Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 744
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
_ilka_, Со нейчър отвориха ли вече физически магазин?  Искам да им видя всичките прежди на живо. Ооох, това е много опасно. Кой знае с колко прежди ще се прибера. Joy

Аз не бих критикувала Анка2025. Предполагам още няма много опит с различни прежди, а плете бавно и не й се иска да експериментира. И аз като бях начинаеща, не разбирах от прежди, но благодарение на тази тема и Анжи, научих много неща за преждите и плетенето.
 Разбирам и, че богатите багри на някои прежди, които ги няма у нас, са много грабващи окото.  Но в Креатива има много богат избор точно от такива прежди. Направо не можеш да избереш цвят от множеството нюанси. Тя попита къде в България има качествени прежди за чорапи и мисля, че от опит й дадох добри предложения. А тя дали ще ги приеме, зависи от нейното желание.

Няма лошо, ако човек може да си позволи да купува прежди от чужбина. Особено ако е намерил на изгодни цени и доставка. Добре би било и да споделя информацията с останалите.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 13:16 от Diorela

# 616
  • Варна - Черна гора
Diorela, далеч съм от мисълта да я критикувам.
Неприятно е как кактегорично отрече нашия пазар на прежди.
Преди да се появят SoNature и преди да разбера за Галя от магазин ВУ съм купувала DROPS и SANDNES GARN, за които не бях и чувала. Преждите са нови с етикети. Нямам притеснение да купувам от там. Цената ме устройва, качеството също.
Нямам много време за плетене, но редовно следя темата. Атмосферата е толкова дружелюбна и с гръм и трясък пристига, представя се за начинаеща, а пък и с претенции  Rage
АВС имат страхотни чорапи с 40% и със 70% мерино в богата цветова пастелна гама, имам и чорапи с ангора, които бяха на смешна цена ок.3 лв., заради цвета: каки.
Приятно творене на всички!

# 617
  • в сърцето на един мъж...
Добри, разкошно е одеалото! Heart Чак ме засърбяха ръцете и мен за едно такова, но аз на една кука абсурд да го оплета Relaxed
Много са красиви куклите! Много ми харесаха, браво!
Ох, всички сте много сръчни и плетете страхотни неща!
П.С. Много често по това време в лидъл пускат прежди за шапки и чорапи. Аз съм правила шалове от тях, определено са много хубави и топли. Така че ако не ви харесват българските прежди, има в лидъл сравнително качествени. И интересни цветове, меланж

# 618
  • Бургас
pticasprujina, и аз така мисля да направя ако  правя друга. ===

Тъпча жестоко и правя по къси вратлета. Правила съм и с телена конструкция, но е много играчка и главата пак клюмна.

Благодаря ти! Само пълнеж ли, или и пръчка? Следващия път и аз ще тъпча още повече.

# 619
Хах темата беше замряла, но толкова приятна, преди.

# 620
Ха ха, Анжи ни зариби с бобинните прежди. И аз се включих в зарибяването, че има много преимущества да се плете с такива. Simple Smile

Ето едни от последните чорапи, които изплетох от Ализе уолтайм за коледните подаръци. Харесах си три цвята - тъмно и светло синьо, пепел от роза. И трите са много красиви цветове.
Цветът на снимката не е реален, много хубаво тъмно синьо, равен плътен цвят, много меки.
Плела съм и от програмираните, плела съм и жакардови, напоследък ми харесва да плета едноцветни.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:25 от Diorela

# 621
pticasprujina, и аз така мисля да направя ако  правя друга. ===

Тъпча жестоко и правя по къси вратлета. Правила съм и с телена конструкция, но е много играчка и главата пак клюмна.

Благодаря ти! Само пълнеж ли, или и пръчка? Следващия път и аз ще тъпча още повече.
Без пръчка, но скоро гледах интересно видео - жената изплете като калъфче на парче силиконова пръчка и го намуши във вратлето, но чак такива гимнастики не ми се правят. Аз само тъпча.

# 622
Скрит текст:
Здравейте! Приемате ли новички във вашия чудесен клуб?

По принцип плета всичко, но най-вече аксесоари за себе си (шапки, шалове) и детско.
Напоследък се запалих по плетене на чорапки (все още се уча, но оплетох бебешки).

С огорчение установих, че в България просто няма (или почти няма) качествена чорапена прежда.

Дали има любителки на чорапки да споделят от кои чужди сайтове поръчват хубави марки (като Opal, Regia, Lana Grossa и т.н.)

Това е вносителят в България на преждите на  Schachenmayr, вкл. и прежда Регия ( https://schachenmayr.com/Produkte/Garne/Alle-Garne/ ), ROWAN ( https://knitrowan.com/en/yarns/all-yarns ) и други  - МЕЦ Крафтс България. По-рано от тях можеше да се купи пакет с няколко гранчета, сега не зная как е. Можеш да ги питаш. Изпращали са ми техни каталози.
http://mezbg.com/

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 14:11 от Diorela

# 623
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добри, разкошно е одеалото! Heart Чак ме засърбяха ръцете и мен за едно такова, но аз на една кука абсурд да го оплета Relaxed
....

направи го на две куки Simple Smile
наскоро в пинтереста ми попадна температурно одеало жартиерна плетка. много добре изглеждаше. Simple Smile

другото... мисля, че е пързалка.
вечен е само чорапът, който седи в гардероба. другите се късат.

тази реклама ми хареса Simple Smile Simple Smile Simple Smile

това е сайтът
нямам път към Латвия, Wink но знае ли човек...

# 624
А какво точно е температурно одеало? В смисъл топло или? С какво е по- различно  за да се нарича така? В тази тема го срещнах да първи път като определение.

# 625
  • в сърцето на един мъж...
Хм, и ти си права, може и да може на две куки Simple Smile

# 626
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А какво точно е температурно одеало? В смисъл топло или? С какво е по- различно  за да се нарича така? В тази тема го срещнах да първи път като определение.

има го на много места. не е по-топло, а отразява температурата в определен период от време.
моите са за годините на раждане на децата. всеки ред е един ден.
свалих данните за годината на раждане на децата от тук https://meteostat.net/en/place/bg/sofia?s=15614&t=2025-01-16/202 … 3#google_vignette

след това си избрах да сменям цвета на всеки 5 градуса. избрах си цветове и започнах.
резултатите показвам няколко пъти и вече ме е срам да се повтарям.

# 627
St. Dobri, сипваш сол в раната хах е го къде е Латвия, доставят в целия свят. Тъкмо си сглобих нов шкаф да събера всички прежди от гардероба...

# 628
Да влезеш с бутонките е чудесен начин да направиш добро първо впечатление Laughing

По принцип и аз не съм особено очарована от произведените в БГ прежди. При всяко идване си намирам какво да си харесам и купувам по някоя прежда, но обикновено е с някакъв компромис откъм качество, състав, друго. Но и не претендирам да съм много в час с пазара и с всичко, каквото се предлага, затова спирам до тук.

Добри, много си производителна, браво! Да ти метна някой и друг недовършен проект, ако скучаеш? Много проекти ми висят, такова чудо не е било при мен. Имам и купища прежди, които никога няма да изплета и искам да се отърва от тях. Трябва да ги пусна за подаряване по групите, но кога ли ще намеря време да ги сортирам.

Вчера ми излезе спомен за една мандала за стена, плела съм я преди 3 години и света изрових, за да намеря подходящите обръчи в желан цвят и диаметър. Бях планирала още 4 други пана, модели и материали са налични, но време няма.

# 629
Какво съвършенство . . .

Общи условия

Активация на акаунт