Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 16 261
  • 368
  •   1
Отговори
# 60
Тори, в колко се буди за мляко? В колко й е последното ядене и какво е?
Когато махнах нощното хранене, започнах да намалявам с по 30 мл през две-три вечери и така докато остана съвсм малко количество. През това време тя почна да хапва повече през деня.

# 61
  • Somewhere beyond the moon and stars
Тори, аз просто бих ѝ давала млякото, щом го иска и има нужда. Ако яде разумно количество през деня и не ѝ пречи. Винаги можете да опитате да вкарате още едно твърдо хранене, точно преди сън.
Впрочем моето детенце също се буди нощем, с глад.
Някои деца по-дълго пият мляко, ще се откаже в един момент естествено.
Може през нощта да спи по-дълго и да огладнява. Не мисля, че има нещо ненормално, говорим за едногодишно дете все пак.

# 62
Тори, в колко се буди за мляко? В колко й е последното ядене и какво е?
Когато махнах нощното хранене, започнах да намалявам с по 30 мл през две-три вечери и така докато остана съвсм малко количество. През това време тя почна да хапва повече през деня.

Обикновено заспива към 19-19:30, като последното твърдо хранене е в 18ч, къпем я и преди заспиване мляко. След това се буди между 2:30-5ч и става окончателно между 6-7ч

# 63
Тори, нормално е да се буди и да е гладна. Мога да ти кажа аз какво правя, ти прецени дали би пробвала.
Детето вечеря твърда храна около 19-19.30 часа - изяжда приблизително 200 грама и ако е наистина гладна, може да погризка още нещо малко - кашкавал, зеленчук.
До 20.30 е в леглото и е заспала.

Към 22.30-23.00 й даваме 200 мл АМ. Не я будим, тя си спи. Просто я взимаме и й даваме бутилката. Изпива я също цялата. И по този начин закусва чак сутринта към 8ч.

Ако искаш, пробвай да включиш едно такова хранене - dream feed, пак се води нощно, но е във време поносимо за родителите и техния сън. През нощта бих дала само биберон, ако се събуди. За седмица време би могло да се види дали сработва.

# 64
Ще пробваме така… Мерси много

# 65
  • Сливен
При нашият син режима е следният.
-05:30/06:00 АМ
-09:00 закуска
-12-12:30 Обяд
16:30 каша с плод, кисел или нещо друго
-19-19:30 Ам - нещо започна да го отказва и вместо 7 лъжички, изпива 6
-Заспива към 21 - 21:30
Това е.
Педиатърката ни се пенсионира и сега се прехвърляме при друга, и тримата. Та ще видя, какво ще давам за вечеря, но определено виждам, че млякото вечер  го отказва.

# 66
LikeSmoke, dream feed-a ок ли е на тази възраст? Някъде назад във времето, ми е попаднала статия за храненето по време на сън, бяха писали, че не е ок да ядат спейки след 5-6месец, защото с порастването, им се притъпявал сукателния рефлекс и можело да се задавят спейки...

Питам, понеже моят господин яде последно в 20ч и сутринта чак в 7:30/8 (всички хранения са заместени).. Чудила съм се в дните, в които не е приел достатъчно храна (зъби го мъчат), дали да не му дам през нощта мляко, ама мисълта да го будя нощно време, ме кара да сънувам кошмари будна 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😃

# 67
На мен ми се иска да има поне някакво мляко. За закуска пие 100 мл и нещо твърдо за хапване. И другото е 200 мл преди да легна аз. Моята не е от най-хапващите, но не съм убедена, че ще изкара до сутринта с последно хапване в 19ч. Но със сигурност нямам намерение да давам мляко през нощта или сутрин в 6 Simple Smile Така всички спим до 7-7.30, което ни устройва.

# 68
  • София
При нашият син режима е следният.
-05:30/06:00 АМ
-09:00 закуска
-12-12:30 Обяд
16:30 каша с плод, кисел или нещо друго
-19-19:30 Ам - нещо започна да го отказва и вместо 7 лъжички, изпива 6
-Заспива към 21 - 21:30
Това е.
Педиатърката ни се пенсионира и сега се прехвърляме при друга, и тримата. Та ще видя, какво ще давам за вечеря, но определено виждам, че млякото вечер  го отказва.

Моя съвет е да си вечеря в 19:30 и вече преди сън 5-6 лъжички АМ.

Хайде и нашият рожден ден мина, беше много спокоен и весел,  хвана си музикален инструмент на прощапулника, а след два дни беше големият купон с кръщене и рожден ден.

