Отговори
# 345
  • Яко в Матрицата...
Вал, той попита хипотетично, тя също отговори в този дух. Въпреки опитите тук да се възхваляват някакви преводи на руски, цялата сценка беше хипотетична. Ферит попита “ако…, би ли…”, Сейран отговори - “да бих”. Въпросът е, че направил вече нещо, трябва да поемеш отговорност, а не да викаш - забрави, такъв разговор не се е състоял. Ако не можеш да застанеш зад действията и думите си, няма да правиш нищо, с което да бъркаш в душите на хората, а после - ама то това не се е случило.

# 346
Аз не искам Сейран да си тръгва, защото ми писна от "Иди ми, дойде ми". В крайна сметка тя това искаше цяла серия, а именно Ферит да започне да си отваря очите, че продължава да е влюбен в нея. Това, което той направи пред всички никак не е малко. За какво се бори като лъвица цял епизод, ако пак ще си тръгва?
Бореше се като лъвица, защото си мислеше, че се бори за лъв, но в последната сцена, когато каза на майка си: " права си", разбра, че е пале, паленцето на Дияр. Всеки път, когато Ферит и подадеше ръка, тя я хващаше и всеки път беше изиграна. Накрая разбра (по много горчив, за мен, начин), че ръка с халката на друга жена на нея, не се хваща.
 А и Сейран да остане, нали не мислиш, че нещо ще се промени. Ферит няма силите да скъса с Дияр. Той и с Пелин нямаше сили да скъса, която сравнена с Дияр си беше едно наивно и глупаво момиченце. Освен да накара дядо му да скъса  с Дияр (от негово име), аз не виждам друг изход за наш Ферит.

Ферит е "счупен" след раздялата им, и колкото и да не ни харесва човекът, който го "счупи" е Сейран. Както видяхме той е започнал връзка с кака след заминаването на Сейран и Синан и както обясни на Сейран кака е била човекът, който го е спасил. За мен е нормално предвид ситуацията, да изпитва трудности при вземането на бързи решения. 😁 Няма как да й повярва от раз, че пак няма да го изостави. Сейран не може да очаква, че ще си тръгне без обяснения, после ще се върне след 2 години и от раз ще се съберат. Да не забравяме, че тя едва в този епизод му даде някакви обяснения за взетото решение преди 2 години.
Това не им е първата раздяла. Събирането и разделянето при тях е толкова естествено като дишането. Какво счупване, какви пет лева? А и нали е имал кака да го слепва и държи цял? Кака правилно каза на Сейран, че са имали токсични отношения. И ако не ставаше дума за Сейран и Ферит, всички щяхме да се съгласим, че е така, но сега се държим като ощипани моми. А още по- неприятно ни е, че тази истина дойде от кака.
Ферит си е много последователен и категоричен във взимането на решения, касаещи връзката му с кака, така че явно проблемът е Сейран. Кака на два пъти му предложи да се разделят, а той правеше и невъзможното това да не се случи. То не беше падане в краката й, то не беше съгласяване с условията й, то не беше пълно отрицание на всичко, свързано със Сейран. Мисля си, че това е карма все пак. Всеки мъж, наранявал перманенто жените в живата си, накрая трябва да свърши с някоя като кака. Тя така хубаво си му свива перките и го праща в ъгъла за наказание, че той има сили само да попита колко да стои наказан. Хич не му и хрумва да й се репчи, както се репчеше на Пелин и на Сейран.
Кармата на Сейран е да бъде сама. Докато не се научи да избира себе си, не трябва да бъде избрана от никого. Какъв Ферит, каква любов?!
P.S. Знам, че искате СейФер, но... Нали след последния епизод се чудех какво послание искат да ми изпратят тези сценаристи. Ми... просветна ми! Ето, това са ми изпращли и аз не съм го вдявала, но вече го приемам.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 20:04 от Fi79

# 347
Добре, де, Рени, ако се откъснем от правилния превод на руски, benim olur musun не значи ли, ще бъдеш ли моя?
Olurum Ferit не е ли - ще бъда, Ферит... Искам да кажа, в пряк смисъл, без да го усукваме на бургия?
Дали би била, или не би била, всичко е пределно ясно. Нито въпроса беше хипотетичен, нито отговора.

# 348
Може би да поясня, че възхвалата на преводите на Сабина се базират на сравнение с други такива от предишния сезон, при които не само преводът, но и дикцията на някои от преводачите на руски беше по-зле. А и двете имат значение. За съжаление не знам турски и не мога да оценявам по същество качеството на превода от тази гледна точка, но си позволявам да изразя мнение на база досегашен опит със симултанни преводи и преводачи. Ако звучи разбираемо и нормално на съответния език, това е добре, но ако се превежда по-буквално, също си личи и понякога дразни. Майсторлъкът е да се превежда точно, но не буквално. А това никак не  е лесно.

# 349
# 350
Стори от Бейза - Афито и Неслишах Heart

# 351
  • Яко в Матрицата...
Еве, не разбирам какво ме питаш и защо.

# 352
Днес в ялъто са снимали Дирен, Сезин, Берил и Ерсин. Берил (Суна) е била с белия пуловер от вчера.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 20:28 от Dichkata

# 353
Фи, ти направо сложи хикса на СейФер.😄 Аз обаче вярвам, че се обичат силно и тази любов ще ги излекува от грешките, които допуснаха.

# 354
Днес в ялъто са снимали Дирен, Сезин, Берил и Ерсин. Берил (Суна) е била с белия пуловер от вчера.

Което означава,че може би Сейран не си е тръгнала, щом и Есме е там, явно чакат Афра и Мерт и Пакил

# 355
Май наистина ще има скок! 🙃 Или Емрулах се шегува!

# 356
Няма да преживея още един скок във времето. 🤪

# 357
Фи, ти направо сложи хикса на СейФер.😄 Аз обаче вярвам, че се обичат силно и тази любов ще ги излекува от грешките, които допуснаха.
Хахах! Още съм афектирана от поредното безумие дето ни пробутаха! Този път малко повече го завоалираха със СейФерски сцени и си мислеха, че ще мине за добра серия, ама... Аз да не съм вчерашна?! Wink
P.S. Още не съм умилостивена, да знаете.

# 358
Белче, шегува се Емрулах. Пита колко години има до петък, момичето му показа, че са 5 дни, 23 часа и 19 минути, а той ги обърна в години, месеци и дни. Демек нямал търпение и той. Написа също, че в понеделник ще се видим по много хубав начин (с фрагмана).

# 359
Щом навън водят разговор Есме, Кязъм, Суна и Аби, не е ли логично Халис да е извикал Сейран вътре да говорят?

Общи условия

Активация на акаунт