Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 3)

• 17 092
  • 369
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, на някое от вашите мъничета зачервяват ли му се бузките и да стоят като изпръхнали и сухи? Не е от студа навън, защото тези дни си постояхме вкъщи и не сме излизали навън. Мисля си, че или е от климатиците (сухия въздух), или от ваксината. Педиатърката ме предупреди, че може да очаквам обрив. Като на много ситни пъпчици са бузките. Не са постоянно зачервени, на моменти е. Но пък по тялото няма.
Използвам случая да ви пожелая весело посрещане на новата година. Нека е здрава и успешна за всички. Да й се наслаждаваме с пълна сила, че като се върнем на работа няма да е същото. Това са най-хубавите ни мигове. Heart

# 91
Момичета, на някое от вашите мъничета зачервяват ли му се бузките и да стоят като изпръхнали и сухи? Не е от студа навън, защото тези дни си постояхме вкъщи и не сме излизали навън. Мисля си, че или е от климатиците (сухия въздух), или от ваксината. Педиатърката ме предупреди, че може да очаквам обрив. Като на много ситни пъпчици са бузките. Не са постоянно зачервени, на моменти е. Но пък по тялото няма.
Използвам случая да ви пожелая весело посрещане на новата година. Нека е здрава и успешна за всички. Да й се наслаждаваме с пълна сила, че като се върнем на работа няма да е същото. Това са най-хубавите ни мигове. Heart
При моята госпожица е така, особено червени са бузите след сън. Кожата е груба и суха, но няма обрив.Предполагам, че се дължи на солеността от сълзите, когато плаче. В момента избиват 5 зъба наведнъж и определено е тегаво.
И аз пожелавам весело посрещане на новата година и бъдете много здрави и щастливи Simple Smile

# 92
  • Сливен
Момичета,търся Български сайт, от който да поръчам персонално боди с надпис, за предстоящият  рожденият ден на мъжа ми/баща му на декемврийчето. 😁

# 93
  • София, България
Честита Нова Година! Бъдете здрави!

Сикрет, от тук съм поръчвала ЦЪК

# 94
  • Сливен
Честита Нова Година! Бъдете здрави!

Сикрет, от тук съм поръчвала ЦЪК

Честита Нова Година Благодаря,сега ще погледна.

# 95
Честита Нова година! 🥰

Включвам се с проблем..
От два месеца яденето не върви.. Очевидно е гладен(не е прегладнял), но види ли лъжица (поне 6 различни, дори и от нашите) и крайййй… Започва да хленчи, да се обръща с гръб, да става от стола, рев и изобщо всякак се опитва да се измъкне.. Успея ли да му дам да опита и мирясва и започва да яде нормално. Понякога се налага да държа филия хляб пред него, той да си къса или отхапва и тогава помежду залъците хляб, му давам по лъжичка ядене…
Няма значение какво яде, сладко, зеленчуково, месно… Все е така… Няма значение къде яде навън/вкъщи/в чужд дом/в колата.. Едни и същи мурафети…
Аз се правя на клоун винаги, окуражавам го, подкрепям го, успокоявам, всичко с усмивка… Няма братче…
Пробвала съм по-дълги и по-кратки интервали на хранене.. Абе сигурно всичко съм пробвала…
Не му излизат зъби, като започна всичко му излизаха 2 на веднъж, ама това беше в самото начало на ноември месец..
Пиша тук с мисълта, че ще получа някоя идея от вас, нещо ново да пробвам… Че ако зависи от него, ще яде само хляб с хляб и евентуално Йоголино с хляб🥲🥴

# 96
  • Сливен
Момичета - при някои от вас, детето вече да не пие АМ? 🤔
Тоест, четири хранения - закуска, обяд + десерт и вечеря, или закуска, обяд,  СЗ и вечеря.
От скоро заместих вечерята, след което не давам мляко и тази сутрин се събуди към 07:20 и преди малко закуси. По принцип режима му е:
06:00 Ам
09:00-09:30 Закуска
12-12:30 Обяд
16-16:30 СЗ
19-19:00 вечеря

# 97
Момичета - при някои от вас, детето вече да не пие АМ? 🤔
Тоест, четири хранения - закуска, обяд + десерт и вечеря, или закуска, обяд,  СЗ и вечеря.
От скоро заместих вечерята, след което не давам мляко и тази сутрин се събуди към 07:20 и преди малко закуси. По принцип режима му е:
06:00 Ам
09:00-09:30 Закуска
19-19:00 вечеря

При нас вече няма мляко.Никол категорично го отказва , аз й слагам единствено в мюсли,  защото още не сме въвели прясно мляко и едвам го яде.Само като види шишето с млякото и започва да се сърди.Не знам как така рязко реши ,че не й харесва вече.

# 98
  • Сливен
Ами аз го въведох прясното мляко - като го добавям към нишестето, с бисквитки или с плод. Попитах новата педиатърката /старата се пенсионира през месец Ноември и сме при друга /- каза, да го правя 50/50 - 50 вода +50 прясно мляко,било то за десерт или мляко с ориз.

# 99
Ами аз го въведох прясното мляко - като го добавям към нишестето, с бисквитки или с плод. Попитах новата педиатърката /старата се пенсионира през месец Ноември и сме при друга /- каза, да го правя 50/50 - 50 вода +50 прясно мляко,било то за десерт или мляко с ориз.

И аз вече нямам търпение за зелена светлина на прясното мляко , много повече идеи имам за закуски и няма такова голямо ограничение.Същото важи и за белтъка, не ми харесват супите без хубава застройка с цяло яйце.

Аз искам да попитам дали някоя мама има проблем с дъвченето при детето, Никол знае да дъвче и го прави ,но само когато й дам зрънчо, хляб или нещо от нашата маса.Когато я сложа на столче и й давам с нейната лъжица гълта като гъска и след това се опитва да дъвче като няма нищо в устата. Grinning Пасирам й всичко иначе като усети парче и отказва ядене, затваря устата и стиска..Пробвала съм какви ли не варианти и вече направо се изнервям.Опитах с кус-кус и звездички понеже са по-едри, еми същата история..директно гълта и след това пробва да дъвче нещо.

# 100
  • Сливен
Вчера за пръв път го пробвах да яде, от ето тези и ги дъвка. Горе-долу 20 минути му отне яденето.
От 7 месечна възраст, започнах да дава намачкани храни, след това на малки парчета и постепенно увеличавах. Най-много му харесва да яде кюфтенце - баща ми отчупва по-едри парченца, подава му в ръка и той едва чака, за да го вземе и изяде. 🤣

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 18:04 от сикрет

# 101
Вчера за пръв път го пробвах да яде, от ето тези и ги дъвка. Горе-долу 20 минути му отне яденето.
От 7 месечна възраст, започнах да дава намачкани храни, след това на малки парчета и постепенно увеличавах. Най-много му харесва да яде кюфтенце - баща ми отчупва по-едри парченца, подава му в ръка и той едва чака, за да го вземе и изяде. 🤣

И аз така започнах да въвеждам с по-големи парчета и си ги ядеше, но рязко престана и нямам идея защо.Опитвала съм с такива макарони, но там е нещо страшно, дави се жестоко с тях и веднъж като се задави после е невъзможно да я накарам пак да отвори уста.Снощи й направих леща за вечеря, като нищо не съм пасирала просто ги наразях на много дребно нещата и си яде без проблем.Днес сутринта бисквитките с кисело мляко пак не ги искаше ,че й бяха много едри и трябваше пак да ги намачкам. Grinning

# 102
  • Сливен
От тези макарони, в лъжичката се побират само 2 - 3 така или иначе 😅.

# 103
От тези макарони, в лъжичката се побират само 2 - 3 така или иначе 😅.

На нашата принцеса и един макарон й е достатъчен, за да се задави и да побеснее Grinning

# 104
  • Сливен
😅 Ясно. 😅
 Иначе да ви кажа, малко променихме храненето на малкия.
Яденията с една дума са:
09:00 закуска
19:00 зеленчукова супа
И в 21-21:30 решихме да му направя 5 лъжички Адаптирано мляко

До скоро в 19ч.беше на  Ам, след това поетапно намалях млякото, а увеличавах супата. Обаче от известно време и шишето, макар със 2 - 3 дози АМ започна да "бута" и директно мина на супа.
И другото - след прочетените няколко мнения, реших преди сън да му дам 150мл Ам., някъде към 21 - 21:30 и като заспи, става към 08-08 и нещо.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 13:40 от сикрет

Общи условия

Активация на акаунт