Къде в София - тема 6

• 25 228
  • 432
  •   1
Отговори
# 120
Знае ли някой , за хора които не искат да пътуват за Великден и си останат в София, къде може да идат за празника в града - на някое приятна църква, манастирче, с градина , парк или място за разходка наоколо. Да се стига с транспорт .

# 121
Сещам се за "Врана" все някакъв рейс трябва да ходи. Ако не градинката на Военна академия става за лека разходка. Иначе Борисовата градина.

# 122
  • пустинята Гоби
Доколкото разбирам се пита за манастир/църква с парк, не просто за парк. Може и да бъркам. Бих предложила Драгалевския манастир, Св. Мина или Боянската черква. Вижте кое ще ви е най-удобно, стига се и до трите места с градския транспорт.

# 123
За Св. Мина се минава през една ужасно мръсна рекичка. Иначе е разкошен. Драгалевски много често сме ходили. На боянската не знам как се празнува там. Тя е толкова мъничка .

# 124
  • София
В Св. Мина е много приятно, има маси и пейки. Може да си носите за хапване, кафенце и да останете по- дълго време. Ще разгледате и църквата. Много приятен и просторен двор. Реката не винаги мирише, а и се минава набързо по моста.

# 125
  • София
Не препоръчвам посещение на Св. Мина на голям християнски празник - много хора, навалица, бутаница.

# 126
  • София
Не препоръчвам посещение на Св. Мина на голям християнски празник - много хора, навалица, бутаница.

И аз. Забравих да го спомена.

# 127
И аз от тази бутаница се страхувам за Боянската църква. ЩЕ видим. Ако на някой му хрумне иддея може да я напише. Ще се радвам.

# 128
  • София
И аз от тази бутаница се страхувам за Боянската църква. ЩЕ видим. Ако на някой му хрумне иддея може да я напише. Ще се радвам.

Боянската църква е паметник на културата и е филиал на НИМ. Последно като ходих входа беше 10лв. Самата църква е малка, но е уникални стенописи. Трябва да се провери кога е отворена, да не улучите почивен ден.

# 129
  • София
Аз съм си фен на Кремиковския манастир, но няма удачен транспорт до там.

# 130
  • пустинята Гоби
Аз църквата за разходка я препоръчах, там няма как да се празнува. Не разбрах, че искате литургия (не знам дали това е думата), въпреки че е близко до акъла, а да идете просто до някой храм.

Навсякъде ще има бутаница по Великден, ако от това искате да избягате, трудна работа.

# 131
  • SF
Разходка из центъра на града. Разгледайте разкопките. Може да има концерт в подлеза на Ларгото под стъкления таван. Пийте кафе в градинката на Народния театър. Наоколо е пълно с красиви църкви, където да запалите свещички. Ще има много хора, и туристи включително, но това е положението! Искате да бъдете в близо 2-милионен град. Може да се разходите на Витоша и да се порадвате на гледката от високо. Съчетайте го с Драгалевския манастир, който обикновено е много спокоен, но на Великден едва ли ще е. Все пак може да си запалите свещичка там, а недалече има много варианти за обяд в планината. Дори можете да си организирате пикник и ако е хубаво времето, да си полежите на някоя полянка.

# 132
Мерси за идеите. Аз също се поинтересувах. Драгалевския сме го гледали много пъти и е много хубав, но се поинтересувах и за други. Вече имам идеи мерси.

# 133
Имам подарък ваучер за Томи Хилфигер,къде магазина им е най заРеден.

# 134
Момичета, здравейте,
С молба да съдействате, ако имате идея. Търся Airbnb, вила, хотел в периферията на София, може и в населено място около нея, но да е най-много на 10-15 км разстояние. По-сложното е да има вана или вътрешно джакузи, тъй като искам да го спретна за изненада. И много важно – да е чисто.
Предложете нещо, ако се сещате. Проверявах в Airbnb, но излязоха 3 предложения на кръст. Ще съм ви много благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт