Тест за овулация показва бременност?

• 1 272
  • 7
  •   1
Отговори
Хайде сега нова чуденка. Имам си аз чувствителни зърна, придърпвания долу и си представям, че може пък да се е получило, но реших сутринта на майтап да си направя една лентичка за овулация, тъй като скоро четох, че може да е положителен при бременност. Е, нищо не отчете, само една черта и лека сянка на втората, 10 ден след О съм по принцип, след 4-5 дни чакам цикъл (дано не).
Някой друг експериментирал ли е така? Разчетох се из разни форуми, излиза, че тези тестове за овулация направо отчитат по-добре от за бременност и си е "направо задължително" този за овулация да е положителен, ако има бременност.
Та се вкиснах, че май съм аут този месец...

# 1
Няма как, доста сте объркали понятията.
Тест за овулация не може да покаже дали има бременност - той изследва ЛХ.
Тест за бременост изследва различен хормон - ЧХГ.
Не знам кой и къде ви е казвал или сте чели такива неща, но не е вярно.

# 2
Ами там е работата, че структурата на двата хормона е почти еднаква и често lh тестът отчита ярки втори черти при бременност. Има доста статии по въпроса, както и мнения в различни форуми, включително и тук.

https://www.whattoexpect.com/getting-pregnant/ovulation/can-ovul … ually%20conceived.
https://natalist.com/blogs/learn/will-ovulation-tests-detect-if- … zxTTXmIHw9eR1bDRg

Направих си мини проучване, в статиите описват това като съвсем ненадежден метод и по-скоро дава резултат по изключение, но във форумите огромна част от дамите в ранна бременност споделят ярко положителни О тестове малко преди положителния тест за бременност.

# 3
Просто си направете един кръвен тест щом сте нетърпелива. Пожелавам Ви желания резултат.

# 4
Ами там е работата, че структурата на двата хормона е почти еднаква и често lh тестът отчита ярки втори черти при бременност. Има доста статии по въпроса, както и мнения в различни форуми, включително и тук.

https://www.whattoexpect.com/getting-pregnant/ovulation/can-ovul … ually%20conceived.
https://natalist.com/blogs/learn/will-ovulation-tests-detect-if- … zxTTXmIHw9eR1bDRg

Направих си мини проучване, в статиите описват това като съвсем ненадежден метод и по-скоро дава резултат по изключение, но във форумите огромна част от дамите в ранна бременност споделят ярко положителни О тестове малко преди положителния тест за бременност.

Прочетох внимателно статиите, макар, че знам информацията. В първата статия още в първият абзац ясно пише, че няма как тест за овулация да потвърди бременност.
Случаи - чисто хипотетични описани по-долу изрично подчертават, че тест за овулация може да е положителен при вече настъпила бременност, докато чакате овулация. Някои жени имат по повече от 1 овулация на всеки 28 дни. Радко, но го има. Статиите имат само чисто медицинско значение при уточняване на периода на зачеване, а не за практически опити в дома.

Не споря с вас, искам да ви успокоя, че тест за овулация с една черта и друга бледа, не означава липса на бременност. И ви пожелавам успех от сърце!

# 5
Права сте , че хормоните са със сродна структура и е съвсем възможно тест за овулация да отчете бременност , но това не е достоверен начин за тестване .
Ако теста за овулация е положителен от ЧХГ , то и теста за бременност ще бъде Simple Smile

# 6
Когато бях бременна, но вече във втори или трети месец, не помня кога точно  прочетох същото и понеже имах останал тест за овулация реших да проверя прочетеното.Беше положителен, но аз си бях в доказана бременност в период на много високо ЧХГ. А при авторката, ако е бременна ЧХГто още е много малко и вероятно не би активирало тест за бременност, а какво остава за тест за овулация. Изхождайки от резултата от моя опит предполагам, че тест за овулация е положителен при бременност, но не от момента на зачеването, а когато ЧХГто стане много високо.

# 7
Няма как, доста сте объркали понятията.
Тест за овулация не може да покаже дали има бременност - той изследва ЛХ.
Тест за бременост изследва различен хормон - ЧХГ.
Не знам кой и къде ви е казвал или сте чели такива неща, но не е вярно.

Това са моите тестове, кръвният тест за ЧХГ отчете 539 в същия ден. За съжаление бременността приключи още преди да се установи местоположението ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт