Суха пелетна камина - мнения и марки

• 1 352
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, в търсене сме на суха пелетна камина, но не знаем на каква марка да се спрем. Бихме искали да е качествена, но и не много скъпа - до 2- 3.000лв. Ще отопляваме хол и коридор евентуално.

# 1
За тези пари си сложете един качествен климатик.
Поне няма да имате грижата да чистите всеки ден камината, да мъкнете чували с пелети, да я зареждате, при което също се вдига много прах. Качествените пелети вече са скъпи и не е икономично.
По-изгодно е отоплението с климатик.

# 2
Аз не съм за климатик, но като проучвах по повод за парно с камина на пелети, оказа се, че такава камина всеки сезон трябва да й се прави някаква профилактика т.е. има занимавки с поддръжката, и то от специалисти. Моите 5 стотинки: проучете дали е вярно. Иначе аз съм супер фен на парно и бих ви препоръчала да разгледате идеите за Термо-помпи.

# 3
С климатик сме, но бебето се разболява постоянно от него и ни писна вече.
Да, знам, че не излиза евтино, но ..
Ивана, ние няма да правим цяла система за парно, а ни трябва за една стая ..

# 4
# 5
С климатик сме, но бебето се разболява постоянно от него и ни писна вече.
Да, знам, че не излиза евтино, но ..
Ивана, ние няма да правим цяла система за парно, а ни трябва за една стая ..

Пелетните камини много запрашават. Освен това, както е написано по-горе се прави веднъж годишно профилактика. Изкарват от самата камина огромно количество пепел , което ако е вътре в жилището ще е много неприятно. Ако климатика не е решение, тогава може би конвекторен радиатор - затоплят много бързо.

# 6
Като премислих, като човек изградил отопление по не знам си какви начини в не знам си колко имоти, и аз съм за конвектор. Имаше едни норвежки, голяма красота и функционални. Ние имаме 2 на Noirot, децата ги ползват докато пуснем газовата инсталация за сезона. Да не ги урочасам, ама 20 годни работят.... че и топлят, но като за бебе ги монтирайте високо, на стената. На сина ми в стаята е на нивото на ключа за лампата.

А, да, и щом е за бебе всякакви камини са абсурд, да не казваме лошите, даже трагичните последици, ако го оставите за секунди без надзор и вече може да пълзи.

# 7
Блхйю, първата камина каква марка е?

# 8
Artel италианска е .

Общи условия

Активация на акаунт