Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 223
  • 368
  •   1
Отговори
# 45
  • София, България
kristina.d , съжалявам много за това, през което минаваш. Дано е за добро всичко и да се чувстваш съвсем скоро отново пълноценен човек! Ти си добра майка и това е достатъчно за детето ти на този етап Hug

Ох P.M. Много неприятно. Имам братовчедка преди години така си изби двата предни зъба и нямаше. Но после поникнаха постоянните и всичко вече беше наред. Дано нямате проблеми с изникване на ново след години.

Like_Smoke в Пъзел Младост 4 при Диди водя големият ми син от 5 години, сега и Иво беше вече веднъж. Декември за рождения ден пак ще ходи, да видим дали ще помни с лошо.

# 46
Здравейте, момичета, отдавна не съм се включвала, но ви изчетох. Калоян вече е на година и е доста палаво дете. Яде си всичко, прави опити да ходи и много бели. Секунда не мога вече да го оставя сам. Миналата седмици бяхме да му правят снимка, защото имахме съмнения за погълнато пърченце пластмаса, слава Богу всичко беше наред и беше фалшива тревога.
За мамите, които ще си карат втората година майчинство, имам въпрос. Кога поддавате декларацията и кога изтича първата година? Направо се обърках на термина ли или на рождения ден. Ще ви бъда наистина благодарна, защото навсякъде пише различни неща…
На всички рожденици пожелавам да са здрави, щастливи и палави. ❤

# 47
Понеже прочетох в една група, че втората година влиза от термина, попитах на работа и ми потвърдиха, че е така. Аз родих преждевременно 1 месец и се зарадвах, защото така още 1 месец ще съм на високото обезщетение. Ема направи 1 годинка на 15.11. и все още не съм отишла да попълня документи за втората година, но ще го направя другата седмица. Simple Smile

# 48
Понеже прочетох в една група, че втората година влиза от термина, попитах на работа и ми потвърдиха, че е така. Аз родих преждевременно 1 месец и се зарадвах, защото така още 1 месец ще съм на високото обезщетение. Ема направи 1 годинка на 15.11. и все още не съм отишла да попълня документи за втората година, но ще го направя другата седмица. Simple Smile

Аз също родих месец по-рано, термина ми беше на 05.12, но родих на 02.11. Днес попълних декларацията и се надявам да не е проблем и да я входират в срок. Сега не знам дали декември ще ми изплатят целия ноември, но ще разбера де.

# 49
Вече подадох попълнена декларация. Казаха ми, че майчинството първата година изтича на 21 декември, а терминът ми по документи беше 23. Не знам откъде идват тези 2 дни разлика.

Много се надявам да приемат малката на ясла следващата годинина през майските класирания, но като знам, че е с минимални точки, ще трябва да мислим варианти за платена ясла. Първоначално мислех да действаме с детегледачка. Обаче от една страна тя е супер контактна и постоянно търси други деца, от друга - имах срещи с няколко детегледачки, техните изисквания към нас са повече от моите към тях. Едната дама живее на около 350 метра от вкъщи, но държи да й осигурим паркомясто на улицата. Имаме подземен гараж в кооперацията, но не иска да вкарва и изкарва колата. Друга не иска да фиксираме дни и часове за ангажимента, а всеки понеделник тя да ми пише кога е свободна и аз да се съобразя. Голямо приключение е.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 08:56 от Like_Smoke

# 50
Здравейте и от мен!
И аз не пиша често, но нямам никакво време.
Моите зверчета също наближават годинка (на 01.12). Единият ходи подпрян по мебелите, другият - лази и все още не се изправя сам.
Сутрин като се събуди единият, веднага бърза да повика другия. Голяма радост е когато се видят будни, сякаш не са се виждали със седмици.
Единият е кротък и спокоен, и може поне половин час да разглежда една и съща играчка, а другият (той ходи) е много бърз и активен и играчката в ръцете на брат му винаги е най-интересната. Simple Smile Тогава започава едно дърпане на играчката, писъци и рев. Иначе не се сещат за мен. Търсят ме само когато са гладни Simple Smile
Често си харесват някоя вещ и разглеждат с интерес. Миналата неделя падна голяма игра и смях с един грейпфрут, туркулнал се по погрешка от кухненски плот.  А раниците на братята им са направо магнит за тях. Видят ли ги  да ги отварят и да бъркат вътре, оставят каквото правят и веднага се втурват към тях.

Аз ще си ги гледам и втората година и затова не сме търсели ясли. Но пък ми е любопитно колко струва детегледачка (почасово).... 
За рожденния им ден най-вероятно ще съберем приятели в ресторант. Ние често излизаме и ги взимаме с нас, свикнали са да пребивават навсякъде.
Много си харесват храната от кухнята, не са претенциозни. Все още донамачквам храната, обаче, защото имат само по 5-6 зъба.
Предстои да поставим коледната окраса другата събота и неделя, да видим, колко ще оцелее Simple Smile
Пожелавам всички дечица и семействата им да са здрави!

