm

# 87
Съществуват алуминиеви съдове, които уж са пригодени за индукция, но те не работят добре и не ги препоръчвам.

Не работят добре евтините китайци. По скъпите като Pyrex работят добре

# 88
  • София
Съществуват алуминиеви съдове, които уж са пригодени за индукция, но те не работят добре и не ги препоръчвам.

Не работят добре евтините китайци. По скъпите като Pyrex работят добре

Така де, аз също посочих едни от по-скъпите, които работят добре. При хубавите тигани цялото дъно е от стомана, а при евтините отдолу просто е „лепната“ една тънка стоменена решетчица, която не само не може да генерира достатъчно топлинна енергия, ами и понякога се отлепва. Незалепващото покритие на скъпите тигани също е по-добро.

# 89
Има едни метални плоскости, мисля, че в Метро, които се слагат върху котлона, и над тях може да използваш вскякаъв съд, дори и да не е подходящ за индукционен котлон.

Общи условия

Активация на акаунт