Зъби на 4 месеца

• 585
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Напоследък дъщеря ми е много кисела, неспокойна, реших да погледна в устата й дали не са зъби, вижда се нещо бяло, но не мога да разбера скоро ли ще пробият? Тя е на 4м. и 10 дни и ми се струва малка за това, но не е и невъзможно. Като й пипам венеца не дере, но се усещат самите неравности от зъбките

# 1
Да, възможно е. На моето дете точно долните резци излязоха в началото на 4-ти месец. Изчакайте няколко дни - ще стане ясно, дали са зъби. Обикновено преди избиване, моето дете намаляваше храненето - явно я дразни контакта на храна с венеца. Имала е и моменти на раздразнение, явно болка и дискомфорт. В такива случаи вечер съм давала по половин доза панадол, за да спи спокойно и да не се тормози.
Вече е на 11 месеца и има 14 зъба. Така че може и при вас да се появят повече зъбки следващите месеци. Пазете се защото почват да хапят доста силно Grinning

# 2
Да, възможно е. На моето дете точно долните резци излязоха в началото на 4-ти месец. Изчакайте няколко дни - ще стане ясно, дали са зъби. Обикновено преди избиване, моето дете намаляваше храненето - явно я дразни контакта на храна с венеца. Имала е и моменти на раздразнение, явно болка и дискомфорт. В такива случаи вечер съм давала по половин доза панадол, за да спи спокойно и да не се тормози.
Вече е на 11 месеца и има 14 зъба. Така че може и при вас да се появят повече зъбки следващите месеци. Пазете се защото почват да хапят доста силно Grinning

Половин доза Панадол какво ще рече? Аз снощи и дадох Нурофен 2,5мл както си е попринцип за температура и си спеше спокойно. Иначе имам и панадол във вкъщи.

# 3
Нурофен също става. Половин доза е половината на предписаната за съответните килограми. Зависи колко е голям дискомфортът на детето. Ако венецът е много подут, реве, завира си ръцете и всичко в устата, може и цяла.

Има много противници на този тип медикаменти при никнене на зъби. Много родители не ползват нищо или ползват хомеопатия. Моята позиция е различна и е потвърдена и от педиатъра. Същинското избиване на зъб е в рамките на няколко дни, така че ако за тези няколко дни детето е много неспокойно, не спи и не се чувства добре, не виждам защо да не му се помогне да има облекчение.

Общи условия

Активация на акаунт