Съсед-Паркомясто

• 1 500
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте мили дами.Въпроса ми е следния:
На колко паркоместа има право всеки живущ във етажната собственост на многоетажен блок.
Съсед твърди че две от паркоместата,на които паркира са лично негови и никои друг няма право да паркира там,възможно ли е това и правото ли е да предявява претенции за местата за паркиране?

# 1
  • Бургас
Ако има нотариален акт само са лично негови, претенциите от типа: "аз винаги съм паркирал тук" или "аз по-отрано съм си заплюл местата", не важат.

# 2
  • София
На колкото си е платил в общината, стига въпросната община да дава такава възможност за конкретния паркинг.
Или за толкова, за колкото има записано в нотариалния акт, когато сградата и прилежащият паркинг го позволяват.
Той показва ли конкретен документ?

# 3
Общи части се разпределят на ОС. За това са общи. Ако е борец. Ще те бие и пак ще си паркира. Клета държава

# 4
  • София
Паркингите обикновено са общински, а не общи.

# 5
Ако не е в двора на сградата 0 паркоместа. На общината са.

# 6
  • София
Ако е тип стар блок и паркинг пред него, 0 места. По старите НА в блоковете НЕ притежавате земята ПОД блока и около блока.

# 7
Няма как да са негови, освен  ако не е дал своя земя за строежа и е получил някаква компенсация. Иначе паркингът или е общински, или ако е двор, е на всички по равно според идеалните части. Но да се разправяш със съсед с подобно право е много гадно - ще се биете, ще ти драска колата, ще пука гуми...  И държавата нищо няма да направи. Евентуално повдигни все пак въпроса на събрание на ЕС.

# 8
Здравейте мили дами.Въпроса ми е следния:
На колко паркоместа има право всеки живущ във етажната собственост на многоетажен блок.
Съсед твърди че две от паркоместата,на които паркира са лично негови и никои друг няма право да паркира там,възможно ли е това и правото ли е да предявява претенции за местата за паркиране?
Колкото си е купил.

# 9
Да, това пропуснах - при НС се продават паркоместа. Но реших, че понеже е многоетажен блок, е някое старо ЕПК.

# 10
На колкото си е купил/заплатил. Иначе на 0.

# 11
Ние живеем в комплекс, в който при закупуването на апартамент даваха възможност да се закупи и паркомясто. Според някакъв си член в закона, трябвало към апартамент да има поне 1 паркомясто. Имаме си нотариален акт за паркомястото. Ако случаят е такъв, то колкото си е купил съседа, ако става въпрос за някакъв общ паркинг ,е хубаво да има предвидено поне по 1 паркомясто на апартамент, но не като собственост, а като капацитет. Няма ли нотариален акт, мястото е колкото негово, толкова на всеки живущ в района.

# 12
Е, и ние сме така, но не всеки иска да закупува. После при продажба на вторичен пазар някои нямат и няма как да купят, защото свободни няма, а такива като нас, например, имат три.
В този ред на мисли тези, които не са си купили навремето или такива, купили имот на вторичен пазар без опция за паркомясто, нямат право на нито едно и нямат право да спират на моето, само защото няма къде другаде да паркират. Но предполагам тук случаят е друг.

Общи условия

Активация на акаунт