# 51
Импосибел, при вас звучи като купонът да е нон-стоп Simple Smile Много весел рожден ден пожелавам.

Относно заплащането почасово за детегледачка - средно е по 15лв на час. Повечето не гледат детето/децата, ако са болни, защото се грижат за още някое дете и така се намалява риска от прехвърляне на зарази. Също при някои цената за вечерен ангажимент е по-висока - примерно след 20ч и след това изискват покриване на такси, ако не са с личен автомобил. Не всички поемат ангажименти през уикенда. Абе, голяма Одисея е да си намерите човек, който вие да харесате, детето да хареса и той да ви хареса, а условията да ви съвпаднат.

# 52
Хаха, точно за събота вечер имах предвид.
Купон е, добре че съм над нещата Simple Smile

# 53
Момичета, при първо ходене за детска кухня не се носи нищо, нали? Сетила съм се да питам.. утре сутринта трябва да ходя. Grinning Мисля си, че питах и казаха не, ама не съм сигурна. Да не се окаже, че трябва да нося 3 бурканчета, че ги дадох всичките 30 като ходих да записвам Ема. От кухнята майка на ул. Белмекен 13 ще я взимам, ако има значение. Blush Вашите кухни от колко до колко часа раздават храната, че и това не съм снимала. Една позната ми каза от 11.30 ч. до 12.30 ч. Тя е в Надежда, но вероятно и другите са горе-долу в тези часове. Blush

# 54
  • София
Носят се Боби, три бурканчета и три капачета, поне при нас в дружба се носи. Часа също е различен, при нас е 11:20-11:50, даже във всеки пункт е различно в квартала. Звънни да питаш

# 55
При нас във Възраждане не искаха бурканчета при първото ходене и часът е 11.30-12.30 - всеки последен петък от месеца не работят, води се санитарен.
Аз ще избутам и декември в опити малката да прояде от тази кухня и от януари ще я отпиша. Досега е изяла само 2 супи изцяло и то на два пъти, не наведнъж. Десертите не ги давам, защото досега бяха вода с нишесте. Основните също ги плюе и в крайна сметка се оказва, че хем бързам да отидем да вземем храната - на 5 минути е, но с това обличане и събличане в студения сезон ми писва, хем ги хвърлям и пак готвя.

Мисля, че няма проблем да я запиша пак след няколко месеца с надежда, че нейният бейби гурме момент ще отмине.

# 56
Благодаря ви. Звъннах ама дори не ми доизслушаха въпроса. Явно решиха, че ще питам за часа, направо изстреляха между 11.30 и 12.00 ч. и треснаха телефона. С "прекрасно отношение" започваме от самото начало. Grinning Така или иначе нямам бурканчета, ще отида така пък дано не искат. 30-те ги взех чак от Горубляне, не знам къде ще търся 3 броя ако се окаже, че ще искат.

Аз снощи тръгнах да плащам за януари обаче се спрях точно с тази цел. Първо да видя ще яде ли въобще. Blush

# 57
Боби, знам, че им трябва време да свикнат на бебоците с кухнята. Поне на повечето. Аз още разчитам, че ще прояде. Най-малкото има неща, които вкъщи не готвим - боб, зеле със свинско, пилешко месо - последното не го ям и съответно не го приготвям.

Все си мисля, че я разглезих, защото й приготвям наистина вкусни ястия с качествено месо, с масло, десертите са с мляко и ванилия, канела и т.н. Съответно тя свикна на по-комплексни вкусове и сега кухнята й се струва безвкусна. Аз ги пробвам нещата - има откровено гадни, но има и поносими. Добавям им малко сол, понякога малко масло, сирене, за да хапне поне половината.

# 58
Аз съм много доволна от първия ден с кухня. Не ми искаха бурканчета. На обяд дадох основното (тиквички с ориз), следобяд дадох десерта (крем ванилия), а за вечеря ще дам супата (фиде със сирене). Днес така ще процедирам като първо пробване. Много й харесаха основното и десерта и си изяде всичко. Опитах малко от основното и на мен ми хареса. Grinning Дано все така да й допада храната.

# 59
Здравейте момичета, надявам се всички са добре и децата растат.
Моето момиче навърши годинка миналата седмица, не ходи но се подбира и прави с опора няколко крачки. Но тя продължава да се събужда вечер минимум по 1 път и докато не и дадем мляко не спира да крещи и плаче. И е откровено гладна, изпива 200мл мляко. През деня правим какво ли не да я накараме да яде повече, тя просто отказва. И няма шанс да я насиля - плюе или повръща след това. Не знам какво да правим вече, всеки ми казва че не е нормално още да се буди за мляко.

Общи условия

Активация на акаунт