Сто и четвърта плетаческа тема

• 18 791
  • 754
  •   2
Отговори
# 450
Да,.синът ми си купува скоро пуловер и беше шокиран от цените Joy заръчал ми е да почна да плета " гладки" пуловери

# 451
Ами хайде, не само ще е по-изгоден, а и с много по-качествена прежда и по-красив пуловер. Като се позакрепиш малко, чакаме те в отбора на двете игли. Simple Smile

Mila, много слънчева блуза. пазиш ли схемата?
За съжаление не. Сваляла съм я от пинтерест, но не мога да я намеря сега.

Не е сложна плетка, може да се свали схемата от блузата. Дай една смика , да се вижда хубаво плетката.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 15:28 от Diorela

# 452
Diorela намерих  схемата, запазила съм я в дълбоките дебри на телефона 😀😀😀

# 453
При мен се оказа, че проблем няма, не знам защо така реших, вероятно от претоварване. Тропосах някои зони и се видя, че всичко е ок.  Продължавам по план, жалко, че загубих няколко часа.

# 454
По-добре да няма проблем, нищо, че си загубила няколко часа.

Mila, благодаря. И аз ще я запазя някъде в дебрите на лаптопа, че ми хареса. Някой ден може и да й дойде времето. Simple Smile

# 455
Момичета, има ли начин бабино квадратче да се получи не квадратно, а правоъгълно? Хрумна ми да плета двете срещуположни страни с висок пълнеж, а другите две с нисък. Дали ще стане плосък правоъгълник, или ще се деформира по диагоналите като пирамида?

# 456
Не разбрах дали ниския и високия пълнеж са търсен ефект или цел, за да стане правоъгълник.
Ето схема, пробвала съм я с нисък пълнеж, но ще стане и с висок. Само намали началните бримки.

Според дебелината на преждата започни например с 5-6-7 бримки.

# 457
Благодаря, точно това търсех! Чантата също много ми харесва Grinning

# 458
  • Свети Влас
Това е много красиво:

# 459
Да, много красива плетка, особено за чанта.

# 460

Най-после завърших почти готовия шал и използвам момента да покажа на новодошлите как се блокира плетиво с релефни елементи. Плетивото се изпира на ръка с хладка вода и шампоан, изстисква се внимателно без въртене и се опъва на мека подложка. Оформя се и се фиксира по краищата с карфици, оставя се така да изсъхне на въздух.
Рускините блокират по-често вертикално - мокрия шал се опъва по дългата страна на сушилник или простор , закачен с щипки. По ръба долу се закачват още щипки, доста, за тежест.

# 461
Mößbauer-Effekt, разкошен е!

# 462
Много красив се е получил! Yarn Art Flowers ли е?
Благодаря за идеята за килимчето - ще си купя такова и ще свърши работа като реша да плета ирландска дантела.

# 463
  • Sofia
Леле! Разкошен шал!

# 464
Мьос, чудесен шал.
Бях гледала клипче за блокиране, нанизват се тънки и пражи метални пръчки, като влизат в плетивото на местата, където се боде с карфици. За фибран, или такива пъзели, се забождат самите пръчки, а не плетивото.
За съжаление, не мога да го намеря сега, затова опитах да обясня.

Общи условия

Активация на акаунт