Сто и четвърта плетаческа тема

• 17 657
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Непланирано се наложи много бързо да изплета чорапче за бутилка. Колегата ми е много щастлив, че вече няма да пари пръстите си с горещия чай, с който се налива по цял ден. Чорапена прежда ползвах, заради високия процент вълна в нея.

# 736
Хубаво чорапче, но колегата ти не е ли чувал, че има метални термуси, които запазват цял ден гореща вода и не парят на пръстите. Simple Smile

# 737
Колегата ми е чувал много работи, но си обича стъклената бутилка и има добра колега, която реши да го зарадва.

# 738
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Точно такова "чорапче" за термобутилката на Горинич замислях. С дълга дръжка да до го носи като едновремешните пощаджийски чанти.
Пета бутилка губи. Посява ги накъде и после забравя да си ги търси в изгубени вещи.
Като гледам, само такова не съм почнала още. Joy

# 739
Я да ви попитам плетящите чорапи - има ли вариант за плетени чорапи откъм пръстите да са с хубава пета? Защото от баба знам само с остра, пък ми влезе една муха в главата.
По този клип съм се учила и плела. Стават много хубави чорапи.
https://youtu.be/CGD0hef4nK4?si=nUxNZLE2KdmXRyZS

# 740
Точно онзи ден си изплетох за себе си чорапче  с дълга дръжка, защото като излизам на разходка просто ми е писнало да нося бутилката с вода в ръце, а без вода не мога, ни зиме, ни лете. Плетох с Ализе Дива стреч, че исках да не е много дълбоко, за да мога да го ползвам и за  малки бутилки, пък да има и разтегливост, за да може да става и за големи бутилки. Мушнах го в дамската си чанта, и сега вече съм спокойна, че ръцете ми дори и по време на разходка ще са свободни.
Скрит текст:

# 741

Момичета мнение ?!
От ляво е с кука 5,5 мм , от дясно е с кука 4 мм кое изглежда по - добре според Вас .
Аз харесвам по стегнатите плетки и ми харесва с кука 4 мм , но по - опитните плетачки биха предпочели по - хлабавата с 5,5 мм .

П.С. Вчера съм плела с кука 5,5 мм и си викам ,, бреее тая много голямо ухо има сякаш не беше такава '' гледам днеска било е друга кука , че и двете са зелени .
Браво, добре изглежлат.
Точно опитните плетачки ще изберат това, което пожхожда на проект. Да, знам, Нико обичат и плетат хлабово. Но за мен е зависи от проекта. Ако например би плела шал от бабини квадрати 100% по-хлабово би плела, ако дреха по-стегнато, но все пак да е диво платно, а не стояще. Затова, най-добре, вие приценете. Ако нещо дълго, то дрябва да предвидите Каква ще е дължина, защото във вертикално положение ще става по-дълга заради тежест.

# 742
  • Бургас
Момичетаа онази кннига ,, Модерно плетиво '' дали има схеми и обяснения на една кука или всичко е за две куки ?

Тази, която показах имаше.

# 743
Една наша клиентка показа този препарат, някой случайно нещо знае?
https://omekotitel.bg/dobavka-za-v-zstanovjavane-na-v-lna.html

# 744
Анжи, за пръв път чувам за такъв препарат. Кажи после отзиви от клиентката, моля. Дано успея да оправя свитите пуловери от алпака на дъщеря ми.

# 745
  • Свети Влас
Аз преди време бях прала без да искам един вълнен пуловер подарък от майка ми  на 60 градуса и се сви. Подарих го на дъщеричката на братовчедка ми. Добре, че ѝ стана.

# 746
Ще е жилетка до дупето или малко под него . Размислих и тези на кука 5,5 мм ще ги разплета и ще ги изплета отново с кука 4 мм тъй като са по - големи с 1 см от останалите .

# 747
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Остана да изплета ръкавите

# 748
Здравейте! Нахлувам в темичката ви с въпрос- молба за помощ. Мамчето е активно плетяща и искам да я зарадвам с хубава кука от тези с по-обемистите дървени дръжки, които ги водят за хора с артрит. Търсих, но намирам само в САЩ, а в момента с доставките от там е сложно. Моля препоръчайте ми европейски онлайн магазин или в най-добрия случай български, въпреки че 2 седмици вече ровя и не открих.

Благодаря в аванс 🍀

# 749
  • София
От известно време пак се върнах към плетенето. Търся си идеи за летен пуловер. Преждата е тъмно синя с вплетени дребни пайети в същия цвят. Не съм добра с едната кука. Все не ги броя като хората бримките, така че трябва да е нещо на две игли и да е по-рехава плетка. Давайте идеи.

Общи условия

Активация на акаунт