Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 775
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро!
Поздрави на всички плетящи спестовници Nerd
https://www.instagram.com/reel/DE7zhROPygb/?utm_source=ig_web_copy_link

Скрит текст:
Да се отчета набързо - направих си мостра по-дълга, първо с 8мм, след това 7мм, разплетох я - много лесно се разплита - имаше опасения, че разплитането ще е трудно, но се оказа супер лесно. Отново я изплетох, изпрах я, изсуших я на равна повърхност върху хавлиена кърпа, мерих, броих (10/10 - 14 бримки/20 реда, игли 7мм). От седмица събирам смелост, мисля, че се спрях на модел.

# 511
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много хубав цвят. а пайетките придават палавост на моделчето Simple Smile и празничност.
показвай да се радваме и ние. Simple Smile

# 512
  • Свети Влас
Попаднах на едно момиче във фейсбук, която прави тази красота ! Да попитам такива типове плетки трудно ли се плетат ?

# 513
най-трудното ще е да се напаснат цветовете. Simple Smile
плетката е лесна.
тук е с наметка, а на снимката ти е без.

от тук https://knitting-room.ru/kak-vyazat-krug-kryuchkom/

предполагам, че отвътре има хастар и е зашит цип. това също слагам към по-трудното. хич не обичам да шия ципове.
Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 14:06 от st. Dobri

# 514
Това е базов модел, обикновен кръг прегънат на две.
Рали, имах зимна рокля от такава прежда, но в кафяво. Паетите боцкат. Ако е за нещо връхно става.

# 515
  • Свети Влас
Благодаря, момичета. Още не съм решила дали да плета или тъка, понеже като малка се научих да тъка и много ми харесваше. Дори помагах на една жена да тъчем. Ох, бяха хубави спомени.

# 516
Ето я довършена /кантирана/, а прането ще изчака. Бието се прибра и вече стои както трябва и на място. Ръкавите и подгъва оставих само с един ред нисък пълнеж, за да кореспондира с останалите и така доби съвсем завършен вид.

Минах през любимия магазин и пак прекалих, но не можах да се лиша от нито една. Има още какво да се желае 😃

# 517
  • Свети Влас
Днес като ходихме до Тмаркет видях тази прежда

# 518
Mimoza, блузата се е получила много красива!

# 519
Мимоза, много нежно стои.
И запасът е впечатляващ Joy не колкото моя, но няма да снимам.Joy

Габриела, не знаех, че в т-маркет продават прежди. Какъв е състава?

Стигнах до 19 август. Simple Smile вижда се рождения ден.

# 520
Аааа, то това е само днешната покупка. Няма да показвам запаси, че ми е неудобно 🫣 В търсене съм на много ярък модел 🤔

Не знаех, че в Т Маркет са пуснали и прежда, но от тях може всичко да се очаква.

# 521
  • Свети Влас
Състав: 65% акрил, 35% вълна - 100/228 Видях ги в Несебърският Тмаркет. В емаг видях друг вид такава прежда.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 00:12 от Габриела Радева

# 522
Леле тая пъстра блуза ми остана в очите. Довечера ще я сънувам. Страхотна е със здраве да се носи.

# 523
•mimoza•, прекрасна блуза! рядко харесвам блузи от бабини квадратчета, но тази е красота.
Би ли снимала в едър план как си наплела около врата и отдолу и ръкавите? За такива като мен, които не плетат много на 1 кука. Simple Smile

Добри, нямаш спирка направо. Heart

Момичета, на нас трябва да ни забранят да влизаме в магазини за прежди и сайтове, в които се продават прежди. Докато не изплетем запасите. Май всички сме добре запасени. Joy

Дали ще е добре жилетка с по-тънка прежда ( дропс алпака - 50гр/167м) да е с шал-яка? От много гледане напоследък, си мисля, че нямам жилетка с такава яка.
https://hobiyarn.com/prezhda-c-alpaka/drops-alpaca-luks-prejda-o … aka-valna-ot-peru

# 524
Добре стои такава яка с тънка прежда, според мен трябва да е по-широка яката, за да пада на хубави гънки. Само купешки съм виждала.

Общи условия

Активация на акаунт