Иначе все още си пие два пъти АМ, преди сън и към 6-7 сутринта, това сутрешното трябва да го махна, ама ми е по лесно с оправяне за училище на баткото, ама сега по празниците мисля да го махна. Иначе си закусва към 10, обядва в 13:30, СЗ в 16:00 и вечеря към 19:30

# 69
На мен ми се иска да има поне някакво мляко. За закуска пие 100 мл и нещо твърдо за хапване. И другото е 200 мл преди да легна аз. Моята не е от най-хапващите, но не съм убедена, че ще изкара до сутринта с последно хапване в 19ч. Но със сигурност нямам намерение да давам мляко през нощта или сутрин в 6 Simple Smile Така всички спим до 7-7.30, което ни устройва.

На млякото и аз държа, даже сме взели 3ка за над 12м вече. Просто слагам мляко на прах в закуската му (днес например овесени трици с плодово пюре преседяли нощта, като ги смесих с малко мляко, останалото го изпи).
В дните с големи разходки (от 3 седмици не ползвам количка,че е голям мерака му да върви) има едно мляко преди следобедния сън, все едно протеин след тренировка 🤣🤣🤣
За вечеря яде различни крем супички, меша ги с малко каша и пак с мляко.

Пък при вас щом dream feed-a върши работа, не го спирай. Важно е всички да са отпочинали и щастливи ✌️🍀

# 70
Малкия стана вчера на годинка 🥰 Започна последния месец да сяда сам, след това да пълзи и сега се изправя.
За храната, аз го кърмя още, не иска чаши или шишета (понякога пие вода от чаша 10-20мл само ). Кърмя го през деня като съм почивка 5 пъти, а когато работя 4. През нощта не искам дори да коментирам, защото заради този скок в растежа и зъби от известно време е трудно (става на 1-2 часа и не заспива без мен), но каквото такова. Ще мине. Яде иначе сутрин, обед, следобед пюре а вечер каквото ние ядем, понеже ако на обяд му дам парчета, яде много много малко.
Започна да казва мама, папа, баба, уау, имитира куче и котка 🤣 Абе голяма работа е ❤

# 71
Момичета, вашите мъници какви обувки носят в това време?
Моят още се подвизава с едни кожени адидаси, обаче нещо ми се струва, че не може да ходи много свободно с тях, а и не мисля, че му пазят топло..
Вчера бяхме в мола да търсим обувки, обачееееее или много корави подметки, или ММ не ги харесва🤣
Ако може, дайте по една снимка, или само името на модела обувки, че сме в чуденка и двамата с мъжо🤣🤣

Редактирам: добавям снимка, на обувките на дребния.

# 72
За прохождане взехме на Biomecanics, изкара есента с тях. Вкъщи е с пантофи на Колев и Колев.
Сега вече като ходи уверено, поръчах ботуши от декатлон, но са й големи и много трудно ходи с тях. Макар че в това време почти не ходи навън.
Обмислям да й взема ботуши на Primigi, все пак да си има зимни обувки. Добри отзиви чувам за тях.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 11:31 от tsv.ivanovaa

# 73
  • София
Аууу имахме тези адидаси абсурд беше да ходи с тях. После взехме едни на КиК, уж мека подметка, уж всичко точно, но това дете не можеше навън да върви с тях, направо ужас беше... Докато се усетя че са му тесни минаха няколко седмици. Та една съфорумка ме светна за DD step, отидохме в Мл 4 в магазина им и мерихме различни, просто тича с тях това дете. Хем са зимни, с подплата, хем не са прекалено високи, Абе топ са.Та мерете на място от мен съвет

# 74
Аз все още не съм купила обувки за навън, защото Ема все още не е проходила. Обувам й едни бебешки ботушчета с мека платнена подметка. Вкъщи ходи с чорапи, но сега й поръчах едни пантофки, които нямам идея дали са подходящи. Като дойдат ще ги преценя. На Playshoes са. Дано им е мека и огъваща се подметката. Нашият ортопед беше казал докато не проходи да не й слагам нищо освен чорапи, но ми се струва студено да ходи така по паркета (тя ходи само държейки се за мебелите). Засега остава за секунди права без да се държи за нещо, но не смее да пристъпи. Това поръчах за вкъщи:
На една позната ортопедът пък казал като купува пантофки или обувки да гледа да й обхващат глезенчето и тези ми се стори, че са по-високи и ги поръчах.

Общи условия

Активация на акаунт