Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 17 084
  • 369
  •   1
Отговори
# 75
  • София, България
И моят още си пие по два пъти мляко. Вечер към 21:30-22 и сутрина към 5:00 се буди и си чака. Но това сутрешното му давам по-малко 12 мл с 3 или 4 лъжички. Мисля скоро да намаля още - на 90 мл с 2-3 лъжици.

С боси обувки е - Тикки са едните и втори чифт Колев и Колев боса серия. И с двете вече ходи що-годе добре Simple Smile

Вчера стана на годинка и направихме прощъпулник и се лепна за калкулатора. Ще го видим след има няма 20 години Grinning

# 76
Сега за зимата взех два чифта Geox (20 и 21 номер) и ботушки Bundgaard (22, ама заради многото вълна вътре си отговаря за 20-21). Крачето й е сравнително малко и с дебел чорап уплътнява 20 размер и има пръст място. Малката е прясно проходила, вкъщи е с пантофки на Зизу и шляпа добре, ама обуя ли и Geox-а и направо стъпва като в паници..Малко ме е яд, че избързах и взех боси обувки специално за периода на прохождане.

# 77
Честит рожденден на всички бебета които вече са навършили годинка ❤️

Аз също имам проблем с избора на обувки. Неговото стапало е късо но пък за сметка на това високо и широко. Не знам дали добре се обясних. Но никак не мога да намеря подходящи обувки. До сега сме пробвали 4 модела и крачето никак не влиза в обувката.

Матео още не е започнал да ходи самостоятелно, изправя се и прави крачки докато се държи за дивана.

Относно АМ, тъкмо се зарадвах че вече го отказва (пиеше само преди лягане и сутрин към 4-5), той взе че се разболя и оттогава голяма мъка с храната. Отново си се върна на АМ и само плодове и хляб яде. Едвам едвам успявам да дам месо, зеленчуци някакъв обед зготвен и ще хапне 10тина лъжици и това е чака си млякото. Не знам как стана така какво се обърка. Вече не е болен но трудно се връщаме в нормала относно храненето. Ако имате съвет за мен бих се радвала че вече се побърквам...

# 78
Самър, веднага след твърдата храна ли му даваш млякото? Аз бих изчакала някакво време. Четох, че свикват и си чакат лесното, защото знаят, че ще им го дадеш.

Моето дете не ходи самостоятелно - изправя се и прави стъпки по мебелите. Но обувки и пантофи за вкъщи няма да обувам, ще бъде по чорапи. С няколко ортопеда съм говорила и са ми казвали - бос означава бос. От мен да мине - слагам й чорапи заради сезона.

За стабилно ходене навън не ми се струва да се случи в близките два месеца, така че още не ми е дошло до главата. Но съм взела едни боси обувки на КиК, за да й ги слагам на краката като излизаме. Записах си и препоръките ви за други марки обувки.

Честно казано много ми се иска да проходи и лятото вече да е стабилна и да спрем с тази количка. Така ми е омръзнало от нея, че нямам търпение да я сгъна един път и да я метна в гаража.

При малката има известен напредък с държавната кухня. Успява да хапва повече от храната. Тъкмо бях решила, че я спирам от януари и тя ме изненада.

# 79
Благодаря на отзовалите се Simple Smile 🍀

Вчера бяхме до CCC, взех му едни на Lasocki (https://ccc.eu/bg/detski-modeli/za-momceta/botusi/mickey-friends-aw23-319dstc) , Еййй, все едно вързан сме го държали (пак си беше бърз и вървящ с Адидаса, ама пингвин беше). Обу ги и литна 🤣🤣🤣 Все едно е бос вкъщи 🥰

Той се пусна съвсем скоро, преди седмица някъде. Иначе вкъщи е само по чорапи, които не ги търпи и понякога по цели дни е бос🫣 Ама то и ние с ММ ходим по чорапи по принцип. Аз от малка не търпя чехли/пантофи да нося, даже до 25 годишна ходих босо-боса🫣🤣 Та не  очаквам и занапред да търпи чорапи дребния 🤣🤣

# 80
Здравейте и от мен ! Драги почти не пие мляко сутрин. Ако стане към 8 и нещо му правя попара или каша за закуска. На обяд давам манджата от кухнята, следобед десерта, вечер супа със сухар и преди лягане малко мляко. Супата го насища и няма нужда от мляко сутрин. Вече направи годинка ще кача в групата във фейсбук снимки ..  Мина спокойно и беше много щастлив с неговите малки приятели. Все още не си изправя мъчи се да пълзи ама се страхува. Струва ми се ,че ще проходи без да е пълзял и изправял..🤣 Относно обувките обувам всякакви, предимно адидас,найк и Колев и Колев,но най-му е хубаво по чорапи🙂 с обувките с лъм забелязала,че с найка за прохождане най-му е удобно ! Честити да са ни всички рожденици и проходилите дечица !🫶

# 81
Честито Рождество Христово! Бъдете здрави 🙂 Благодаря за новата тема 🙂

# 82
  • Сливен
Весела Коледа! Бъдете живи и здрави.

# 83
Честито Рождество Христово! Бъдете здрави и благословени! ❤

# 84
  • София, България
По повод едната дрямка - мисля,че и Иво вече е почти задължително минаването на една. Просто си има разни знаци като трудно приспиване, кратки дремки бързо събуждане, нощно време се е понаспал рано рано. Отделно и зъби като го мъчат и малко да се събуди и край. Ето например вчера беше на една дрямка и през нощта спането беше на 80% по-добро от предната. Та ще се мъча вече да го минавам на една дрямка за постоянно.

Как изкарахте Коледа? Simple Smile Доволни ли са децата от подаръците? Доколкото може да се каже, че се застояват на едно място Grinning Ние, а предполагам и вие, с този рожден ден и после Коледа се заринахме с нови неща вкъщи.... Grin

# 85
  • Сливен
Ами нашият син, все още е на 2 дремки - скоро не виждам  изгледи за една, при положение че видиму си ги търси. Да, доста играчки и дрехи получи, но така ги разпределяме, че да има и в къщи, и при едните и при другите баби и дядовци. 😁 Сега например, като се прибрсхме за празниците, само гризалките му взехме, защото както написах по-горе, разпределихме навсякъде да има и да не мъкнем излишно.

# 86
Честита Коледа на всички! Нека всички (и мами, и татковци, и близки, и бебоци) са живи, здрави и благословени. Нека ни чакат само хубави моменти и никакви тревоги. Flowers Four Leaf Clover
Наша Ема напоследък спи по веднъж на ден, следобяд от 13.30-14.00 ч. до 16.00-17.00 часа. Вечер я слагаме към 20.30-21.00 часа. Много е енергична, няма умора. Grinning
За щастие не се заринахме с подаръци. Едните баба и дядо почти винаги дават парички, за да си купим каквото ние преценим. Другата баба й подари конче, което хем е люлка, хем има колелца. Пее, свири, мята опашка. Много й харесва засега. От нас получи една мултифункциона играчка (има формичка, часовник, въдичка с магнит да лови рибки и червейчета, чукче да начуква едни изскачащи човечета и т.н.). Много й е интересна.

# 87
  • София
Честита Коледа!

Тук сме още на две дремки не знам как ще мине на една скоро... Та ще видим. Съня през нощта е леш но излизат кътници.

Получи доста играчки, ама повечето са малки и се заиграва с тях, но са главно топчета и вкъщи е всичко в топчета 😂

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 11:08 от Мацето

# 88
Аз не съм голям фен на много играчки и съм предупредила всички. Все пак не се размина с няколко кубчета и плюшки. Малката реално се вълнува най-много от кабели, опаковки, кутии и т.н. Другото, което тя харесва са няколко музикални книжки - танцува и се опитва да припява - звучи смешно, но явно е по-музикална от мен - аз едва се удържам да не им извадя батериите.

И при нея избиват кучешки зъби, другите май избиха всичките - не ми дава да оглдам спокойно, но устата й е пълна - резци, кътници...

# 89
Весела Коледа и тук за сега е на 2 дремки.

Общи условия

Активация на акаунт